GÜNDEM - 25 Eylül 2015 Cuma 18:45

İhlas Vakfı on binlerce Müslümanın yüzünü güldürdü

A
A
A
İhlas Vakfı on binlerce Müslümanın yüzünü güldürdü

İhlas Vakfı, hayırseverlerin bağışladığı kurban vekaletleri ile Afrika ülkeleri başta olmak üzere 14 ülkede kurban kesim ve dağıtım organizasyonları düzenleyerek, on binlerce ihtiyaç sahibi Müslümanın hayır duasını aldı.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay 14 ülkede bayramın ikinci günü gerçekleştirilen kesimler sonrası bir açıklama yaptı.

Okyay, bu hayırlı hizmetlerin 14 ülkeye götürülmesine vesile olan, kurban vekaletlerini İhlas Vakfı'na bağışlayan hayırseverlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Okyay, “Bağışlanan kurban vekaletleri görevli arkadaşlarımız nezaretinde dinimizin emrettiği hassasiyetler gözetilerek kesilip dağıtımları yapılmıştır” dedi.

GELENEK HER SENE OLDUĞU GİBİ BU SENE DE DEVAM ETTİ

Okyay, Afganistan’da Abdulhakim Mahdum-Mustafa Mahdum, Somali’de Hasan Gümüş, Sudan’da Müştak Saygın, Uganda’da Ahmet Ertürk, Etiyopya’da Tamam Kedir Nebi, Kenya’da Hakkı Okur, Moritanya’da Şeyh Muhammed Hadim, Hindistan’da Ahmet Kureyşi-Suhail Nizami, Bangladeş’te Muhammed Muhibbullah, Endonezya’da Azi Abdul Aziz, Azerbaycan’da Mehmet Mutasım, Gürcistan’da Davut Kemaşidze, Arnavutluk’ta Mehdi Gurra bayramın ikinci günü tekbir sesleri arasında kurban vekaletlerini bağışlayanların isimlerinin tek tek okunarak kurban kesimlerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Okyay, elde edilen etlerin ekiplerce paketlenerek ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, medreselere ve Kur'an-ı Kerim kurslarına ulaştırıldığını ve on binlerce Müslümanın hayır duasının alındığını söyledi.

TÜRKİYE’DE KESİMLER 35 ŞEHİR İLE AFYONKARAHİSAR'DA GERÇEKLEŞTİ

Okyay, hayırseverlerin Türkiye’de kesilmesini istediği kurbanların 35 öğrenci yurdunun bulunduğu şehirler ile Afyonkarahisar’da kesildiğini, elde edilen etlerin yıl boyunca İhlas Vakfı yurtlarında kalan, ilim tahsil eden öğrenciler için sarf edileceğinin altını çizdi.

OKYAY: “HAYIRSEVERLER İLİM YAYMA SEVABINA KAVUŞTU”

Okyay, yurt içinde 35 öğrenci yurdunda 3 bin 500, yurt dışında 16 öğrenci yurdunda 500, toplam 4 bin öğrenciyi yurtlarda barındırdıklarını, bu öğrencilerin anasına, babasına vatanı ve milletine hayırlı evlat olarak yetiştirildiğini söyleyerek, kurban bağışında bulunan hayırseverlere bir kez daha teşekkür etti. Okyay, hayırseverlerin, bu bağışlar ile farz olan ilim yayma sevabına da kavuştuklarını vurgulayarak sözlerini tamamladı. 

Kurban bağışı için tıklayınız

Bunlar Da İlginizi Çekebilir