GÜNDEM - 31 Mayıs 2020 Pazar 08:58

İneğini yalnız bırakmayan Mehmet amcanın yüzü güldü

A
A
A
İneğini yalnız bırakmayan Mehmet amcanın yüzü güldü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bataklığa saplanan ineğinin başından iki gece ayrılmayan Mehmet Emin Atasoy’a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla 20 koyun verildi.

İlçeye 17 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeler köyünde geçtiğimiz günlerde nehir sazlığında bataklığa saplanan ineğinin başından ayrılmayan Mehmet Emin Atasoy, İhlas Haber Ajansı’nın yaptığı haberle ülke gündemine geldi. Konuya duyarsız kalmayan hayırseverler Mehmet amca için seferber olurken, Hakkari Valiliği İl Özel İdare bütçesinden de Atasoy’a 20 koyun verildi. Hakkari Tarım ve Orman İl Müdürü Vahap Şimşek, Yüksekova Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Emin Yiğit ile beraber 20 koyunu Dedeler köyüne götürerek Sarı kızın sahibi Mehmet amcaya teslim etti.

’’Bana bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ediyorum’’

Sarı kızın Sahibi Mehmet Emin Atasoy, ’’Ben buradan öncelikle Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, valimize ve kaymakamımıza hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bana her şekilde yardımcı oldular. Beni hiç yalnız bırakmadılar. Bugün ise bana Bakanımızın aracılığıyla 20 koyun getirdiler. Kaymakamımız Osman Doğramacı ise hayvanlarım için yeni ahır yapımı için malzeme ve usta verdi. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hakkari Tarım ve Orman İl Müdürü Vahap Şimşek, ’’Bundan bir kısa süre önce Dedeler köyümüzde Mehmet Emin Atasoy’un çiftçimizin ineği çamura saplanmıştı ve bir an başından ayrılmamıştı. Mehmet beyin durumu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin destek ve talimatlarıyla, 20 koyunu kendisine getirdik. Koyunların kendisine bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum. Mehmet beyin Tarım ve hayvancılıkla ilgili bütün iş ve işlerinde yakında takip edeceğiz yardımcı olacağız. Bu kapsamda ilimizde 3 yıldır merkezde ve köylerde, Yüksekova’da Manda üzerinde projelerimiz var biz bunu uyguluyoruz. Ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza biz proje kapsamında Manda dağıtıyoruz. Yüksekova ilçemizde manda sayımız 21 idi bugün yaklaşık 600’ün üzerinde mandamız oldu. Şemdinli, Derecik ve Çukurca ilçelerimizde bu kapsamda küçükbaş dağıtımını yaptık. Bu güne kadar toplamda 3 bin 363 adet koyun, bin 500 civarında keçi dağıttık. Arıcılık ile ilgili de 3 yıl içerisinde 5 bin 500 arılık kovan dağıttık, bin arı kovanı daha dağıtacağız. Yerelde de yürüttüğümüz projelerde de Hakkari Valisinin çok ciddi destekleri oldu. İl Özel İdare bütçesi ile ilgili çok ciddi destekleri oldu. İlimizde DAKA ve DAP üzerinde yürüttüğümüz bu tür çalışmalar var. Bu kapsamda emeği geçen Bakanımıza, bakanlık personellerine ve Valimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Buradan da tekrardan Mehmet Emin Atasaoy’a hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz” dedi.

İneğini yalnız bırakmayan Mehmet amcanın yüzü güldü

İneğini yalnız bırakmayan Mehmet amcanın yüzü güldü

Doğramacı: “Duyarlık gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz’’

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ise “Bilindiği üzere Dedeler köyünde Mehmet Emin amcamızın bir ineği nehir sazlığında bataklığa battıktan sonra ülkemizin birçok yerinde duyarlı vatandaşlarımız bu konuya sahip çıktılar. Bizde an itibariyle kurumlarımızı Valiliğimizin önderliğinde konuyla ilgilendik. Sonuç itibari ile ineğimiz yerinde kurtuldu. Ve sonrası gördüğümüz tablo tabi ki memleket adına umut vericiydi. Birçok vatandaşımız Mehmet Emin amcamıza ve ailesine sahip çıktılar. Şuanda 4 ineği oldu. Valiliğimizin bir projesi olan 20 koyun ile faydalandırıldı. Böylece Mehmet amcamızın önemli bir sorunu ortadan kaldırılmış oldu. Tabi bunun yanında bizde Kaymakamlık olarak, amcamızın ahır problemi vardı. Bizde ahırın yapımına destek vermek adına kendi kurumlarımızca gerekli çalışmaları başlattık. İnşallah en kısa zamanda ahırda tamamlanıp mülk sahibi olduğu hayvanlarla beraber sağlıklı bir ortamda hayvancılığa devam edecektir. Çocuklarına da, ailesine de bakmaya da devam edecek. Buradan özellik tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar ciddi bir duyarlık gösterdiler. Her yerden her kademeden herkes bir şekilde aradılar, hal hatırlarını sordular. Bizde aradılar ne yapabiliriz diye sordular ve hepsine de tek tek teşekkür ediyoruz. Devletimiz bütün imkânlarıyla vatandaşının yanındadır. Vatandaşlarımız da her zorluğun üstesinden geleceklerini gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz“ ifadelerini kullandı.

