POLİTİKA - 30 Mart 2015 Pazartesi 22:46

İşte partideki yeni görev dağılımı

A
A
A
İşte partideki yeni görev dağılımı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Başkanlık Divanı’nda görev dağılımı yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı’nda gerçekleştirilen Divan seçimi ve Görevlendirmeler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Yalçın, “Partimizin 26 Mart 2015 günü yapılan MYK toplantısında Divan üyelerimizin belirlenmesi amacıyla seçim yapılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin isteği doğrultusunda yapılan seçim, MYK üyelerinin 11. Olağan Büyük Kurultayda değerli delegelerimizin iradesiyle belirlenen çarşaf listeden Divan’da görmek istediği isimlere oy vermesi suretiyle gerçekleştirilmiştir. Seçim sonucunda MYK üyelerimiz genel sekreter ve genel başkan yardımcılarının divan görevlerine devam etmeleri yönünde tercihte bulunmuşlardır. İki genel sekreter yardımcılığında ise nöbet değişimi oldu” dedi.

“Malum olduğu üzere 11. Olağan Büyük Kurultayda değerli delegelerimizin Sayın Devlet Bahçeli’yi ittifakla yeniden genel başkan seçmek ve MYK üyelerini belirlemek suretiyle gösterdiği irade, yeni bir kurultaya kadar MYK’ya emanet edilmiştir” diyen Yalçın, “MYK üyeleri de Büyük Kurultaydan aldıkları yetki doğrultusunda Divan üyelerini oylayarak Kurultay delegelerinin demokratik iradesini MHP yönetimine yansıtmışlardır. Divan seçiminin sonucu, aynı zamanda MHP’nin 11. Olağan Büyük Kurultayında Sayın Devlet Bahçeli’yi yeniden genel başkan seçmek suretiyle değerli delegelerimiz tarafından tazelenen güvenin MYK nezdinde teyit ve tekidi anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.
MHP’de Başkanlık Divanı üyeleri ve görevleri şöyle:

“İsmet Büyükataman (Genel Sekreter), Şefkat Çetin (Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Ahmet Kenan Tanrıkulu (Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Atilla Kaya (Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Celal Adan (Siyasi İşler ve Parlamentodan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Edip Semih Yalçın (Medya, Halkla İlişkiler ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Emin Haluk Ayhan (Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Mevlüt Karakaya (Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Oktay Öztürk (Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Ruhsar Demirel (Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Sadir Durmaz (Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Yıldırım Tuğrul Türkeş (Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Zühal Topçu (Parti İçi Eğitim ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Mustafa Hidayet Vahapoğlu (İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Mustafa Kalaycı (Siyasi ve Sosyal İşler ile Protokol İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı.)”  

MUSA ERDOĞAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in mart ayındaki not artışının ardından bir kredi notu artışı da Standard & Poor’s’tan geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü ise "pozitif" olarak korudu. S&P Global raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, beklentiler doğrultusunda yapılan kredi notu artışının kararlılıkla uygulanan ekonomi programının bir sonucu olduğuna vurgu yaptı. Dr. Erkan Kork, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetimi büyük bir emek veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in nasıl bir özveri gösterdiğine iş dünyası olarak şahitlik ediyoruz. Yapılan kredi notu artışları Türkiye’nin potansiyelinin çok altında olsa da yabancı ilgisinin arttığı bu dönemde önem arz ediyor. Enflasyonla mücadele ederken, büyümeyi de başarabilen bir ekonomi var. Daha fazla sermaye girişi için gerekli rasyonel zemine sahip bir Türkiye var. Bu not artışları yılın ikinci yarısından itibaren bambaşka bir tabloyla karşılaşacağımızın işaret fişekleridir. Enflasyonun gerilemesiyle özellikle sonbaharın Türkiye için not artışlarının olduğu bir mevsim olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. ”Yatırımcının Türkiye’ye ilgisi artarak devam edecek" Kararın hem portföy hem de uluslararası doğrudan yatırımları olumlu etkileyeceğini belirten Dr. Erkan Kork, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomi yönetiminin rasyonel adımları, öngörülebilir politikalar ve enflasyonun düşeceğine ilişkin beklentiler yabancı yatırımcı tarafından satın alındı. Yapılan not artışlarının yanı sıra Türkiye’nin, Dünya Bankası gibi dev kuruluşlarla yürüttüğü milyar dolarlık finansman anlaşmaları, haziran ayında gri listeden çıkılacak olması ve temel göstergelerde iyileşmenin devam etmesi ekonomiye olan güveni perçinleyecek. Türkiye, geçen yıl doğrudan yabancı yatırım projelerinde İspanya’yı geride bırakarak Almanya’nın ardından Avrupa’da 4’üncü sırada yer aldı. Ülkemizin önü açık ve daha gidecek çok yolumuz var. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam edeceğini düşünüyorum."