KENT HABERLERİ - 14 Haziran 2017 Çarşamba 17:27

İhtiyaç sahiplerine ‘Elden Ele’ yardım

A
A
A
İhtiyaç sahiplerine ‘Elden Ele’ yardım

Sultangazi Belediyesi, ‘Elden Ele Yardım Merkezi’nde ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Merkeze gelen vatandaşlar ise bayram alışverişine başladı.

Sultangazi Belediyesi, ‘Elden Ele Yardım Merkezi’nde ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte merkez, ihtiyaç sahibi vatandaşların akınına uğruyor. Giyim malzemelerinden gıdaya, temizlikten ev eşyalarına kadar birçok ürünün yer aldığı merkezde ihtiyaç sahipleri, kendilerine verilen kredi yüklü kartlar aracılığı ile alışveriş yapabiliyor. Her ürünün fiyat yerine kredisinin bulunduğu merkeze gelen yardımlar ise hayırseverler tarafından yapılıyor.

İhtiyaç sahiplerine baştan aşağı giyinme imkanı
Merkezdeki ürünlerin hayırseverler tarafından sağlandığına dikkat çeken Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzü Dülger, “Elden Ele Yardım Merkezi, isminden de anlaşılacağı üzere hayırsever vatandaşlarımızdan alınan yardımlara aracı oluyoruz biz. Mağaza şeklinde düzenlediğimiz bu merkezde ürünleri raflara diziyoruz, ihtiyaç sahiplerimize de bir kart verip durumlarına göre kartlarına krediler yüklüyoruz. Aylık, 6 aylık ve yıllık olarak yükleniyor bu krediler kartlara. Vatandaşımızda ne ihtiyacı varsa buraya gelip dilediği şekilde alabiliyor. Giyimden temizlik malzemelerine, gıdadan ayakkabıya kadar her türlü ürün bulunuyor. Hatta çekyat kanepe, battaniyelerimiz de zaman zaman bulunuyor merkezimizde. Onlara hem bayramda iftariyelikler ve kahvaltılıklar verdiğimiz gibi giyim için de kartlar vererek baştan aşağı giyinme imkanı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuklarımıza bayramlık elbiseler aldık”
Çocukları ile birlikte alışveriş için gelen Şaide Biçer, “Çocuklarımıza elbise bakmaya geldik. Belediyemiz yardımcı oluyor, biz de yeterince alabiliyoruz. Yeni geldik, şu anda çocuklarımıza bayramlık elbiseler aldık. Çok güzel bir uygulama, bize büyük bir katkısı var” dedi.
 

Harun Basat
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da feci kaza: 6 ay önce evlenen genç çifti ölüm ayırdı Burdur’da kontrolden çıkan otomobilin refüjdeki elektrik direğine çarpması sonucu meydana gelen kazada genç çiftten kadın hayatını kaybetti, erkek ise yaralandı. Otomobili sıkıştırarak kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen kamyon sürücüsü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza, saat 01.00 sıralarında Emek Mahallesi Bülten Ecevit Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Orhan Y. (22) idaresindeki 20 SE 787 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki elektrik direğine çarptı. Kazada otomobil sürücüsü yaralanırken, otomobilde yolcu olan eşi Rabia Yalçın (23) olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza ihbarı üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı otomobil sürücüsü sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından Rabia Yalçın’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere morga götürüldü. Kaza haberi alarak olay yerine gelen Rabia Yalçın’ın yakınları sinir krizi geçirdi. Kaza anında otomobili sıkıştırarak kazaya sebep olduğu iddia edilen 55 BZ 360 plakalı kamyonun sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Öte yandan geçtiğimiz Ağustos ayında evlenen genç çift, düğünlerinde kaza yaptıkları otomobili kullandıkları öğrenildi. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.