POLİTİKA - 03 Mayıs 2019 Cuma 18:57

Japonya Büyükelçiliği’nden yeni İmparator için resepsiyon

A
A
A
Japonya Büyükelçiliği’nden yeni İmparator için resepsiyon

Japonya’nın yeni imparatorunun şerefine Japonya Büyükelçiliği’nde resepsiyon verildi.

Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima tarafından Altes Veliaht Prens Naruhito’nun Japonya’nın yeni imparatoru olarak tahta çıkması şerefine Büyükelçilikte resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Japonya’da Heisei döneminin sona ererek Rewia döneminin başladığını belirterek, “Rewia, güzel uyum anlamına gelmektedir. Bu dönemde, insanların kalplerini ve zihinlerini güzel bir şekilde bir araya getirmelerini ve uzun sürecek barış ve refah yıllarının devamını içtenlikle temenni ediyorum” dedi.

Dönemin İmparatoru Akihito zamanında, Japonya-Türkiye ilişkilerini daha da güçlendirmek için yoğun çalışmalar sürdürme talimatı aldığını söyleyen Miyajima, “Dönemin İmparatoriçesi Majesteleri Michiko da, 2011 yılında meydana gelen Büyük Doğu Japonya Depremi ve Tsunami’nin ardından gösterdikleri sıcak destek Türk halkına içten teşekkürlerini iletmemi istemişlerdi. Bu fırsattan istifade ederek iki ülke arasındaki dostluğu ve siyasi, ekonomik ve kültürel alanlardaki ortaklığımızı güçlendirme ve derinleştirme konusundaki kararlılığımı tekrarlamak isterim” şeklinde konuştu. 

Renkli anların yaşandığı resepsiyonda, Türkiye’de yaşayan Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi tarafından Japonya milli marşı ve geleneksel ezgiler icra edildi. Ayrıca, Japon tatları misafirlere ikram edildi. Resepsiyonun açılışında ise İstiklal Marşı okundu. 

Resepsiyona, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve çok sayıda diplomat katıldı. Resepsiyonun sonunda ise konuklar tebrik defterine mesajlarını yazdı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezilerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.