KENT HABERLERİ - 29 Mayıs 2014 Perşembe 16:06

İstanbul’un Fethi geleneksel tatlarla kutlandı

A
A
A
İstanbul’un Fethi geleneksel tatlarla kutlandı

Güngören’de İstanbul'un fethinin 561. yıldönümü mehter takımının coşkulu gösterisi ve geleneksel tatlarla kutlandı.

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin 561. yıldönümü Güngören’de, Mehter Takımı’nın coşkulu gösterisi ve geleneksel tatlarla kutlandı. Sabah saatlerinde menderes caddesinde başlayan kutlama programında, mehter takımı eşliğinde Güngören’de fetih yürüyüşü gerçekleştirildi. Mehteran takımının çaldığı marşlarla fethin coşkusunu yaşayan vatandaşlar, mehteran takımın gösterisine büyük ilgi ve alkışlarla karşılık verdi. Menderes Caddesinden başlayarak Güngören Belediyesi önüne kadar marşlarla gelen mehteran takımı, belediye önünde de mini konser verdi. Yürüyüş süresince ve Güngören Belediyesi önünde vatandaşlara geleneksel Osmanlı şerbeti ve helva ikram edildi.

Fethin 561. yıldönümüyle ilgili Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “İstanbul’un fethi, yalnızca askeri bir zafer değil, tarihin akışını ve dünyada pek çok dengeyi değiştiren, bir çağ kapatıp yeni bir çağ açan, 'Peygamber müjdesi' olarak da nitelendirilen özel bir olay. Başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, bize dünyanın en güzel şehrini emanet eden ecdadımızı rahmet ve şükranla yad ediyor, İstanbul’un fethinin 561. yılını kutluyorum” dedi.

İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü. Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza anı kamerada Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.