 

Metin Tek
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti’de bayram mesaisi: 14 siyasi parti ağırlandı AK Parti, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayramlaşma ziyaretleri çerçevesinde 14 siyasi partiyi ağırladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur başkanlığında Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Esma Atasoy ve Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Abdullah Uçan’dan oluşan heyet, siyasi parti temsilcilerini genel merkezde kabul etti. Genel Başkan Yardımcısı Uygur ve beraberindeki heyet, sırasıyla MHP, HÜDA-PAR, ANAP, BBP, DSP, İYİ Parti, Vatan Partisi, DEM Parti, DYP, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Gelecek Partisi, Anahtar Parti ve DEVA Partisi temsilcileri ile bayramlaştı. CHP ve AK Parti ise siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayramlaşma ziyaretlerinde birbirlerine heyet göndermedi. AK Parti Genel Merkez binasında siyasi parti temsilcileri ile gerçekleştirilen görüşmelerde, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdikleri saldırılar, İsrail’in başta Gazze halkı olmak üzere Filistinliler’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, Türkiye’nin komşu ülkelerinde meydana gelen gelişmeler ön plana çıkan konu başlıkları oldu. Siyasi partiler arasındaki bayramlaşma programı kapsamında AK Parti, Gelecek Partisi, Anahtar Parti ve DEVA Partisi arasında ilk kez bayram ziyareti gerçekleştirildi.
Antalya Antalya’da anne ve 5 çocuğunun ölümüne neden olan yangında acı detay: "Yarın bayram, erken yatalım" Antalya’nın Kepez ilçesinde sera işçilerinin kaldığı prefabrik yapıda çıkan yangında, aynı aileden 7 aylık hamile anne ile 5 çocuğunun hayatını kaybetmesinin ardından dumandan etkilenen baba ile oğlunun hastanedeki tedavisi sürerken, babanın çocuklarına yangından önce, "Yarın bayram, erken yatalım" dediği öğrenildi. Yangın, dün gece saat 02.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Gaziler Mahallesi 310 Sokak üzerinde, sera işçilerinin kaldığı prefabrik yapıda meydana geldi. Seraların bulunduğu alanda ikamet olarak kullanılan prefabrik yapıda sobadan çıktığı değerlendirilen yangın çıktı. Alevleri fark eden komşuların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar da yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Ancak kısa sürede tüm yapıyı saran alevler nedeniyle müdahale yetersiz kaldı. Facia söndürme çalışmalarının ardından ortaya çıktı Yangın sırasında içeride bulunan yabancı uyruklu aileden 4 kişi, vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarıldı. Olay yerine ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ise alevlerin hemen bitişikte bulunan diğer yapılara sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın sabahın ilk saatlerinde tamamen söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından prefabrik yapıda aynı aileden 5’i çocuk 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Yangında, 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Leyle Elali (26) ile çocuklar Ahmed (53), Ahmet Ahmed (2) ile işletme sahibi Rahman Genç ise olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Baba ile 2 yaşındaki oğlunun tedavisi sürüyor Dumandan etkilenen baba Şevvah Ahmed ile 2 yaşındaki oğlu Ahmed Ahmed’in hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken, babanın yangından önce akşam saatlerinde çocuklarına, "Yarın bayram, erken yatalım" dediği, kendisinin de erken saatlerde uyuduğu belirtildi. Suriye’de defnedilecekler Yangında yaşamını yitiren anne Leyle Elali ile 5 çocuğun cenazeleri, olay yerindeki incelemelerin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Hayatını kaybeden anne Leyle Elali’nin babası İsmail Ali ve aile yakınlarının, geldikleri adli tıp morgunda evrak işlemleri nedeniyle cenazeleri pazartesi günü alacakları öğrenildi. Anne ve çocuklarının cenazelerinin Suriye’nin Münbiç kentinde defnedileceği öğrenildi.