ASAYİŞ - 16 Haziran 2023 Cuma 09:49

İstanbul’da, kaçak sığınmacıların yaşadığı evlere baskın: 96 göçmen yakalandı

A
A
A
İstanbul’da, kaçak sığınmacıların yaşadığı evlere baskın: 96 göçmen yakalandı

İstanbul’da, uluslararası göçmen kaçakçılığıyla mücadele neticesinde düzenlenen operasyonlarda, ekseriyetini Asya ve Ortadoğu kökenlilerin oluşturduğu toplam 96 düzensiz göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretiyle mücadeleye yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ülkeye yasadışı yollarla gelen ve buradan da Avrupa ülkelerine geçiş için fırsat kollayan düzensiz göçmenlere yönelik yürütülen soruşturma neticesinde il genelinde dün akşam saat 21.00 sıralarında “Kaçak Göçmen Evi” olarak kullanıldığı tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Baskınlarda 39 kaçak göçmen yakalanarak muhafaza altına alınırken, kaçak göçmenleri söz konusu evlerde barındırdıkları tespit edilen M.U.G.(35) ve M.Ş.(47) isimli 2 şüpheli gözaltına alındı.

Yasadışı sığınmacılara yönelik önceki gün Bağcılar ilçesindeki denetimlerde de ülkeye kaçak olarak giriş yapmış, vize ihlali bulunan ve yasal kalış süresini ihlal etmiş yabancı uyruklu toplam 57 kaçak göçmen daha yakalandı.
Birer gün arayla yapılan operasyonlarda yakalanan toplam 96 kaçak göçmen, sınır dışı işlemlerinin tamamlanabilmesi için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Bu göçmenlere yasadışı yollarla evlerini kiraya veren 2 şüphelinin emniyette sorguya alındığı öğrenildi.

Söz konusu göçmen evleri, zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek faaliyetlerine son verildi. Yakalanarak gözaltına alınan M.U.G. ve M.Ş. isimli 2 kuşkulunun ise polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

