DÜNYA - 03 Nisan 2024 Çarşamba 21:13 | Son Güncelleme : 03 Nisan 2024 Çarşamba 21:13

İsrail, Maghazi Mülteci Kampı’nı vurdu: 2 ölü

A
A
A
İsrail, Maghazi Mülteci Kampı’nı vurdu: 2 ölü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin merkezindeki Maghazi Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda 2 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılar 180 gündür devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin merkezindeki Maghazi Mülteci Kampı’na hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 2 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda Filistinli de yaralandı.
Saldırıda hedef alınan binanın Al Manaema ailesine ait olduğu ve saldırı öncesi uyarı yapılmadığı aktarıldı. Olay yerine sivil savunma ekipleri ve ambulanslar sevk edilirken yaralılar, El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledildi.
Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana İsrail’in düzenlediği saldırılarda 32 bin 975 kişi hayatını kaybederken, 75 bin 577 kişi de yaralandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu ile yaz Kur’an kursları tanıtım ve teşvik programı Elazığ İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Elazığ Şubesi ev sahipliğinde “2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtım ve yaz Kur’an kursları tanıtım ve teşvik programı” düzenlendi. Ahmet Tevfik Ozan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açışında konuşan Elazığ İl Müftü Vekili Özer Cömert,“ Türkiye Diyanet Vakfı her yıl gerçekleştirdiği kurban organizasyonuyla dünyaya iyilik ve insanlık dersi vermektedir. Geçen yıl Türkiye genelinde 745 bin 535 hisse kurban bağışı yapılmıştır. Elazığ ilimizde ise 2 bin 235 hisse vekaletle kurban bağışı yapıldı” dedi. Programın devamında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, kurbanın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından kurban kesim organizasyonunun hassasiyetle yürütüldüğüne dikkati çeken Kurt, “Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Başta görevliler olarak bizler duyarlı olacağız ve halkımızın bu konuda daha bilinçli olması için çalışmalar yapacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın, vakfımızın, daha büyük ölçekte ülkemizin İslam coğrafyasında bütün mazlumlara, bütün mağdurlara el açması, gönlünü açması, yüreğini açması bizim İslam kardeşliğimizin en somut göstergesidir. Kurban organizasyonu da bunlardan bir tanesi. İnşallah bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi daha bereketli, daha güzel, daha fazla insana ulaşarak, daha fazla hayır dualar alarak milletimizin de önünü bu şekilde açmış olacağız’’ diye konuştu. Kurt son olarak, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında da 4 bin 750 lira olarak belirlendiğini ifade etti.
Erzurum TOBB’de gerçekleştirilen etkinlikte Erzurum rüzgârı esti Bu yıl 80.’incisi gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu öncesinde düzenlenen etkinlik çerçevesinde birlik bahçesinde kurulan Erzurum standında Coğrafi işaretli Ürünler, katılımcılara ikram edildi. Bu yıl 80.’si gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu öncesinde etkinlik çerçevesinde birlik bahçesinde kurulan Erzurum standına, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden katılım sağlayan Oda ve Borsaların Başkan, delege ve misafirlerine Erzurum iline ait coğrafi işaretli yöresel ürünler ikram edildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB ) 80.Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket takdim töreninin düzenlendiği TOBB İkiz kuleler bahçesinde kurulan ve Türkiye’nin birçok ilinden oda ve Borsaların katılım sağladığı fuar etkinliğinde, Erzurum ortak standında Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası ile Oltu Ticaret ve Sanayi Odası’nın tarafından Erzurum’a ait coğrafi işaret belgeli, Cağ Kebap, Su Böreği, Kadayıf Dolması, Pekmezli Baklava, Mantı, Yaprak Döneri, Lavaş, Ecem Ekmeği ve Erzurum Bar Ekibinin Folklör gösterisi ile damga vurduğu etkinlikte ürünlerden tatmak isteyen katılımcılar uzun kuyruklar oluşturdular. Ürünlerden tadan katılımcı ve misafirler Erzurum ürünlerine ve lezzetlerine tam not verdiler. TOBB Genel Kuruluna Erzurum damgası Erzurum kültürünü tanıtmak için ortaklaşa kurdukları stantda coğrafi tescilli ürünlere yer verdiklerini vurgulayan Başkan Hakan Oral, “Cağ kebap, su böreği, kadayıf dolması, pekmezli baklava, mantı, yaprak döneri, lavaş, ecem ekmeği ve Erzurum Bar Ekibimiz ile kurula damga vurup, tüm katılımcılardan tam not aldık. TOBB 80. Genel Kurulumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Gastronomi ve Turizm kenti Erzurum’un tanıtımına devam edeceklerini ifade etti. Öte yandan TOBB 80. Genel Kurul programında Erzurum Standına Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Taşbaşı, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca, Erzurum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yavuz Güney ile Yönetim Kurulu, Meclis ve delegeler katılım sağlayarak destek verdiler.