DÜNYA - 05 Haziran 2020 Cuma 18:09

İngiltere koronavirüs vaka sayısını açıkladı

A
A
A
İngiltere koronavirüs vaka sayısını açıkladı

İngiltere'de korona virüs salgını nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 357 kişi artarak, 40 bin 261'e ulaştı.

Korona virüs salgını nedeni ile İngiltere’de can kayıpları artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 357 kişinin daha korona virüs nedeni ile hayatını kaybettiği aktarıldı. Bakanlık, korona virüse bağlı toplam can kaybının ise 40 bin 261’e yükseldiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte bin 650 yeni korona vakası tespit edildiğini ifade ederken, toplam vaka sayısının 283 bin 311’e ulaştığını belirtti. Bakanlık, ayrıca son 24 saatte 207 bin 231 adet korona virüs testi yapıldığını açıklarken, toplam test sayısının 5 milyondan fazla olduğunu aktardı.

İngiltere Ulusal İstatistik Dairesi (ONS) tarafından yapılan araştırmaya göre, İngiltere'nin yaşlı nüfusunun Covid-19'dan en fazla etkilenen kesim olduğu ifade edildi. ONS, 80 yaş ve üstündeki vatandaşların 40 yaş altındaki vatandaşlara kıyasla ölüm oranının 70 kat daha fazla olduğunu açıkladı. ONS, etnik topluluklar üzerinde yaptığı araştırma sonucunda ise beyaz İngilizlerin Covid-19'dan siyahi İngilizlere göre ölüm oranının daha düşük olduğunu dile getirdi.

İngiltere’de 1 Haziran'dan bu yana can kayıplarında istikrarlı bir düşüş görülmediği dikkat çekiyor. Son 5 günlük süreçte 24 saat içinde ortalama bin 570 ile bin 870 yeni vaka sayısı tespit edildi. İngiltere, ABD'den sonra korona virüs nedeni ile dünyada en fazla can kaybının yaşandığı ikinci ülke konumunda bulunurken, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor.

Aylin Karadeniz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı, milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Kaynaklar, ikili arasında yeni anayasa konusunun da konuşulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişen şartlara göre anayasanın güncellenmesi gerektiğini söyledi. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP Genel Başkanı Özel’e 15 Temmuz gecesi gösterdiği direniş için teşekkür ettiği, Özel’in ise, “Tiyatro olduğunu hiç düşünmedim” dediği ifade edildi. CHP Genel Başkanı Özel, 28 Şubat davasında hüküm giyen mahkumlara ilişkin talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise değerlendirilelim dediği öğrenildi. Özel’in Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan Avukat Şerafettin Can Atalay ve Osman Kaval’a konusunu ilettiği öğrenildi. Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mülakatların kaldırılması yönünde talepte bulunduğu ifade edildi. Erdoğan ayrıca seçim başarısından dolayı CHP Genel Başkanı Özel’i tebrik ederek, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği belirtildi.
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.