Sadık Kahraman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Söke Yöresel Yemek Yarışması’nda lezzetler yarıştı Söke’nin gastronomi mirasının önemli lezzetleri Kulak Çorbası, Çalkama, Şevketi Bostan ve Kulak Tatlısı yarıştı. Yarışma; Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği’nin projesi, Söke Belediyesi ve ilgili kurumların katkıları ile gerçekleştirildi. Etkinliğe Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, belediye meclis üyeleri başta olmak üzere çok sayıda davetli ve Sökeliler katıldı. Söke Belediyesi kuruluşu LİMA Restoran’da yapılan, ünlü gurme ve akademisyenlerin jüri üyesi olarak yer aldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Türk, yöresel yemekler yarışmasına katkıda bulunan herkese çok teşekkür etti. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan konuşmasında, "Biliyoruz ki yemek sadece karın doyurmanın ötesinde; bir kültürün, bir toplumun ve hatta bir ailenin birleştirici gücüdür. Özellikle Türk Kültüründe önemli yeri vardır. Söke Belediyesi olarak; Söke’mizin gastronomi kültürüne sahip çıkmak, ilçemizin bu alanda tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ortaya konulan projenin bir bileşeni olmaktan oldukça mutluyuz. Doğa, tarih ve kültürün harmanladığı bu güzel topraklar üzerinde; ülke geneli ve hatta dünyaya tanıtacağımız önemli değerlerimiz var. Bu değerlerden en önemli ve dikkat çekici bir parçasının da elbette yemeklerimiz ve tarımsal gıda ürünlerimiz olduğunu düşünüyorum. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ‘Yöresel Yemek Yarışması’nın, önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek, gıda festivaline dönüşmesini arzu ediyorum. Bugün deneyimlerini ve uzmanlıklarını paylaşmak için burada bulunan, birbirinden değerli ve kendi alanlarında önde gelen isimlerden oluşan jüri üyelerimize; Etkinliğin gerçekleşmesinde emek harcayan, tüm planlamaları yapan yarışmanın düzenleme komitesine ve yarışmaya destek veren tüm kurum ve kuruluşlara; becerileriyle ve tutkularıyla bu yarışmaya katılan yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerleri Koruma Derneği’ne öncülüklerinden dolayı, Başkan Arıkan tarafından plaketleri verildi. Etkinlikte açılan stantlarda Söke’nin coğrafi işaretli ürünlerinden tatlı maya ekmeği, Söke pidesinin yanı sıra yaprak sarması ve değişik ürünler katılımcılara ikram edildi. Yapılan yarışmada yarışan lezzetlerde Kulak Çorbası’nda birinci Ayşen Savaşır, ikinci Nilgün Çandır, üçüncü Tülay Aydoğan; Çalkama’da birinci Dilek Savaşır, ikinci Filiz Uludağ, üçüncü Bihter İncekarael; Şefketi Bostan’da birinci Muradiye Eser, ikinci Fatma Varol, üçüncü Oya Pullukcu; Kulak Tatlısı’nda birinci Değer Kiryar, ikinci Seyhan Karakaş ve üçüncü Hatice Batık olurken dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.
Bolu Trendyol 1. Lig: Boluspor: 2 - Çorum FK: 1 Trendyol 1. Lig’in 34. haftasında Boluspor sahasında Ahlatcı Çorum FK’yı 2-1 mağlup ederek, play-off potasına girmeyi başardı. Maçtan dakikalar 45. dakikada ceza sahası dışından serbest vuruşta topun başına geçen Michal Nalepa’nın şutu üst direkten auta çıktı. 71. dakikada sol kanattan ceza sahası içerisine giren Avramovski, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0 83. dakikada ceza sahası içerisine yapılan ortaya Thomas kafa vuruşu yaptı. Top Ferhat Yazgan’ın önünde kaldı. Yazgan, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1 90. dakikada kontra atakla gelen Boluspor atağında topla buluşan Jefferson’un şutu defanstan döndü. Atağın devamında Jefferson dar açıdan meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 2-1 Hakemler: Mert Güzence, Ogün Kamacı, Emir Eray Eyisoy Boluspor: Çağlar Şahin Akbaba, Veaceslav Posmac, Naby Oulare, Onur Ulaş, Hakan Bilgiç (Anıl Koç dk. 89), Oğuz Kağan Güçtekin (Jefferson dk. 71), Berk Yıldız, Kubilay Sönmez (Hüsamettin Yener dk. 90), Tunahan Çiçek, Daniel Avramovski, Petar Gigic Yedekler: İsmail Çipe, Batuhan İşçiler, Kerem Paykoç, Safa Kınalı, Vüsal Isgandarli, İshak Karaoğul, Abdoulaye Diarrassouba, Hüsamettin Yener Teknik Direktör: Yalçın Koşukavak Ahlatcı Çorum FK: Hasan Hüseyin Akınay, Loick Landre, Michael Ologo, Zargo Toure, Erkan Kaş, Ferhat Yazgan, Ahmet İlhan Özek (Suat Kaya dk. 61), Michal Nalepa (Atakan Akkaynak dk. 77), Hakan Barış (Gökhan Karadeniz dk. 77), Thomas Verheijdt, Ahmet Sagat (Eren Aydın dk. 61) Yedekler: Ali Türkan, Adem Doğan, Süleyman Luş, Atakan Akkaynak, Gökhan Karadeniz, Sadık Arda Yılmaztürk, Geraldo, Massis Guluk Teknik Direktör: Serkan Özbalta Goller: Daniel Avramovski (dk. 71), Jefferson (dk. 90) (Boluspor), Ferhat Yazgan (dk. 83) (Çorum FK) Sarı kartlar: Veaceslav Posmac, Jefferson (Boluspor), Hakan Barış, Gökhan Karadeniz (Çorum FK)