EKONOMİ - 21 Ekim 2021 Perşembe 12:19

ING Türkiye’ye globalden CIO transferi

A
A
A
ING Türkiye’ye globalden CIO transferi

ING Türkiye’de Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığı (CIO) ve İcra Kurulu Üyeliği görevine ING’de global deneyime sahip Wouter Meijs atandı. BDDK süreçlerinin tamamlanmasının ardından 1 Ocak 2022 tarihinde yeni görevine başlaması beklenen ve son olarak ING Bulut Teknolojileri Global Direktörü olarak görev yapan Meijs, geçtiğimiz aylarda ING Belçika’ya CIO olarak atanan Bahadır Şamlı’nın görevini devralacak.

ING Türkiye’de üst düzey atama gerçekleşti. Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığı ve İcra Kurulu Üyeliği görevine, uluslararası geniş bir deneyime sahip ve son olarak ING Bulut Teknolojileri Global Direktörü olarak görev yapan Wouter Meijs atandı. ING’de teknoloji alanında birçok önemli görevde yer alan Meijs’in, BDDK süreçlerinin tamamlanmasını takiben 1 Ocak 2022 tarihinde yeni görevine başlaması planlanıyor. Dijitalleşmeyi bütüncül bir anlayışla ele alarak iş süreçlerini uçtan uca dijitalleştiren ING Türkiye, Meijs’in yeni görevine atanmasıyla beraber teknoloji alanında ING ile global entegrasyonu en üst düzeye çıkaracak.

Alper Gökgöz: “Wouter Meijs’in dijitalleşme stratejimize değerli katkılarda bulunacağına inanıyoruz”
ING’de global düzeyde çeşitli rollerde deneyimi bulunan bir ismin ING Türkiye’de kritik bir göreve atanmasından dolayı mutlu olduklarını belirten ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Teknoloji departmanlarının dönüşümünde önemli başarılara imza atan Meijs’in, Türkiye’nin lider dijital kurumu olma hedefimiz doğrultusunda önemli katkı sağlayacağına ve Türkiye’deki teknoloji ekiplerimize ilham verici bir liderlik yapacağına inancımız tam. Meijs, ING Türkiye’nin dijital ve teknolojik yetkinliklerini ING Grubu’ndaki diğer ülkelere ihraç etmemize katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

ING Türkiye ekibine katıldığı için mutlu olduğunu belirten Wouter Meijs, “ING Türkiye’nin müşterilere sunduğu dijital deneyimin oldukça etkileyici olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda dünya standartlarında bir dijital deneyim sunma yolunda alanında yetkin ve donanımlı teknoloji ekipleriyle birlikte çalışmayı heyecanla bekliyorum” diye aktardı.

