KENT HABERLERİ - 01 Temmuz 2014 Salı 14:22

Kabotaj Bayramı Beşiktaş'ta kutlandı

A
A
A
Kabotaj Bayramı Beşiktaş'ta kutlandı

Beşiktaş’ta düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları boğazı görsel bir şölene dönüştürdü. Çok sayıda balıkçı teknesi denize açılırken, balerinlerin yaptığı gösteri büyük beğeni topladı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Ortaköy İskelesi’nde düzenlenen bale gösterisi büyük beğeni topladı. Balerinler yaptığı renkli gösteri sonunda Türk bayrağı açarak Kabatoj Bayramı’nı kutladı. Kutlamalar kapsamında çok sayıda balıkçı teknesi boğaza açıldı. Teknelerle birlikte boğaza açılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kaptan köşkünde poz vermeyi de ihmal etmedi.
Başkan Hazinedar, 1926'da ulusal denizciliğin desteklenmesi için yapılan yasal düzenlemenin yıl dönümü olduğunu belirterek, Türkiye’nin 8 bin kilometreyi aşan deniz sahiline sahip olduğunu fakat denizciliğin ve balıkçığın arzu edilen düzeyde olmadığını ifade etti.

“BEŞİKTAŞ İSTANBUL’UN KALBİDİR”
Konuşmasına Barbaros Hayrettin Paşa'nın torunları olduklarını belirterek devam eden Hazinedar, ''Beşiktaş, İstanbul'un kalbidir. Deniz müzesiyle, Barbaros Hayrettin Paşa türbesiyle ve abidesiyle bunu simgeleyecek bütün adımları atmak istiyoruz” dedi. Milli bayramlara hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirten Hazinedar, “Bu sırattan geçmek için bayrağa, geleneğimize de inancımıza da ihtiyacımız var. Her şeyden önemlisi milli duygulara ihtiyaç var. Milli bayramlar bu açıdan çok önemlidir. Ben istiyorum ki Denizcilik bayramı da diğer ulusal bayramlar gibi güçlü kutlansın” dedi. 

MURAT HOROZ
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 11 ülkenin dışişleri bakanları Sumud Filosu’na yönelik saldırıyı kınadı Türkiye, Bangladeş, Brezilya, Kolombiya, Ürdün, Libya, Malezya, Maldivler, Pakistan, Güney Afrika Cumhuriyeti ve İspanya dışişleri bakanları, Küresel Sumud Filosu’na İsrail tarafından uluslararası sularda düzenlenen saldırıyı en güçlü biçimde kınadı. 11 ülkenin dışişleri bakanları tarafından yapılan ortak açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti, Brezilya Federal Cumhuriyeti, Ürdün Haşimi Krallığı, Pakistan İslam Cumhuriyeti, İspanya Krallığı, Malezya, Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Kolombiya Cumhuriyeti, Maldivler Cumhuriyeti, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Libya Devleti Dışişleri Bakanları; Gazze’deki insani felakete uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi amaçlayan barışçıl ve sivil bir insani girişim olan Küresel Sumud Filosu’na yönelik İsrail saldırısını en güçlü biçimde kınamaktadır. Söz konusu gemilere yönelik İsrail saldırıları ile insani yardım aktivistlerinin hukuka aykırı şekilde uluslararası sularda gözaltına alınması, uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun açık ihlalidir. Bakanlar, sivil aktivistlerin güvenliğinden derin endişe duymakta ve İsrail makamlarını, bu kişilerin derhal serbest bırakılmasını teminen gerekli tedbirleri almaya çağırmaktadır. Bakanlar ayrıca, uluslararası toplumu, uluslararası hukuku muhafaza etme, sivilleri koruma ve bu ihlaller karşısında hesap verebilirliği sağlama yönündeki ahlaki ve hukuki yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırmaktadır" denildi.
Ankara Bakan Bayraktar, milli güreşçileri ağırladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Avrupa güreş şampiyonalarında 13’üncü altın madalyasını kazanarak rekor kıran milli sporcu Rıza Kayaalp ve 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası’ndan madalyayla dönen milli güreşçileri kabul etti. Bakan Bayraktar, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül ile Avrupa güreş şampiyonalarında 13’üncü altın madalyasını kazanarak tarihe geçen milli sporcu Rıza Kayaalp ve 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası’ndan madalyayla dönen milli güreşçileri kabul etti. Görüşmede bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, ata sporu olan güreşte gösterdikleri başarılar dolayısıyla milli sporcularla iftihar ettiklerini belirtti. 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kazandıkları madalyalar için de milli güreşçileri tebrik eden Bakan Bayraktar, başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu. Türkiye’nin güreşte önemli bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, "Federasyon Başkanımız zaten bu sporun içerisinden geldi, bu önemli bir şey. Ayrıca sporu çok seven bir Cumhurbaşkanımız var, o da büyük bir fırsat" dedi. Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Türkiye’de her gün 86 milyon vatandaşa hizmet götürdüğünü anlattı. Bakanlığın Türkiye’nin farklı yerlerinde tesisleri bulunduğunu da ifade eden Bakan Bayraktar, "Bakanlığımız, Türk güreşinin sonuna kadar destekçisidir" diye konuştu. Bakan Bayraktar, spora ve sporcuya verdikleri desteğin devam edeceğine vurgu yaptı. Türkiye, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası’nı 11 madalyayla tamamladı. Milli güreşçiler, organizasyonda 2 altın, 3 gümüş ve 6 bronz olmak üzere 11 madalya kazandı. Türkiye, takım sıralamasında ise grekoromen stil ve kadınlarda ikinciliği elde etti. Milli sporcu Rıza Kayaalp de Avrupa güreş şampiyonalarında 13’üncü altın madalyasını kazanarak adını güreş tarihine altın harflerle yazdırdı. Erkeklerin 5 madalya kazandığı şampiyonada kadın milli güreşçiler de 6 madalya kazanarak yurda döndü.