GÜNDEM - 24 Şubat 2020 Pazartesi 09:41

İş adamı İbrahim Yılmaz ve YouTuber Emirhan Özhan seyyar satıcıların tezgahlarında kalanları satın aldı

A
A
A
İş adamı İbrahim Yılmaz ve YouTuber Emirhan Özhan seyyar satıcıların tezgahlarında kalanları satın aldı

Mega kentin çeşitli ilçelerinde simitçilerin elinde kalan tüm simitleri satın alarak sosyal medya fenomeni olan iş adamı İbrahim Yılmaz, bu kez de YouTuber Emirhan Özhan ile beraber "iyilik akımı" projesi kapsamında simit, çiçek, yara bandı ve şemsiye satan seyyar satıcıların tezgahlarını satın aldı. Satıcılar bu anlamlı ve iyilik dolu hareket karşısında duygulanırken, o anlar ise kameralara yansıdı.

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde simit satan seyyar satıcıların elinde kalan bütün simitleri satın alarak fenomen haline gelen iş adamı İbrahim Yılmaz’ın sosyal medyada yayılan videosu yaklaşık 50 milyon kez izlenmişti. Görüntüleri izleyen vatandaşlar, bu iyilik ve duyarlılık örneği karşısında duygulanmıştı. Bu kapsamda iş adamı Yılmaz, YouTuber Emirhan Özhan ile birlikte “iyilik akımı” projesini başlattı. Mega kentin çeşitli noktalarında seyyar şekilde simit, çiçek, şemsiye ve yara bandı satan satıcıların yanına giden Yılmaz ve Özhan, ellerinde kalan tüm malzemeleri satın aldı. Günü erken bitirerek evlerine gitmelerini ve dinlenmelerini isteyen yardımsever ikili, bazı satıcıların malzemelerini de vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. O anları kaydettiren YouTuber Özhan sosyal medyadan paylaşarak izleyicilere sundu.

İş adamı İbrahim Yılmaz ve YouTuber Emirhan Özhan seyyar satıcıların tezgahlarında kalanları satın aldı

Özbek simitçi neye uğradığını şaşırdı

Yine dün öğle saatlerinde Beşiktaş Balmumcu Barbaros Bulvarı üzerine gelen Yılmaz ile Özhan, kaldırımda satış yapan simitçinin yanına yaklaştı. Bir süre simitçi ile konuşan ikili, bütün simitleri satın almak istediğini söyledi. Kamera şakası yaptıklarını sanması üzerine ikili Özbekistan uyruklu simitçiye gerçek diyerek ikna etti. Ardından bir kağıda “ücreti ödendi” yazan Yılmaz ve Özhan, tezgahtaki simitleri ücretsiz olarak halk otobüsü ve minibüsteki vatandaşlara dağıttı. Şaşkın bakışlarla ikiliyi izleyen vatandaşlar, bu anlamlı akımı takdir etti.

“Tek hedefimiz insanları görmezden gelmemektir”

İş adamı İbrahim Yılmaz ise, “Bu simitleri alarak ve üzerine de 'ücreti ödenmiştir' yazısı yazarak seyyar satıcıları 1 gün izin yaptırıyoruz. Yani evlerine erken gönderiyoruz. Biz bu projeyi yaklaşık 1 yıldır farkındalık oluşturmak için yapıyoruz. Bu olay sosyal medyada paylaşıldıktan sonra izlenme rekoru kırdı. Bu artık bir akıma döndü. Hem seyyar satıcılar mutlu oluyor evine erken gidiyor. Hem de bir iyilik akımı başlıyor. Herkes çevresindeki insanları görmezden gelmiyor. Bizim tek hedefimiz insanları görmezden gelmemektir. Biz buna öncülük yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Birbirimize desteğimizi göstereceğiz ki bir dayanışma olacak”

İyilik akımı projesi hakkında konuşan YouTuber Emirhan Özhan, “Simitçilere ve seyyar satıcılara giderek malların hepsini almak istiyoruz diyerek onları 1 günlük tatil ilan etmeyi düşünüyoruz. Amacımız budur. Kimsenin görmemesi bence aslında kötü bir şey. Biz bu şekilde ayrıştık. Birbirimize desteğimizi göstereceğiz ki bir dayanışma olacak. Amacımız teşvik etmektir. İbrahim abi bu konuda bana yardımcı oldu ve bu akımı başlattık. Umarım yenileri gelecektir” dedi.

