DÜNYA - 06 Ağustos 2022 Cumartesi 08:41

İsrail’den Gazze Şeridi’ne füze saldırısı

A
A
A
İsrail’den Gazze Şeridi’ne füze saldırısı

İsrail'in dün Gazze Şeridi'ne başlattığı hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

İsrail'in dün başlattığı "Şafak Vakti" operasyonu 2'nci gününde devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki saldırıların hedefi olan Han Yunus kentinde 1 kişinin daha hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı aktarıldı. Açıklanan son verilerle birlikte İsrail saldırılarında aralarında 5 yaşında bir çocuğunda bulunduğu 11 kişi yaşamını yitirdi, 79 kişi de yaralandı.

İsrail’den Gazze Şeridi’ne füze saldırısı

Saldırı anı ortaya çıktı

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bir binayı vurduğu anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, binada bulunan bir adamın üzerine duvar yıkıldığı ve çok sayıda kişinin enkaz altından kalan adamı yaralı şekilde kurtardığı görüldü.

İsrail’den Gazze Şeridi’ne füze saldırısı

İsrail'den Gazze'ye 160 roket fırlatıldı

İsrail Savunma Kuvvetleri, "operasyon haftasına" hazır olduklarını belirterek, dünden bu yana Gazze Şeridi'ne 160 roket fırlatıldığını duyurdu. Öte yandan, vurulan hedeflerin en az 6 tanesinin Filistin İslami Cihat Örgütü'ne ait silah üretim atölyesi, 2'sinin silah deposu, 6'sının gözlem noktası ve 5'inin roket fırlatma mevziisi olduğu belirtildi. İsrail Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Filistin İslami Cihat Örgütü'nün artan saldırı tehdidi nedeniyle Gazze Şeridi'nin vurulduğunu duyurmuştu.

İsrail’den Gazze Şeridi’ne füze saldırısı

Dışişleri Bakanlığı:” İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz”

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail'in Gazze'ye yönelik 5 Ağustos günü düzenlediği hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda çocuklar dahil, sivillerin yaşamlarını kaybetmelerini kabul edilemez buluyoruz. Saldırılar sonrasında bölgede yükselen gerginliği derin endişeyle karşılıyoruz. Söz konusu olayların yeni bir çatışma sarmalına dönüşmeden derhal sonlandırılması gereğini vurguluyor, itidal ve sağduyu çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail’den Gazze Şeridi’ne füze saldırısı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan İsrail’e kınama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırıları sonucu sivillerin hayatını kaybetmesinden ötürü bir mesaj yayımladı.

İsrail’i kınayan Erbaş, mesajında “İşgal devleti İsrail Gazze’de bir kez daha çocukları ve masum insanları hedef almaya başlamıştır. Hukuk ve ahlaktan yoksun bu işgalci zihniyet ‘güvenlik’ politikası adı altında zulümlerini tüm dünyanın gözü önünde sürdürmeye devam ediyor. Filistinli kardeşlerimizi hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah’ın, meleklerin ve tüm masumların laneti, zalimlerin üzerine olsun. Amin” ifadelerini kullandı.

İran’dan İsrail’in Gazze Şeridine yönelik saldırılarına kınama

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Ulusal Korona Virüs ile Mücadele toplantısında konuştu. İsrail’in Gazze Şeridine dün başlattığı saldırıları kınayan Reisi, “Siyonist İsrail rejiminin cinayetleri karşısında gösterilen direniş, rejimin sonunu getirecek” dedi. İsrail’in başlattığı saldırılarla işgalci ve katil bir rejim olduğunu gösterdiğini söyleyen Reisi, “Bu saldırılar İsrail rejiminin çocuk katili ve işgalci olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ancak Gazze halkının direnişi bu çocuk katili rejimin çöküşünü hızlandırıyor” ifadelerini kullandı.

"Direniş güçlerini destekliyoruz"

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani ise katıldığı programda İsrail’in saldırılarına ilişkin, “ABD ve işgalci İsrail rejiminin işlediği tüm cinayetlere karşı koymak için çalışıyoruz. Uygun zamanda gereken sert yanıtını vereceğiz” dedi. Kaani, İsrail’in askeri ve güvenlik sisteminin büyük bir çöküşe girdiğini ve İran’ın direniş güçlerini desteklemeye devam edeceğini söyledi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan Kaani, “ABD ve İsrail rejimi ile mücadelede fedakarlıklarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Direniş güçlerini destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Muhammed Rabah- Mehmet Kalay- Huzeyfe Tarık Yaman- Aynur Sena Çabuk

 


 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.