DÜNYA - 23 Temmuz 2021 Cuma 21:56

İtalya’da günlük vaka sayısı 5 binin üzerinde seyrediyor

A
A
A
İtalya’da günlük vaka sayısı 5 binin üzerinde seyrediyor

İtalya’da korona virüs salgınında son 24 saatte 5 bin 143 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 4 milyon 307 bin 536’ya ulaştı.

İtalya’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında günlük vaka sayısı 2 gündür 5 binin üzerinde seyrediyor. İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 237 bin 635 korona virüs testi yapıldığı ve 5 bin 143 yeni vaka tespit edildiği belirtilerek, toplam vaka sayısının 4 milyon 307 bin 536’ya ulaştığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 17 kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini, Covid-19 kaynaklı toplam can kaybının 127 bin 937’ye yükseldiğini açıkladı.

Bakanlık, son 24 saatte bin 239 kişinin iyileştiğini ve aktif Covid-19 hasta sayısının 58 bin 752 olduğunu belirtti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı ise 3 kişi azalarak 155’e geriledi. İtalya'da bugüne kadar 63 milyon 879 bin 391 doz Covid-19 aşısı uygulanırken, 29 milyon 6 bin 660 kişiye aşının her iki dozu yapıldı.

Burak Ortahamamcılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de 7’inci geleneksel kariyer günleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından öğrenciler için hazırlanan ‘7’inci Geleneksel Kariyer Günleri’ gerçekleştirildi. 2 gün süren etkinliğin açılışına MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Hicret Özkoç, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş ile Meclis Başkanı Hüseyin Koray Özcan, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Etkinlik çerçevesinde kamu ve özel sektör kuruluşları ile öğrenci toplulukları temsilcileri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin kendilerine ayırdığı alanlarda stant açarak tanıtım yaptı. Programın açılış konuşmaları MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ile Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hatice Hicret Özkoç tarafından yapıldı. Kariyer Günlerinin 3’üncü oturumda Prof. Dr. Celil Çakıcı (Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi) genç araştırmacılara yönelik olarak ‘Sosyal Bilim Araştırmalarında Yöntem’ başlıklı bir seminer verdi. 4’uncü ve son oturumda ise ‘KPSS ve Kamuda Kariyer İmkanları’ başlıklı etkinlik düzenlendi. Moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Çoşkun’un yaptığı konferansta Abbas Eğriboyun (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Yardımcısı), Gökhan Yalıncak (Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcısı) ve Durmuş Kömür (PEGEM Akademi Eğitmen) konuşmacı olarak yer aldı.
Eskişehir Başkan Kurt Yenikent ve Kalkanlı mahallesindeki yağmur dualarına katıldı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yenikent ve Kalkanlı Mahallesi’ndeki sakinler tarafından düzenlenen yağmur duası ve Hıdırellez Şenlikleri’ne katıldı. Düzenlenen programlarla ilgili konuşan Başkan Kurt, “Edilen dualar, tutulan dilekler kabul olsun” dedi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Seyitgazi ilçesine bağlı Yenikent Mahallesi’nde düzenlenen Yağmur Duası’na ve Hıdırellez Şenliği’ne katıldı. Etkinlik boyunca vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kurt, vatandaşların istek ve beklentilerini dinledi. Yenikent Mahallesi sakinleri de ilgi ve ziyaretinden dolayı Başkan Kazım Kurt’a teşekkür etti. Başkan Kurt’un bir sonraki adresi Odunpazarı’na bağlı Kalkanlı Mahallesi oldu. Kalkanlı Mahallesi’nde düzenlenen Yağmur Duası’na katılan Başkan Kurt’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Başkan Kurt, vatandaşlarla uzun süre sohbet ederken, mahalle halkı da istek ve beklentilerini anlattı. "Edilen dualar, tutulan dilekler kabul olsun" Düzenlenen programlarla ilgili açıklama yapan Başkan Kurt, yağmur dualarının kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Topraklarımıza bereket yağması için Allah’a dua ettik” dedi. Edilen edilen duaların kabul olmasını dileyerek Hıdırellez’in Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar’da kutlanan bahar bayramı olduğunu dile getiren Başkan Kurt, “Ülkemizde derin bir ekonomik kriz yaşanıyor. Başta temel gıda maddeleri olmak üzere her şeye zam geldi. Yaşam şartları zorlaştı, hayat çok pahalı, enflasyon yüzde yüzleri geçti. Bu bahar, ülkemize umut olsun. Edilen dualar, tutulan dilekler kabul olsun” diye konuştu.
