GÜNDEM - 01 Ocak 2016 Cuma 05:27

İstanbul’da vatandaşın kar çilesi

A
A
A
İstanbul’da vatandaşın kar çilesi

Yoğun kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu Edirne istikameti Mahmutbey Gişeleri mevkiinde akşam saatlerinde evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Araçları yolda kalan kimi sürücüler çareyi lastiklerin altına karton yerleştirerek çözmeye çalışırken kimi sürücüler de aracını bırakıp yürüyerek evin yolunu tuttu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul’da bazı bölgelerde yollarda buzlanma yaşandı. TEM Otoyolu Edirne istikameti Mahmutbey Gişeleri mevkiinde akşam saatlerinde evlerine gitmeye çalışan kimi sürücülerin kış lastiği veya zincir kullanmaması ve yollardaki buzlanma nedeniyle yoğun trafik yaşandı. Lastik zinciri veya kış lastiği kullanmayan, araçları yolda kalan ve zor anlar yaşayan kimi sürücüler çareyi lastiklerin altına karton yerleştirerek çözmeye çalıştı. Kimi sürücüler zincir ve kar lastiği kullanmadığı için yolda kaldı aracını çekici ile aldırıp eşiyle birlikte yürüyerek evin yolunu tuttu. Bazı sürücüler ise, yolda lastik zincirlerinin kopması nedeniyle dakikalarca uğraşmak zorunda kaldı, başka araç sürücüleri imdadına yetişti.

Yılbaşı kutlaması için ailesi ile alışveriş dönüşünde yolda kalan başka bir sürücü ise aracını yol kenarına çekti fakat zincir takmakta acemi olması nedeniyle zor anlar yaşadı. Alış veriş merkezinde anne babasıyla birlikte playstatıon alan ve yılbaşını oyun oynayarak evde geçirmek isteyen yolda kalan araç içerisindeki minik çocuk ise sabırsızlıkla babasının lastik zincirlerini bir an önce takıp eve varmayı bekledi.

Akşam saatlerinde evine gitmeye çalışan bir vatandaş ise belediyenin yetersiz çalıştığından şikâyet ederek duruma isyan etti. Yolda geçen bir ambulans ise trafikte güçlükle ilerleyebildi.

Sürücülerin tedbirsiz yola çıkmasına isyan eden bir vatandaş ise, ‘’İstanbul trafiğinde durum sıkıntılı. Gördüğünüz gibi. Kar lastiği takmayanlar var. dolaysıyla yolda hakikaten çok çile çekiyoruz bu kar lastiği takmayanlardan dolayı. Kesinlikle şoförlerin hatası daha çok. Uyarıyorlar yirmi gün bir ay öncesine rağmen hala da önümüzde kış lastiği takmadan saatlerce yolda bu yüzünden bekliyoruz. Kesinlikle trafik bu yüzden sıkışıyor’’ şeklinde tepki gösterdi.

Kırklereli’nden gelen ve yarın Atatürk Havaalanından Almanya’ya gidecek olan bir vatandaş ise TEM Otoyolunda kaldı. Vatandaşın imdadına ise yakını koştu.

Otobüs ile Ankara’dan Büyük Esenler Otogarı’na gelen ve oradan da tuttuğu ticari taksiyle Mahmutbey Gişeleri mevkiinde TEM Otoyolunun ortasına bavulu ile bırakılan İsmail İlker isimli vatandaş ise ticari taksi şoförüne isyan etti. Bayramtepe’ye gideceğini söyleyen İlker, "Yolda taksiciler fırsatçılık yapıyorlar. Yani beni burada indirdi. TEM’in ortasında indirdi. Eve gitmek istiyorum." dedi.

İLYAS KAÇAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir