ÇEVRE - 04 Temmuz 2017 Salı 15:29

İnşaat mühendisleri köprü yıkımı için “ Doğru karar” dedi

A
A
A
İnşaat mühendisleri köprü yıkımı için “ Doğru karar” dedi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünden başlayarak Atatürk bulvarına kadar uzanan, çürümesinden dolayı yıkımına başlanan köprüyü yerinde inceleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile raportörler yıkım kararının doğru olduğu konusunda görüş birliğine vardılar.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkan ve yönetim kurulu üyeleri Yıkımda ortaya çıkan demirlerin çoğunluğunun paslanmış ve çürümüş olması köprünün yıkılmasını kaçınılmaz hale getirdiğini söylediler. Belediye önündeki köprünün betonunun tamamen çürüdüğü, demirlerinin paslandığı ve dayanımının ortadan kalktığına belirtilerek, yıkım kararının yerinde olduğuna ifade edildi.
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, yönetim kurulu üyeleri, raportörler ve belediye yetkililerinin katıldığı inceleme gezisinde, köprünün yıkımı konusunda yetkililerden bilgiler alınarak
incelemeler yapıldı. Köprünün yıkılan kısmından çıkan demirlerin önemli bir bölümünün paslanmış ve çürümüş olduğu, betonun en küçük darbeyle parçalandığı gözlendi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk ,“ Daha önce köprüdeki çürümeleri tespit etmiş ve bununla ilgili olarak yetkilileri bilgilendirmiştik. Daha sonra konu ile ilgili uzmanların yaptığı çalışmalar ve raportörlerin raporları doğrultusunda yıkım başladı. Bu gün yaptığımız incelemede de yıkım kararının ne kadar yerinde olduğunu gözlerimizle gördük. Beton tamamen çürümüş, demirler paslanmış ve birkaç gün içerisinde yıkım ekipleri köprünün önemli bir bölümü yıkmış durumdadır. Eğer sağlam olsaydı birkaç gün içerisinde köprünün yarısının yıkımının gerçekleşmesi mümkün değildi. Yıkımın doğru bir karar olduğu kanaatindeyiz. Önemli olan bundan sonra yeni köprünün nasıl yapılacağı, tek yön mü yoksa çift yön mü olacağıdır. Yada köprünün yeniden yapılıp yapılmayacağıdır. Biz oda olarak bunun takipçisi olacağız” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.