Tekirdağ Spor yaparak derse giriyorlar Tekirdağ’da öğrenciler, "Önce Egzersiz Sonra Dersimiz" sloganıyla düzenlenen fiziksel aktivite etkinlikleri yaparak derse giriyorlar. Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen proje çerçevesinde Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler müzik eşliğinde fiziksel aktivite yaptıktan sonra sınıflara girip ders başı yapıyor. Bu sayede öğrenciler hem eğleniyor, hem de spor alışkanlıkları kazanıyor. Fiziksel aktivite yapan öğrenciler dron ile havadan da görüntülendi. Öğrencilerin ders öncesi fiziksel aktiviteleri renkli görüntülere sahne oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Ebru Esen yaptığı açıklamada, “2023 - 2024 eğitim yılından itibaren, okul öncesinde orta öğretim kademesine kadar öğrencilerimiz güne fiziksel aktiviteyle başlayarak daha enerjik, dinç, zinde ve daha sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırmak amacıyla derse geçmeden önce ‘Önce egzersiz sonra dersimiz’ sloganıyla yola çıktık. Öğrencilerimizi her sabah fiziksel aktivite ile güne başlarken daha enerjik, mutlu, öğrenmeye hazır hale getirmek, fiziksel ve ruhsal olarak eğitimlerini desteklemek ve sporu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Toplumda da hareketli yaşam ve sportif faaliyetleri hakkında farkındalık oluşturmak ve aileleri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Bugünde eğitim ve öğretim başladığından itibaren fiziksel aktiviteyi düzenli olarak yapan Nurettin Ekmekçioğlu İlkokuluna eğitimlere katılmaya geldik. Bu etkinlikler tüm okullarımızda yapılıyor” dedi. Öğrenciler de bu aktiviteler sayesinde çok eğlendiklerini ifade etti.
Aydın Lise öğrencileri, ‘Milli Mücadele Dönemi’ni sahneleyecek Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, sahneleyecekleri “Milli Mücadelenin Aydınlık Kahramanları” isimli tiyatro oyunuyla, izleyenleri milli mücadele ruhuyla geçmişte yolculuğa çıkaracak. Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, tarihi bir dönemi canlandıracakları tiyatro oyunuyla dikkatleri üzerlerine çekti. "Milli Mücadelenin Aydınlık Kahramanları" adlı bu özel gösteri, 13 Mayıs Pazartesi günü saat 20.30’da Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan gösteri, tarihin önemini vurgulamanın yanı sıra milli mücadele ruhunu da canlandırmayı hedefliyor. Okulun gönüllü öğrencilerinden oluşan tiyatro grubu, özenle hazırladıkları oyunla seyircileri geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracak. Aydın Sosyal Bilimler Lisesi yönetimi ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Yunan birliklerinin 15 Mayıs 1919’da İzmir’i işgaliyle başlayan süreçte Kuvay-ı milliye bünyesinde faaliyet gösteren Yörük Ali, Çete Emir Ayşe Efe, Çiftlikli Kübra gibi birçok Aydınlı efenin Aydın savunmasında milli mücadelede göstermiş oldukları kahramanlıklar, Milli Mücadelenin Aydınlık Kahramanları adlı tiyatro oyunuyla sahneye taşınıyor. Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin temsiliyle gerçekleşen iki perdelik oyun Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu’nda 13 Mayıs 2024’de sahnede. Tüm halkımız davetlidir. Bekliyoruz” ifadelerine yer vererek tüm Aydınlıları milli mücadele ruhunu yaşamaya davet etti.
Adana Çiftçiler buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, buğdayda 1 milyon tona yakın rekolte beklendiğini belirterek, “Çiftçilerimiz ve devlet güvencesinde olan lisanslı depolar, ürünleri ÇKS kayıtlarına göre almaları için buğday fiyatlarının açıklanmasını ve alım tebliğinin yayınlanmasını bekliyor” dedi. Buğday üretiminin desteklenmesinin, tarımsal üretimin artırılmasına ve ülke ekonomisinin güçlendirilmesine büyük katkılar sunacağına vurgu yapan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ‘’ Buğday hasadı başladı. Bu yıl buğdayda 1 milyon tona yakın rekolte bekleniyor. Çiftçilerimiz ve devlet güvencesinde olan lisanslı depolar, ürünleri ÇKS kayıtlarına göre almaları için buğday fiyatlarının açıklanmasını ve alım tebliğinin yayınlanmasını bekliyor‘’ dedi. Doğan, üreticilerin beklentisinin adil ve güvenilir fiyatlar olduğunun altını çizerek, "Buğday fiyatları bu yıl ton başına 15 bin lira olmalı. Prim desteğinin de ovada 1, kıraç bölgelerde 2 lira olarak açıklanmasını bekliyoruz. Buğday alım fiyatlarının açıklanması, çiftçilerin ürünlerini satarken daha sağlıklı kararlar almalarını sağlayacak ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır. Hükümetimizin üreticileri desteklemek ve önümüzdeki sezonda tarımsal üretimi güçlendirmek için buğday alım fiyatlarını beklentiler doğrultusunda bir an önce açıklaması büyük önem taşımaktadır‘’ ifadelerini kullandı.