TEKNOLOJİ - 04 Aralık 2021 Cumartesi 14:59

Kademe araçları Clean Eurasia Expo'da sergilendi

A
A
A
Kademe araçları Clean Eurasia Expo'da sergilendi

Yerli ve milli yol süpürme araçlarıyla Clean Eurasia Expo'da yerini aldı. AGA 2100 serisiyle kamu ve özel sektörün ilk tercihleri arasında bulunan Kademe araçları fuarda yoğun ilgi gördü.

2011 yılında Konya’da kurulan, araç üstü ekipmanları imalatında öncü uluslararası bir kuruluş olma misyonunu benimseyen Kademe A.Ş. müşteri odaklı yaklaşımıyla Türkiye’de ve dünyada “lider firma” vizyonuyla çalışmalarına devam ediyor. Sektöre üretim anlamında öncülük eden Kademe A.Ş. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde temizlik sektörüne yönelik gerçekleştirilen Clean Eurasia Expo'da 1-4 Aralık tarihleri arasında yerini aldı.

2018 yılında üretimine başladığı Kompakt Vakumlu Yol Süpürme araçları ile üç yıl gibi kısa bir sürede sektörde büyük pazar payına sahip olan Kademe, yerli yol süpürme aracı üretimiyle hem yurt içi hem de yurt dışına hizmet vermeye devam ediyor. Kademe araçları aynı zamanda ithal yol süpürme araçlarına kıyasla satın alma ve kullanım maliyetlerinde yüzde 60’a varan oranlarda tasarruf sağlayan AGA 5000 ve AGA 2100 serisiyle de kamu ve özel sektörün ilk tercihleri arasında bulunuyor.

AGA 2100 Türk mühendislerinin imzasını taşıyor

Pandemiyle birlikte temizlik sektörünün öneminin altı bir kez daha çizilirken Türkiye birçok sektörde olduğu gibi profesyonel temizlik sektöründe de dünyanın buluşma noktası haline geldi. Güçlü Ar-Ge departmanıyla değişik marka ve tipte araçlar üzerine ekipman tasarlama ve üretebilme imkanına sahip olan Kademe, 46 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Sektördeki gelişmeleri yakından takip eden Kademe, sektörü bir araya getiren Clean Eurasia Expo'da adından söz ettirdi. Kademe’nin Türk mühendisleri tarafından ve yerli motor konularak imal ettiği AGA 2100 kompakt aracı fuarda yoğun ilgiyle karşılandı. Özellikle yerli üretim olmasından dolayı Türkiye’de kamu ve özel sektörde Kademe’nin ürettiği araçlara talep her geçen gün artıyor ve yedek parça konusunda ithal ürünlere kıyasla ciddi oranda kamuda fiyat avantajı da sağlıyor.

Kademe ve Asist’in temizlik sektöründeki işbirliği dikkat çekti

Kademe’nin Marmara Bölge Satış Yetkili Şirketi olan, yurt içinde ve yurt dışında 25 noktada 200’e yakın personeliyle 1.500’den fazla araç ve iş makinesine 7/24 bakım, onarım, yedek parça tedarik hizmetleri sunan Asist ile birlikte fuara katılan Kademe’nin temizlik sektöründeki işbirliği dikkat çekti.

Türkiye’de endüstriyel alana yönelik olarak düzenlenen önemli fuarlardan biri olan Clean Eurasia Expo'da hem iç hem dış alan temizlik makineleriyle yer alan Kademe ve Asist, katılımcıları ürünler ve ekipmanlarla ilgili bilgilendirdi. Temizlik sektöründe genelde ithal ürünler ağırlıkta olmasına rağmen fuarda yerli üretimin giderek önem kazandığı da görüldü.

Ağırlıklı olarak iç temizlik araçlarının bulunduğu yerde Kademe’nin dış temizlik ekipmanları ve makineleri yurt dışından gelen katılımcılara tanıtıldı. Yurt içi ziyaretçilerden daha çok yurt dışı ziyaretçilerin ağırlıkta olduğu fuarda özellikle Türki Cumhuriyetler, Rusya, Ukrayna, Arabistan, Afrika ve Balkan coğrafyasından gelen katılımcılar ürünleri detaylı şekilde inceleme imkânı buldu. Fuar süresince Kademe ve Asist daha fazla kişiyle temas ederek ürünlerini ve ekipmanlarını katılımcılara tanıtma ve anlatma fırsatı yakaladı.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Bu müzede 250 bin böcek ve 20 bin kurutulmuş bitki örneği sergileniyor Atatürk Üniversitesi’nde kurulan Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi’nde, yaklaşık 60 yılda toplanan 250 bin böcek örneği, 20 bin kurutulmuş bitki çeşidi bulunuyor. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitede yapılması planlanan çalışmaları değerlendirmek ve gündem maddelerini görüşmek üzere rutin olarak gerçekleştirdikleri Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısının bu haftaki oturumunu, Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezimizde gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Toplantı öncesinde ise Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde kurulan ve yaklaşık bir yıldır misafir kabul eden Biyoçeşitlilik Bilim Müzemizin resmi açılışını yönetim ekibimiz, senato ile yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte yaptık. Doğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından 60 yılda toplanan 250 bin birey, 10 bin türden oluşan ve özenle muhafaza edilen koleksiyonumuzu ziyaret etmeye tüm vatandaşlarımızı yanlarına minik yavrularımızı da alarak bekliyoruz.” şeklinde konuştu. “Aynı zamanda araştırma merkezi” Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, "Uluslararası iş birliğiyle ülkemize ait bilimsel materyalleri, Atatürk Üniversitesinin sahip olduğu koleksiyonlarla bir araya getirerek merkezimizi hayata geçirdik. Göreve geldiğim ilk günden itibaren kurulması yönünde yoğun bir gayret gösterdiğimiz bu merkezin bugün geldiği nokta bizler için gurur vesilesine dönüştü. Türkiye’de alanında bir ilk olan müzede aynı zamanda araştırma merkezi de bulunuyor. Müzede binlerce numune var. Burada bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı çalışmalar olacaktır" dedi.
Ağrı Ağrı İl Müftüsü Şafak: “İsrail bir avuç Müslümana karşı zulmediyor” Ağrı İl Müftüsü Necati Şafak, Gazze’de yaşanan soykırım nedeniyle, İsrail’i güçlü kılan süper güçler değil Müslümanların duyarsızlığıdır, açıklamalarında bulundu. Gazze’de yaşanan zulümden dolayı üzüntüsünü dile getiren Ağrı İl Müftüsü Şafak, " İsrail 7 milyon yahudi nüfusa sahip. Halbuki müslümanlar 2 milyar nüfusa sahip. Bugün müslümanlar tükürseler İsrail’i tükürüğünde boğar" ifadelerini kullandı. Müftü Şafak, “Gazze’de ki müslüman kardeşlerimiz zulüm altındadır. Şu zamanlarda da bu zulüm o kadar artmıştır ki artık insanlar açlıktan, susuzluktan, sefaletten ölmeye hastalıktan ölmeye başlamışlar. Bundan dolayı biz oradaki kardeşlerimizin üzüntüsünü sıkıntısını paylaşıyoruz. Onlara gerekli desteği, yardımı zulmü durduracak desteği sağlayamamanın da üzüntüsü içerisindeyiz. Ama bu acıyı hissediyor olmak ondan sonra en azından duamız da destek olmak da önemli bir destektir bizim açımızdan. Şu mübarek günlerde duaların kabul edildiği mübarek zamanlarda duamız, yalvarışımız, yakarışımız Gazze’deki kardeşlerimiz için. İsrail zulmünü durdursun az olmalarına rağmen dünyanın en süper güç diye ifade edilen Amerika’sından, İngiltere’sinden ve en iyi donanımlı silahlarla bir avuç müslümana karşı zulmeden İsrail’i de Rabbim kahrı perişan eylesin duamız budur” dedi.
Samsun Samsun’a alınacak 10 yeni tramvayın ihalesi 7 Mayıs’ta Samsun raylı sistem hattına alınacak 10 yeni tramvayın ihalesi 7 Mayıs Salı günü yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2023 yılı Ekim ayında, Samsun’da kullanılmak üzere 10 adet tramvay alınacağı açıklanmıştı. 