EĞİTİM - 28 Ağustos 2016 Pazar 16:53

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ikinci UNESCO Kürsüsü kuruluyor

A
A
A
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ikinci UNESCO Kürsüsü kuruluyor

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde (İAÜ) 2014 yılında ’UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü’ kurulmasının ardından Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’ne (UNESCO) bağlı ikinci eğitim kürsüsü kuruluyor.

Araştırmacı ve günümüz sorunları karşısında çözüm odaklı bir üniversite olma kimliğiyle eğitim faaliyetlerini sürdüren İAÜ’nün ev sahipliği yapacağı ’Sürdürülebilir Barış İçin Eğitim Kürsüsü’ ile sürdürülebilir barışa katkı sağlanması hedefleniyor.

UNESCO Sürdürülebilir Barış İçin Eğitim Kürsüsü; yürüteceği eğitim faaliyetleriyle kültürel çeşitliliği, medeniyetler arası diyaloğu, cinsiyet eşitliğini ve insan haklarının evrenselliğine saygıyı vurgulayarak barış kültürünü tesis etmeyi ve sürdürülebilir kılmayı amaçlıyor. Eğitim yoluyla barış ve insan hakları konularında farkındalığı arttırmak, kadın ve gençler arasında problem çözme yeteneğini geliştirerek uyuşmazlıkları barışçıl yollarla çözmeyi desteklemek için araştırma ve uygulama projeleri oluşturmak da kürsü aracılığıyla hayata geçirilmesi planlanan diğer konular arasında yer alıyor.

İAÜ bünyesinde kurulacak olan UNESCO Sürdürülebilir Barış İçin Eğitim Kürsüsü ayrıca, barış kültürünün tesisi ve geliştirilmesinde önemli olan araştırma ve eğitim faaliyetlerini hayata geçirerek uluslararası düzeyde akademisyen ve araştırmacılar arasındaki iş birliği fırsatlarını geliştirme niteliği de taşıyor.

"Barış ve huzur ortamının eğitim yoluyla elde edilebileceğine yürekten inanıyoruz"
Türkiye’de birden fazla UNESCO kürsüsüne sahip nadir üniversitelerden olan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, yaptıkları çalışmalarla amaçlarının bölge ve dünya barışına katkı sunmak olduğunu vurgulayarak, "İAÜ olarak bölgemizde ihtiyaç duyulan huzur ve barış ortamının eğitim yoluyla elde edilebileceğine yürekten inanıyoruz. Bizim amacımız bölgemizi ve geniş çerçevede dünyamızı daha iyi anlamak, anlatmak ve akademik altyapısı olan güçlü çalışmalar ve projelerle etkin, kalıcı, uygulanabilir çözüm önerileri üretmektir." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Hayali hostes olmaktı trafik kazası hayatını kararttı Adana’da arkadaşlarının ısrarı üzerine gece dışarı çıkınca bindiği otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu hem bedensel engelli kalan hem de konuşma kabiliyetini kaybeden genç kızın hayali hostes olmaktıEdinilen bilgiye göre kaza, Sarıçam ilçesine bağlı Ahmet Zenbilci Bulvarı’nda 10 Aralık günü meydana geldi. Tofaş marka 20 AGR 112 plakalı otomobilin park halindeki 01 CTV 81 plakalı tıra arkadan çarptığı kaza anbean güvenlik kameralarına yansıdı. Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde sıkışan 5 kişiyi çıkarttı. Kazada hastaneye kaldırılan bir kişi yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamazken 4 kişi ağır yaralandı. Ağır yaralılardan biri olan Firdevs Erol (16) ise yapılan tedaviler sonucunda hayata tutundu. 10 Aralık tarihinde gerçekleşen kazada ağır yaralanan Erol, en büyük hayali hostes olmaktı. Doktorlardan alınan bilgiye göre kazada ağır yaralanan Erol’un tekrar yürüyebilmesi için 2 yıl boyunca fizik tedavi görmesi gerekecek. Aynı zamanda Erol konuşma kabiliyetini de kaybetti.“İşe giderken izin istedi vermedim, kaza haberini aldım”Olay günü işe giderken kızının kendisinden dışarı çıkmak için izin istediğini fakat izin vermediğini ifade eden Hatice Atay (35), “İzin vermemiştim fakat arkadaşlarının ısrarı ile çıkmıştı. İşyerine vardığımda arkadaşları kazanın olduğunu arayıp bana söylediler. 2 ay yoğun bakımda yattı şu an tedavilerine evde devam ediyoruz” diye konuştu.“Kızımın durumundan kaynaklı işten ayrıldım”Kızının durumundan dolayı ona bakmak için işten ayrıldığını belirten Atay, “Şu an evdeyim, çalışmadığım için de maddi durumumuz biraz kısıtlı ama elimden geldiği kadar kızımı desteklemeye çalışıyorum” dedi.“Kızımın en hızlı şekilde iyileşmesini istiyorum”Çeşitli yardımlarla Firdevs’i fizik tedaviye götürdüğünü ifade eden Atay, “Şu an kızım fizik tedavi alıyor. Fizik tedavi almasının en büyük sebebi çevremin, ailemin yardımcı olması, onların desteği olmasa buralara kadar gelemezdik. Şu an kızımın daha hızlı iyileşmesini istiyorum. Özel doktora götürmek tabi ki isterim fakat imkanlar el vermiyor. Devlet hastanelerinde ki doktorlar da çok güzel ilgileniyor fakat onların vakitleri kısıtlı olduğu için pek fazla ilgilenemiyorlar" ifadesini kullandı“Firdevs’in en büyük hayali hostes olmaktı”Kızının çok hareketli cıvıl cıvıl olduğunu ve en büyük hayalinin hostes olduğunu söyleyen Atay, “Hostes olmak için son senesini dışardan okuyup hostes olmak için hazırlanıyordu. Allah izin verirse tedavilerinin ardından da hostes olacak kızım. Bu hayalini gerçekleştirebilmesi için doktorlar tedavi sürecinin tedaviye bağlı olarak 1-2 sürebileceğini söylediler” diye konuştu.