GÜNDEM - 19 Nisan 2019 Cuma 14:13

'İyilik Hareketi' büyümeye devam ediyor

A
A
A
'İyilik Hareketi' büyümeye devam ediyor

Sokakta rastladığı simitçinin tüm simitlerini alarak bir anda sosyal medyanın gündemine oturan işadamı İbrahim Yılmaz, “iyilik hareketi”ni tüm Türkiye’ye yaymayı planlıyor. Bu hareket ile iyilik adı altında her gün toplumda yanıbaşımızda olan bir şeyleri farketmeyi dolayısıyla farkındalığı artırmak peşinde.

Hareket, ilk çıkıldıgı anda “Tum canlılara herkes bir iyilik yapacak” gorusuyle sokak hayvanlarından komsusuna kadar bilinen ama yapılmayan iyiligi yapmak dusuncesinin oncusu oldu. Sokaktan bir simit almaktan bir patik almaya kadar seyyar satıcının sattıgı balondan, bakkal Ali amcadan sakız almaya kadar gorusu hep ”Kucuk de olsa bir adım at“ dusuncesiyle yön buldu. Komşunun çocuğunun ayakkabısı yırtıksa ,”Ona bir ayakkabı al “Alt komşunun yemegi yoksa, “Ona bir tas yemek gotur”.vapura biniyorsan “Martılara bir simit al” mahallenin kedileri icin “Kedi maması al “Gittigin yerlerde kopeklere “Bir kap su koymayı unutma”. Gormedigimiz herseyi “Bugun bir iyilik yap “ diyerek bir domino etkisi oluşturmayı planlıyor.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da devam eden sağlık yatırımlarındaki son durum Samsun’da yapımı devam eden sağlık yatırımları için son 1 yılda 54 milyon TL kaynak kullanılırken, yatırımların tamamlanması ile birlikte milyarlarca TL’lik sağlık yatırımı Samsun’a kazandırılmış olacak. Samsun’da 2022-2023 yılında tamamlanan sağlık yatırımları için 54 milyon 574 bin TL kaynak kullanılmış olup, devam eden yatırımların bitirilmesi ile birlikte milyarlarca TL’lik yatırım hizmete alınmış olacak. Sadece proje bedeli 1 milyar 69 milyon TL olan Samsun Şehir Hastanesi’nin maliyeti 7 milyar TL’yi bulurken, devam eden diğer sağlık yatırımları ile birlikte milyarlarca TL’lik sağlık tesisi vatandaşların hizmetine sunulacak. Samsun Şehir Hastanesi’nin yılsonuna kadar hizmete girmesi bekleniyor Devam eden sağlık yatırımlarından bin 127 yatak kapasiteli Samsun Şehir Hastanesi’nin proje bedeli 1 milyar 69 milyon TL, proje maliyeti ise çevre düzenlemeleri, malzemeleri ve yol çalışmaları ile birlikte 7 milyar TL civarına ulaşıyor. Hastanenin yüzde 96’sı tamamlanırken, yılsonuna kadar hizmete girmesi hedefleniyor. 250 yatak kapasiteli Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin proje bedeli ise 126 milyon TL. İnşaat fiziki betonarme yüzde 97 seviyesinde devam ediyor. Yüklenici firmaya 5 Kasım 2020 tarihinden itibaren toplam bin 279 gün süre uzatımı verilmişti. Henüz hizmete alınmayan hastanenin yakın zamanda tamamlanması planlanıyor. Samsun Çarşamba Sağlıklı Hayat Merkezi’nin proje bedeli 40,8 milyon TL. Yüzde 25’i tamamlanan sağlık yatırımında ayrıca Aile Sağlığı Merkezi (6 AHB), 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu da yer alacak. 21 milyon TL proje bedelli Samsun Ayvacık Toplum Sağlığı Merkezi (T10), Aile Sağlığı Merkezi (7 AHB) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu işinde de sona gelinirken, yakın zamanda hizmete alınması bekleniyor. Alaçam-Yakakent Devlet Hastanesi 50 yatak kapasiteli Alaçam-Yakakent Devlet Hastanesi’nin proje bedeli 52 milyon TL. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 10 olan hastanenin 26 Ağustos 2021 tarihinde inşaat filen başlamış olup, yüklenici firmanın tasfiye talebi üzerine 13 Mayıs 2022 tarihli ve 31834 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde belirtilen hususlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca 6 Haziran 2022 tarihli oluru ile fesih edilmişti. Hastane inşaatı 1 hafta önce bakanlık tarafından yeniden ihale edildi. Toplam 17 bin 384 kapalı alanda 50 yataklı olacak hastanede 2 ameliyathane, 12 poliklinik ve 170 araçlık otopark bulunacak.
