ASAYİŞ - 18 Ocak 2023 Çarşamba 13:55

İlker Başbuğ'un beraat gerekçesi açıklandı

A
A
A
İlker Başbuğ'un beraat gerekçesi açıklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti milletvekillerine hakaret iddiasıyla yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un beraatine ilişkin gerekçeli karar açıklandı. Gerekçeli kararda, Başbuğ'un tüm aşamalardaki savunmalarında bu sözleri müştekilere yönelik olarak sarf etmediğini beyan etmesine dikkat çekildi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un 28 Ocak 2020’de katıldığı bir televizyon programında askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa değişikliği ile ilgili iddiaları üzerine teklifin altında imzası bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Aydın, Abdurrahman Müfit Yetkin, Mehmet Ceylan ve Yahya Doğan dava açmıştı. Ankara 75. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Başbuğ’a beraat kararı verildi.

Şikayetten vazgeçtiler

Açıklanan gerekçeli kararda, "Sanığın tüm aşamalardaki savunmalarında bu sözleri müştekilere yönelik olarak sarf etmediğini beyan etmiş olduğu, ifadelerinde müştekilerin isimlerinin geçmiyor olduğu, bu sözlerin müştekilerin şahsına yönelik bulunduğuna dair duraksanmayacak bir durum olmadığı, müştekilerin de bu sözlerin kendilerine yönelik olmaması nedeniyle şikayetlerinden vazgeçmiş oldukları anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kararda, ayrıca şu hususlara yer verildi:

"İncelenen dosyada, dava konusu sözlerin bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etme mahiyetinde olduğu ve dolayısıyla hakaret suçuna sebebiyet vereceği, ancak bu ifadelerin müştekilerin şahsına yönelik olduğunun anlaşılamadığı, dolayısıyla TCK'nin 126. Maddesi'nde öngörülen matufiyet şartının bulunmadığı kanaatine varılmıştır."

Ahmet Furkan Gülap

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Akhisarlı sporculardan büyük başarı Türkiye Şampiyonası 2. Etap Ulusal Dağ Bisikleti Yarışları Manisa’da tamamlandı. Akhisarlı sporcular, farklı kategorilerde elde ettikleri derecelerle dikkat çekerken, talihsiz anlar da yaşandı. Türkiye Şampiyonası 2. Etap Ulusal Dağ Bisikleti Yarışları, 17-18 Nisan tarihlerinde Manisa’da gerçekleştirildi. Yıldızlar Short Track (kısa parkur) yarışları ve etap mücadelelerinde Akhisarlı sporcular önemli dereceler elde etti. Yıldızlar Short Track yarışlarında U13 erkeklerde Murad Avcı 4’üncü olurken, U13 kadınlarda Hilal Kaymaz birinci, Miray Akcan ise üçüncü sırayı aldı. U11 erkeklerde Deniz Atlas Tekin birincilik kürsüsüne çıkarken, U11 kadınlarda Elif Koç birinci, Rumeysa Meryem Kaymaz ikinci oldu. Türkiye Şampiyonası 2. etap yarışlarında ise U13 erkeklerde Berkay İlikhan ikinci olurken, U13 kadınlarda Hilal Kaymaz ikinci, Miray Akcan üçüncü sırada yer aldı. U11 erkeklerde Deniz Atlas Tekin ikinci olurken, U11 kadınlarda Rumeysa Meryem Kaymaz birinci, Elif Koç ise ikinci sırayı elde etti. Öte yandan U15 kadınlar kategorisinde yarışan İlknur Buğlem Karataş, Yıldızlar Short Track yarışında ilk gün birinci sırada ilerlerken yaşadığı talihsiz düşüş nedeniyle yarışı tamamlayamadı. Karataş, Türkiye Şampiyonası 2. etap yarışında ise yine lider götürdüğü yarışta son iki tur kala yaşanan lastik patlaması sonucu beşinci sırada finiş gördü. Akhisarlı sporcuların elde ettiği dereceler, organizasyona damga vururken, sporcuların performansı gelecek yarışlar için umut verdi.