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Hollanda’da tamamlayan ve 2006 yılında ING Yetenek Programı ile ING ailesine adım atan Meijs, birçok farklı kritik görevle birlikte DevOps Hizmet Dağıtım Merkezi, Avustralya ING Direct Uygulama Geliştirme Fonksiyonu ve ING Global Bulut Teknolojileri Yönetimi’nde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Büyükşehir, yol üstü otoparkı MUTTAŞ kanalıyla işletecek Muğla genelinde ilk uygulama başladığında tartışmalara neden olan yol üstü ücretli otopark uygulaması, ihaleyi alan firmanın sözleşmesinin bitmesinin ardından sözleşme yenilenmedi ve tekrar ihaleye çıkarılmadı. 31 Mart yerel seçimleri esnasında vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yol üstü otopark ihalesini sözleşme tamamladıktan sonra tekrar firmalar ile sözleşme yenilemeyeceklerini açıklayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu sözünü tutarak sözleşmesi sona eren yol üstü otopark uygulamasının yapıldığı tüm ilçelerde yeni bir ihale yapılmazken, firma ile de sözleşme yenilenmedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında yol üstü otopark işletmesi ile ilgili gündem maddesinde Muğla genelinde ana caddeler üzerinde uygulanan yol üstü ücretli otopark uygulamasında yetki Muğla Büyükşehir Belediyesi iktisadi işletmesi MUTTAŞ’a devredildi. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısından sonra 13 İlçe Belediye Başkanı ile açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Daha önce yol üstü otoparklar ihale ile veriliyordu firmalara. Firmalar tarafından yol üstü otopark işletmesi sürdürülüyordu. Ancak seçim esnasında ve sonrasında vatandaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde halkımızın ve esnafımızın ekseriyet bölümünün bu uygulamadan rahatsız olduğunu tespit ettik. Şu anda firmaların ihale sözleşmeleri bitmişti. Onları yenilemedik ve yeniden ihaleye çıkmama kararı aldık. Bugün Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimizin aldığı karar ile bu konunun Belediyemizin iştiraki MUTTAŞ tarafından yönetilmesi gerektiğini, yani Belediye tarafından bunun opere edilmesini kararlaştırdık. Bundan sonraki süreçte ilk planda belirlediğimiz belli noktalarda MUTTAŞ’ın istihdam edeceği personel ve makine araç gereç vasıtası ile vatandaşlarımızın kesinlikle rahatsız olmayacağı, belli bir sürenin ücret dışı bırakılacağı, aracı ile bankaya gelmiş, markete gelmiş o sürenin ücretsiz olarak değerlendirilmesi, o sürenin üzerinde o bölgedeki trafik güvenliğini, trafik düzenlemesini yapmak üzere belli bir oranda fiyatlandırılacağını buradan vatandaşlarımız ile paylaşmak istiyorum. Bu fiyatlandırma konusu da meclisimizin gündemine getirilecektir. Meclis üyelerimiz, Belediye başkanlarımız, bölgedeki esnaflarımız, esnaf odalarımız ve o bölgede yaşayan halkımızın da fikirlerini alacağız bu konuda. Şu anda yol üstü otopark işletmesi ile ilgili yetkiyi MUTTAŞ’a devrettik, ancak MUTTAŞ’ın bu yetkiyi kullanırken hangi yöntemi izleyeceği veya nasıl bir fiyatlandırma yapılacağı yine toplumsal mutabakat sağlanarak ortaya çıkacak. Ben vatandaşlarımızın bu konuda rahatsız olmayacağına eminim. Çünkü hem belediye istihdam oluşturacak burada, gençlerimize belli bir oranda istihdam sağlanacak hem de çok daha uygun fiyatlara hem trafik düzeni sağlanacak, hem de vatandaşlarımızın yararlanması sağlanacak” dedi.
Kayseri Büyükşehir’den Pınarbaşı’ya mahalle mahalle tarımsal hizmet Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Pınarbaşı ilçesinde 2024 yılının ilk 5 ayında mahalle mahalle saç sıvat, beton sıvat, arazi sulama ve hayvan içme suyu taleplerini yerine getirip, hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, merkez mahallelerde olduğu kadar kırsal mahallelerde de yaşam konforunun artması ve merkez ile kırsal arasındaki farkın giderilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. İlçelerde vatandaşlara hizmet etmeye özen göstererek kırsalı adeta ihya eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çevre temizliğinden fidan dikimine, çocuk oyun grubu kurulumu, toprak dolgu ve tesfiye işlemleri ile spor aletleri ve kameriye taşımasına kadar pek çok konuda Pınarbaşı’da 2024 yılının ilk 5 ayında hizmetler gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilçelerde çalışmalara devam eden Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı mahallelerinde hizmetleri sürdürüyor. Şabanlı, Pazarsu, Beserek, Uzunpınar, Saçlı, Taşoluk mahallelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından saç sıvat talepleri karşılandı ve diğer talepler de karşılanmaya devam ediyor. Pınarbaşı’da Artmak, Elmalı mahallerinde beton sıvat talepleri çalışmalar devam ediyor, talepler de sırayla karşılanıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmalı, Sacayağı, Kızıldere, Bahçecik, Büyükkömarmut, Gölcük, Taşlıoğlu, Taşlıgeçit, Kurttepe mahallelerindeki talepler yerinde tespit edildi ve çalışma listesine eklendi. Diğer muhtar taleplerinin de yerinde tespit çalışmaları devam ediyor.