“Hepsini aldılar, ben memnunum”

Simitleri satın alınan Özbek simitçi de, “Hepsini aldılar, ben memnunum. Ben bugün hepsini vereceğim. Sonra eve gideceğim. Teşekkür ederim” diye konuştu. Röportaj esnasında simit almaya gelen vatandaşlar, “ücretsizdir” diyen ikili için, “Çok teşekkür ediyoruz. Devamının gelmesini diliyoruz. Keşke öğrencilere gitse daha iyi olur. Allah kabul etsin” şeklinde konuştu.

Doğan Can Cesur
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Emre Belözoğlu: “2-0’dan 2-2’ye gelmek önemli ve değerli” MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada “2-0’dan 2-2’ye gelmek önemli ve değerli. Hele ki Rizespor gibi iyi bir takıma, iyi bir organizasyonu olan bir takıma karşı” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda 2-2’lik skorla berabere kalan MKE Ankaragücü’nde Teknik Direktör Emre Belözoğlu maçın ardından yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, “Baktığımızda Rizespor’u zaten biliyorduk. Rizespor, Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra bu ligde kendi sahasında en çok puan toplayan takım. Çok önemli geçici hücumları yapabilen ve bunu da sonlandırmada çok maharetli bir takım. İlk gol de aynen bu şekilde oldu. İkinci gol de duran top. Burada bizim çok istemediğimiz bir görüntü var. Bunu kendi adımıza değerlendirmemiz gerekiyor. Duran topta bu kadar basit gol yenmemesi gerekiyor. Bunu bir eleştiri olarak kendime söyleyebilirim. İkinci yarıda ilk yarının sonlarıyla beraber net bir galibiyeti hak eden bir oyun vardı. Sadece topa sahip olma değil, bence pozisyon üretmede de yüksek bir oyun vardı. Sonucu gelmedi. 2-0’dan 2-2’ye gelmek önemli ve değerli. Hele ki Rizespor gibi iyi bir takıma, iyi bir organizasyonu olan bir takıma karşı. Biz de son dönemde gerçekten yüksek işler yapmaya çalışıyoruz. Karşılığını ne yazık ki alamadık. Beraberliklerimiz çok fazla. Bu beraberliklerin yüzde 80’i yüzde 90’nında aslında kazanmaya yakın taraf hep bizdik. Bugünkü ikinci yarıyı da buna dahil edebilirim. Rizesporlu oyuncuları tebrik ederim. Kendi oyuncularımı tebrik ederim. Oyuna giren arkadaşları oyuncuları tebrik ederim. İlhan Hoca’ya da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Trabzon Abdullah Avcı: "Trabzonspor vazgeçmeyeceğini gösterdi" Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, bugün yine Trabzonspor’un vazgeçmediğini gösterdiğini belirterek, hedeflere doğru ilerlediklerini söyledi. Tredyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı, "Taraftarsız oynadığımız Sivasspor ve Gaziantep FK maçlarında konsantrasyon olarak taraftarsız oynamakta zorlanıyoruz. Özellikle taraftarımız bizim için önemli bir oyuncumuz. Lütfen bizi bir daha yalnız bırakmasınlar. Ne kadar konuşsak, ne kadar çalışsak oyunun başlangıcında iki şey var. Top rakipteyken ya sert olacaksın ya da topa sahip olacaksın. Erken final paslarında geçişten gol yedik. Doğru oyun oynayacaksak, oyuna sadık kalacaksak, oyunu döndürme şansınız fazla oluyor. İkinci yarı itibarıyla bir gole bakıyordu. Bu bizi oyunun içine sokacaktı. Doğru değişiklikler cevap verdi. Geriden gelip kazanmak son derece önemli" dedi. "Dragus önemli bir oyuncu" Trabzonspor’un bugün yine vazgeçmediğini gösterdiğini belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Transfer çalışmalarımız ciddi bir şekilde devam ediyor. Bitmiş gibi gözüken ama yaklaştığımız önemli transferler var. Dragus önemli bir oyuncu. Geldiği günden beri Gaziantep FK’ya önemli işler sergiledi. Bugün de bize karşı ciddi bir performans sergiledi. Onuachu ile konuşuyoruz. Önümüzdeki sezonun planlamasını yaparken onunla da konuşuyoruz. Onuachu onunla konuştuğumu size söylememiş ben de söylemiyim o zaman. O bizim aramızda kalsın. Yarışırken, önümüzdeki sezonun hazırlığını yapıyoruz. Daha çok alternatifi olan ve zenginliği olan bir takım için çalışıyoruz." Oyun olarak geliştiklerini belirten Avcı, "Bazen sonuç alıyoruz, bezen de alamıyoruz ama önümüzdeki sezon için daha iyi hale getireceğimiz bir durum olacağını düşünüyorum. Her kulvarda yarışan bir Trabzonspor oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu.