EĞİTİM - 26 Ağustos 2019 Pazartesi 11:37

İhlas Vakfı Samsun’da yeni yurt açtı

A
A
A
İhlas Vakfı Samsun’da yeni yurt açtı

İhlas Vakfı, açtığı yeni yurt ile Samsun’da iki yurt ile öğrencilere hizmet edecek.

Kurulduğu günden beri "İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır" hadisi şerifini kendine rehber edinerek hizmetlerine devam eden İhlas Vakfı Samsun’da iki yurt ile öğrencilere hizmet edecek. 45 seneden beri yurt içi ve yurt dışında açtığı yurtlarda, ailesine, vatanına ve milletine faydalı 10 binlerce genç yetiştirmiş ve yetiştirmeye de devam eden İhlas Vakfı, yeni açtığı Emin Angın Erkek Öğrenci Yurdu ile Samsun'da yurt sayısını ikiye çıkardı.
82 öğrenci barınma imkanı sağlayan Emin Angın Öğrenci Yurdu Samsun’un Atakum ilçesi, Atakent merkezinde hizmet verecek. Üniversiteye 10 dakika mesafede bulunan yurt, ücretsiz kahvaltı ve akşam yemeği ile sıcak aile ortamını da sağlayacağı kaydedildi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kuyulu köyünde Çocuk ve Kadın Destek Merkezi kuruldu Adıyaman’ın Kuyulu köyünde kurulan Çocuk ve Kadın Destek Merkezinin açılışı yapıldı. Adıyaman Merkeze bağlı Kuyulu (Turuş) Köyünde, Turuş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından Çocuk ve Kadın Destek Merkezi kuruldu. Çocuk ve Kadın Destek Merkezi açılış törenine Dernek Başkanı Salih Yıldırım ve köy halkı katıldı. Merkezin hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmalarda bulunan Dernek Başkanı Yıldırım, “Bugün 10 aydır yürüttüğümüz bir çalışmanın ilk aşamasını bitirdik. Köyümüzde kurduğumuz Çocuk ve Kadın Destek Merkezinin açılışını yapıyoruz. Büyük bir emek ve uğraş ile açtığımız destek merkezi köydeki çocukların eğitimine, sosyal ve bilimsel becerisine çok güzel şeyler katacaktır. Özellikle soğuk kış günlerinde ders çalışma ortamı bulamayan çocuklar gidip ders çalışabilecek, kitap okuyabilecekler, sınavlara hazırlanabilecekler. Zamanlarının büyük bir kısmını burada çok güzel değerlendirecekler. Yapılacak atölye çalışmaları ile çocukların becerileri gelişecek ufukları açılacak. Kadınların kendilerine ait bir ortamı oldu. Düşünsenize bir köyde kahvehane yok, erkeklere ait bir mekan yok, ama kadınlara ait bir mekan var. Kadınlar bir araya gelmek istedikleri zaman mekanlarını açıp bir araya gelip konuşabilecekler. Kadınların sorunlarını dinleyecek, sorunlarına çözüm üretecek birileri gelecek. Sağlık, bilimsel, sosyal gelişimleri yönünde eğitimler yapılacak. Kişinin kendini değerli hissettirecek çalışmalar yapılacak. Üretebilmeleri, aile ekonomisine katkı verebilecek çalışmalar yapılacak. Ve bunlar bir köyde, kırsalda başarılıyor. Tabi ki de bu çalışma, bu gelişmeler bir günde olmadı. 10 aydır bu çalışmanın içindeyiz. İlkin bir fikirdi, bu fikir ulusal sınırlar içinde gelişti sonra da uluslararasına ulaştı. Fikrimiz olumlu cevaplar buldu. Adıyaman’ın bir köyünün ismi önce İstanbul’a sonra da İngiltere’ye ulaştı. Bize katkı veren, emek veren kişilere, kurumlara teşekkür ederiz. Köyümüze bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.