Bardakoğlu, bu konuda gerekli izinlerin verildiğini, Ankara Müftülüğü'nün zamanlama konusunda çalışma yaptığını söyledi. Kuraklığa karşı hem maddi tedbirlerin alınması hem de manevi arınmanın yapılması gerektiğine işaret eden Bardakoğlu, "Yağmur duasını tek ve yegane çare olarak görmek de doğru bir anlayış değildir" dedi.
Bardakoğlu, kuraklık sıkıntısı nedeniyle gündeme gelen 'yağmur duası' konusundaki görüşlerini aktardı. Kuraklık konusunda gerekli tedbirlerin alınmasının herkesin bir borcu olduğunu belirten Bardakoğlu, şunları söyledi:
"Hiçbir zaman yağmur duası ve ibadet, almamız gereken maddi ve fiziki tedbirlerin alternatifi ve onun yerine geçen bir çare değildir. Biz hiçbir zaman diğer tedbirleri gözardı edemeyiz. Onların yerine 'yağmur duası' önerisi yapmadık. Toplumumuz da ellerini semaya açarken, diğer tedbirleri gözardı ederek, bunu yapıyor değil. Biz gereken bütün tedbirleri aldıktan, barajları yaptıktan, içme sularını arıttıktan sonra elimizi açarız 'Yarabbi sen bize yardım et, gökten yağmur indir' deriz. Hiçbir zaman yağmur duası, almamız gereken tedbirlerin alternatifi değildir. Hem maddi hem de manevi tedbirleri almak zorundayız."
Yağmur duasının aynı zamanda su tasarrufu konusunda halkın bilinçlenmesini de sağladığını kaydeden Bardakoğlu, Ankara'da da yağmur duası yapılacağını açıkladı. Bardakoğlu, bu konuda gereken izinlerin verildiğini, yazıların yazıldığını belirterek, yapılan yağmur dualarının insanın kainatın sahibiyle bütünleşmesini sağladığını vurguladı.
Bardakoğlu, Ankara'daki yağmur duasının ne zaman yapılacağı yönündeki bir soru üzerine, "Sürekli yapılır. Müftülük bakıyor" dedi. Yağmur duasının hiçbir yararının olmadığını söylemenin dini bilgisizlik olduğunu kaydeden Bardakoğlu, "Yağmur duasını tek ve yegane çare olarak gören bir anlayışa da katılmıyoruz" diye konuştu.