ASAYİŞ - 08 Ocak 2018 Pazartesi 14:11

İzmir Şoförler Odası’na taşlı saldırı

A
A
A
İzmir Şoförler Odası’na taşlı saldırı

İzmir Şoför Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın genel kurul toplantısının sona erdiği dakikalarda, Karabağlar’da bulunan hizmet binası, bir şahıs tarafından taşlı saldırıya uğradı.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyeleri, Fuar İzmir’de düzenlenen olağan kurulda bir araya geldi. İki adayın yarıştığı seçimlerde, mevcut başkan Celil Anık güven tazeleyerek tekrar göreve getirildi. Seçim sonuçlarının belirlendiği dakikalarda, odanın Karabağlar ilçesinde bulunan hizmet binası genç bir şahsın taşlı saldırısına uğradı. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda, kimliği belirsiz bir genç, binanın önüne gelerek yerden aldığı kaldırım taşını giriş kapısına fırlatıyor. Kapının camları kırılırken, saldırgan olay yerinden uzaklaşıyor.

"BU SALDIRI ESNAFA YAPILMIŞTIR"

Saldırı sonrası hizmet binasına gelen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, "Bugün genel kurulumuz vardı. Genel kurul neticesi açıklandıktan sonra odaya geldiğimizde binamızın saldırıya uğradığını öğrendik. Camları kırmışlar. Demokrasiyi içine sindirmek lazım. Burası benim şahsi malım değil, esnafın malı. Yani buraya yapılan saldırı esnafa yapılmıştır. Bu yüzden ben ve yönetim kurulumuz bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu olayla ilgili şikayetimizi ilgili mercilere yaptık” dedi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Halil İbrahim Karabıyık - Sinan Yeniçeri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.