KÜLTÜR SANAT - 21 Aralık 2014 Pazar 11:09

İşçi Filmleri Festivali Bursa’da perdelerini açtı

A
A
A
İşçi Filmleri Festivali Bursa’da perdelerini açtı

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin de destek verdiği, bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali perdelerini açtı.

Bu yıl 17 farklı ülkeden 76 filmin ücretsiz olarak gösterileceği 9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Konak Kültürevi’nde düzenlenen kokteylle başladı. Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, İşçi sendikalarından üye ve temsilcilerin yanı sıra çok sayıda sanatseverin de katıldığı kokteylin ardından festivalin açılışı gerçekleşti. Gecede konuşma yapan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, "9. kez yapılacak olan İşçi Filmleri Festivali, işçi ve emek sömürüsünün yanıtlarını sunan bir içeriğe sahip. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında İstanbul Gezi Parkı’nda başlayan ve Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerin başlıca meydanlarını işgal eden umut, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin dokuzuncu yılına damgasını vuruyor. Festival, mücadeleye ve umuda dair tüm kırgınlıklarımızı üstümüzden atmamızı sağlayacaktır. 17 farklı ülkeden 76 filmin ücretsiz olarak gösterileceği festival kapsamında ülke gündemine ve direnişlere dair paneller de yapılacak. Ufkunu genişletmek ve bilinçlenmek isteyen Bursalıların festival programını titizlikle takip edeceklerine inanıyorum" dedi.

Gecede DİSK/Güney Marmara Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci de organizasyonun önemine dikkat çekerek, işçi ve emekçinin her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti. Filmler, yarışmasız, sponsorsuz ve gönüllülerin emeği ile seyirciden ücret almadan perdeye taşınacak ve 27 Aralık tarihine kadar devam edecek. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali programı, gösterim yerleri ve söyleşi tarihleri hakkında detaylı bilgi www.iff.org.tr adresinden duyurulacak. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da kedi ve köpek katliamı Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 köpek ve 2 kedi zehirlendi. Hayvanlardan 3’ü yapılan müdahale ile kurtulurken, 4’ü telef oldu. Yalıçiftlik Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehir, mahalleye bir ay önce taşınan Gizem Sümer’in köpeğinin zehirlenmesine neden oldu. Köpeğini ölü bulan Sümer, evinin çevresinde ölü halde başka bir köpek ile bir kedi de buldu. Bölgede yapılan aramada Sümer’in komşunun 3 köpeği de zehirlenmiş halde bulundu. 3 köpek ise, sahiplerinin erken fark etmesiyle müdahale edilerek kurtarıldı. Aynı bölgede inşaat işçileri tarafından da bir kedinin zehirlenmesi sonucu telef olduğu belirlendi. 6 aylık Yoda isimli köpeği telef olan Gizem Sümer, "Ben Yalıçiftlik’e yeni taşındım. Bir ay oldu. Dün maalesef köpeğimi ölü buldum, zehirlenmiş. Dün akşam da bir tane ölü kedi buldum. Bu sabah evimin bahçesinin yukarısında bir ölü köpek daha buldum. Bir komşumun 3 tane köpeğini zehirlemişler. Onlar fark edip zeytinyağı içirmişler. Kusunca iyileşmişler, bir tanesi pek iyi değilmiş. Onlara köylülerden birisi köpeklerini öldüreceğini söylemiş fakat kim yaptı, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Kameralara bakacağım ama ben başka hayvanların da başka bu şekilde ölmesini istemiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Bodrum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden gelip ölü köpekleri aldılar" diyerek hayvanların zehirlenmesine tepki gösterdi.