40-42 metre uzunluğundaki 10 adet tramvayın temin edilmesi için yapılacak ihalenin tarihi belli oldu. İhalenin 7 Mayıs Salı günü yapılacağı öğrenildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ihale komisyonu, “Samsun Raylı Sistem Hatları 10 Adet Tramvay Aracı Temini ve İşletmeye Alma İşi” başlıklı ihale için 7 Mayıs Salı günü Ankara’da toplanacak. Burada saat 10.30’da yapılacak ihale ‘açık ihale usulü’ şeklinde gerçekleştirilecek ve e-teklifler de alınacak. İhaleyi kazanacak yüklenici firma tramvayları 22 ay içerisinde teslim edecek. Alınacak 10 tramvayla birlikte Samsun’daki tramvay sayısı 39’a yükselecek. Yeni tramvaylar ile yoğunluğun azaltılması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı 17 Ekim’de onaylamıştı Samsun raylı sistem hattı günde yaklaşık 90 bin kişiye ulaşım hizmeti veriyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde tramvaylarda yoğunluk yaşanıyor. Yolcu talebini karşılamak için Samsun Büyükşehir Belediyesinin girişimleri sonucu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından geçen yıl 10 yeni tramvay alımı kararı verilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 17 Ekim 2023’te Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Ulaştırma Bakanlığı tarafından Samsun’a 1 milyar liralık yatırımla 10 yeni tramvay alınacağı duyurulmuştu.
Erzurum 11. Yeşilay bisiklet turu 5 Mayıs Pazar günü düzenleniyor Yeşilay’ın 2011 yılından bu yana organize ettiği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun 11’incisi, 5 Mayıs 2024 Pazar günü “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığınca Türkiye’nin tüm şehirlerinde eş zamanlı düzenlenecek Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 10 bini aşkın bisikletseveri bir araya getirerek bağımlılıkların zararlarına dikkat çekecek ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunacak. Spor yaparak bağımlılıklarla mücadelenin önemini vurgulamak ve sporu daha geniş kitlelere yaymak için yıl boyunca bisiklet turları düzenleyen Yeşilay’ın bu yıl 11’incisini düzenleyeceği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu için geri sayım başladı. Türkiye’nin en büyük bisiklet organizasyonlarından biri olan ve Ziraat Katılım, Kahve Dünyası, Bisan ve Türkiye Sigorta’nın katkılarıyla düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun 11’incisi, 5 Mayıs Pazar günü yapılacak. Yeşilay şubeleri, Yeşilay Spor Kulüpleri, gönüllüler ve bisiklet severlerin katılımıyla 81 ilde eş zamanlı yapılacak etkinlik, Erzurum’da Erzurum Kalesi’nden başlayıp güzergâh üzerindeki caddelerden geçilerek başlangıç noktasında sona erecek. “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla düzenlenen tur, diğer illerde de şehrin önemli merkezlerinden geçerek Türkiye genelindeki bisiklet severleri bir araya getirecek. Erzurum Yeşilay Şube Başkanı Emirhan Tanay her yaştan profesyonel ve amatör bisiklet severin katılımına açık olacak etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Hareketli yaşamı desteklemek ve bağımlılıkla mücadele amacıyla bu yıl on birincisini gerçekleştireceğimiz Yeşilay Bisiklet Turu’nda hep birlikte pedal çevirerek bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturacağız. Tüm bisiklet severleri, katılımın her yıl giderek arttığı turumuza bekliyoruz.”
Çanakkale Çanakkale’ye 12 hekim daha atanıyor Çanakkale’ye Sağlık Bakanlığı’nın atama kurası kapsamında 12 hekim kadrosu daha tahsis edildi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 40 gün öne gerçekleşen atamalarla birlikte Çanakkale’nin 26 hekimle sağlık kadrolarını güçlendirdiğini duyurdu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale merkez ilçe, Gelibolu, Yenice ve Bozcaada’ya yeni hekim kadroları açıldığını duyurdu. Gider, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın 116’ncı dönem atama kurasında Çanakkale’ye 12 hekim kadrosu ihdas edildiğini belirterek; “Son olarak yaklaşık 40 gün önce 14 hekim ve 2 eczacı ataması gerçekleştirilmişti. Çanakkale’nin ihtiyaçlarını daha iyi bir şekilde karşılayabilmek adına, taleplerimiz doğrultusunda 12 hekim kadrosu daha şehrimize tahsis edildi. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne 2 Acil Tıp Uzmanı, 1 Göz Hastalıkları Uzmanı ve 2 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesine; 1 İç Hastalıkları Uzmanı, Yenice Devlet Hastanesine; 1 Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, 1 Pratisyen Hekim, Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezine; 1 Pratisyen Hekim Askeri Birliklerin Emrine ise; 3 Pratisyen Hekim olmak üzere toplam 12 hekim münhal kadrosu tahsis edilmiştir. Çanakkaleli hemşehrilerimizin en rahat şartlarda sağlık imkanlarından yararlanmalarını ve görev yapan mevcut hekimlerimizin de iş yükünü azaltmak adına bu atamaları son derece kıymetli buluyoruz. Çanakkale’ye desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyorum” dedi.