DÜNYA - 13 Mayıs 2024 Pazartesi 00:00 | Son Güncelleme : 13 Mayıs 2024 Pazartesi 00:07

İsrail destekçisi ABD’li komedyen, Duke Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde protesto edildi

A
A
A

ABD’deki Duke Üniversitesi'nin mezuniyet törenine konuk konuşmacı olarak katılan komedyen Jerry Seinfeld, İsrail’e verdiği destek nedeniyle öğrenciler tarafından protesto edildi. Bazı öğrenciler, ABD’li komedyenin konuşması sırasında tören alanını terk etti.

ABD’de üniversitelerde devam eden Gazze’ye destek protestolarına bir yenisi daha eklendi. ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde yer alan Duke Üniversitesi'nin mezuniyet törenine konuk konuşmacı olarak katılan komedyen Jerry Seinfeld, İsrail’e verdiği destek nedeniyle protesto edildi. Bazı öğrenciler, ABD’li komedyen Seinfeld’in konuşması sırasında "Filistin'e özgürlük" sloganı atarak tören alanını terk etti. Bazı öğrenciler ise tören alanını terk ederken Filistin bayrağı açtı.
Törenin yapıldığı futbol sahasında tribünlerde bulunan bazı kişiler de töreni terk ederken, bazı katılımcılar ise Seinfeld’a destek vererek tezahürat yaptı. Seinfeld, protestoya rağmen konuşmasını tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez’den YKS öğrencilerine moral pikniği Kepez Belediyesi, Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’nde YKS sınavına hazırlanan üniversite adayı öğrencilere moral motivasyon pikniği düzenledi. Öğrenciler, sınav öncesi moral depoladı. Kepez Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi, her yıl düzenlediği YKS hazırlık kursları ile yüzlerce öğrenciye üniversite kapılarını aralıyor. Yıl boyunca Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’ndeki destek eğitim kursları ile YKS’ye hazırlanan öğrenciler için moral pikniği düzenledi. Sınav stresini azaltmak ve moral desteği sağlamak için gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Piknik boyunca öğrenciler, coşkulu anlar yaşadı. Halay çekerek eğlenen gençler, düzenlenen müzik dinletisi ile keyifli vakit geçirdi. Etkinlikte, sınav öncesi moral depolayan öğrenciler, arkadaşlarıyla güzel bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. Öğrenciler moral depoladı Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Evrim Yalçın da, Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’nin moral pikniğine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu. 8-9 Haziran da gerçekleştirilecek TYT ve AYT sınavlarında öğrencilere başarılar dileyen Başkan Yardımcısı Yalçın, “Burada öğrencilerimizin bütün yıl boyunca verdikleri emeklerin bir sonucu olarak, sınav öncesinde streslerini atmaları ve sınava daha rahat girmeleri için arkadaşlarımız tarafından güzel bir organizasyon düzenlendi. Hem müzik, hem eğlence, hem de temiz havadan yararlanarak sınava moral depolayarak girmelerini istedik“ dedi.