İSTANBUL
Bakırköy Belediyesi açılışa hazırlanan parkı basın mensuplarına tanıttı.
“BİZ BAKIRKÖY’DE PARK YAPIYORUZ, TAKSİM’DE AĞAÇLAR KESİLİYOR”
Botanik parkın tanıtım toplantısında konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, daha önce işgaliye alanlarının bulunduğu araziye parkın yapılmasından Mutluluk duyduğunu ifade etti. Tanıtım toplantısında konuşan Erzen, parkın açılışına CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun geleceğini söyledi. Büyükşehirlerde yeşil alanların önemine işaret eden Ünal Erzen, "Ne tesadüftür ki bugün biz burada büyük bir yeşil alanın halkımıza kavuşturulması sevincini yaşarken basından Taksim Gezi Parkı'nın yıkıldığı haberini alıyoruz. Taksim'e nefes aldıran park yıkılırken biz burada halkımıza nefes aldıracak bir parkın açılışına hazırlanıyoruz. Burası belediyemizin tapulu arazisidir, kimseden almadık. Göreve geldiğimizden beri böyle bir hayalimiz vardı. Hayata geçirene kadar çok uğraştık" diye konuştu.
“İKİ MİLYAR DOLARLIK RANTI DEĞİL, PARK YAPMAYI TERCİH ETTİK”
Erzen, arazinin çok değerli olduğunu vurgulayarak, "Bakırköy Belediyesi olarak bu 90 bin metrekarelik araziyi imara açmış olsaydık en az 2 milyar dolar belediyeye gelir aktarılabilecekti. Ancak biz burayı Bakırköylülere ve İstanbullulara kazandırmayı tercih ettik" dedi. Parkın özelliklerinden bahseden Erzen, enerjinin tamamen alandaki rüzgar türbinlerinden karşılanacağını anlattı.
"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı haberlerine ilişkin görüşü sorulan Erzen, şunları kaydetti: "O şahıs benim muhattabım değil. Yanıtı dün Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin verdi. Gerçekten sayın Tekin'e canı gönülden katılıyorum. Partimiz, yakıtı bitenlerin yakıt doldurma istasyonu değildir. Önemli olan genel merkezin söylediğidir, gerisi teferruattır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkalığı için aday olmayı düşünmüyorum. Ancak buradan resmen açıklıyorum; Bakırköy Belediye Başkan aday adayıyım."
Düzenlenen toplantının ardından Ünal Ateş Erzen basın mensuplarıyla botanik parkı gezdi.