İstanbul Beyoğlu’nda 15 yaşındaki ehliyetsiz sürücü polise yakalanınca ortalık karıştı: Polis havaya ateş açtı Beyoğlu’nda 15 yaşındaki ehliyetsiz çocuk, polis ekipleri tarafından yakalanınca olay yerine gelen yakınları, polise saldırgan tavırlar sergiledi. Kalabalığın uyarıları dinlememesi üzerine polis havaya bir el ateş ederken, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 Mayıs’ta Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi’nde genel asayiş olaylarının önlenmesi amacıyla denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimde, polis ekipleri dün saat 22.50 sıralarında bir araçtan şüphelenerek durdurdu. Polis ekipleri araç kontrolü esnasında, K.D. (15) isimli araç sürücüsünün ehliyetsiz olduğunu belirledi. Yakalanan çocuğun işlemleri devam ederken, yakınları olay yerine geldi. Kalabalık polisin üzerine bağırarak yürüyünce, polis uyarıda bulundu. Uyarıları dinlemeyen kalabalık saldırgan tavırlara devam etti. Polis kalabalığı havaya bir el ateş ederek durdurdu. Yakalanan ehliyetsiz sürücü ve araç sahibine emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca toplam 25 bin 956 lira idari para cezası uygulandı. Öte yandan, yakalanan çocuğun yakınları polise saldırmaya çalışırken o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, grup üyelerinin polisin üzerine yürüdüğü ve polisin de grubu sakinleştirmek için havaya bir el ateş ettiği anlar yer aldı.
Kocaeli Bu mecliste engel yok Gölcük Belediyesi, engelli meclis üyesi ve engelli bireylerin meclis salonuna erişimini kolaylaştırmak için engelli rampası yapımını tamamladı. AK Parti Gölcük Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Hasan Bat ve tüm engelli bireylerin meclis salonuna erişimini kolaylaştırmak için salona engelli rampası eklenmesi kararı alındı. Belediye ekipleri tarafından başlatılan çalışma ile meclis salonuna özel olarak tasarlanmış engelli rampası inşa edildi. Engelli bireylerin sosyal hayata tam katılımını teşvik eden çalışma tüm meclis üyelerinin takdirini kazandı. Mayıs ayı meclisinde salondaki yerini rampayı kullanarak alan Bat, tüm engelliler adına Gölcük Belediyesi’ne teşekkür etti. Engellilere yönelik gösterilen hassasiyete teşekkür ettiğini söyleyen AK Parti Gölcük Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Bat, "Gölcük Belediyesi’nin meclis salonuna engelli rampası inşa etmesi, sadece bir binaya erişimi kolaylaştırmak değil, engellilerin topluma katılımını ve adil bir ortamda yer almasını da teşvik eden önemli bir adımdır. Bu sayede, ben ve tüm engelli hemşerilerimiz, meclis toplantılarına ve diğer kamu hizmetlerine daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor, sesimizi daha rahat duyurabiliyoruz. Gölcük Belediyesi’nin engellilere verdiği değeri ve engelli hakları konusundaki hassasiyetini takdir ediyor, bu konudaki öncü ve örnek teşkil eden çalışmalarını yürekten kutluyorum" dedi.