SPOR - 25 Ağustos 2014 Pazartesi 22:35

Kafkas: 'İşimiz zor ama altından kalkacak güce sahibiz'

A
A
A
Kafkas: 'İşimiz zor ama altından kalkacak güce sahibiz'

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, “İşimiz çok zor, kolay değil. Ama bunun altından kalkabilecek gücümüz var” dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play-off rövanş maçında Kardemir Karabükspor, St. Etienne maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Hasan Doğan Tesisleri'nde teknik direktör Tolunay Kafkas gözetiminde kontrollü pas ve teknik çalışma yapan kırmızı-mavili ekipte rahatsızlığı bulunan Kumbela ile dedesi vefat eden Musa Çağıran idmanda yer almadı.

Antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran tecrübeli çalıştırıcı Kafkas, çalışmalarını yoğun tempoda sürdürdüklerini, rakiplerinin son lig maçında Reims ile oynadığı karşılaşmayı futbolcularıyla birlikte izlediklerini söyledi.

Çok önemli bir maça çıkacaklarını da belirten Kafkas, "İşimiz çok zor, kolay değil. Ama bunun altından kalkabilecek gücümüz var. Dikkatli ve iyi konsantre olabilirsek umutlu bir sonuçla dönebiliriz. Ben, bir adım önde olmamıza rağmen şansların eşit olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

HER SONUCA AÇIK OLMAK LAZIM

Sahalarında oynadıkları ilk maçın kendisini rövanş için umutlandırdığını ancak rakiplerinin kendi sahasında oynayacağına dikkat çeken Kafkas, “Oyuncu kalitesi olarak çok iyi kompakt bir takım. Çok etkili 2 tane kenar oyuncusu var. Onlarda bu işi kazanmak isteyecek. Kolay olmayacak. Biz ilk maçtaki gibi aynı direnci, mücadeleyi, taktik anlayışını biraz daha değiştirerek ortaya koymak zorundayız. İyi oynayacağımızı ben biliyorum. Ama futbol bu her sonuca da açık olmak lazım” dedi.

St Etienne maçından alacakları puanın ülke puanı için de önemli olduğuna vurgu yapan Kafkas, "Buna katkı sağlayabilirsek bizim adımıza çok mutluluk verici olur. Ama önce Karabükspor’un gruplara kalması her şeyden daha önemli. Ülke puanın düşük olmasının sorumlusu Karabükspor değil” ifadesinde bulundu.

ZOR BİR LİG BİZİ BEKLİYOR

Geçen sezondan daha zor bir süper ligin kendilerini beklediklerini anlatan Kafkas, şunları söyledi:
“Lig bir çok şeyin önünde, üstünde. Her takım iyi takım kurdu. Geçen seneden daha zor bir lig bizi bekliyor. Bizim belli bir sistemimiz ve oyun anlayışımız var. Bunu maçlara yansıtabilirsek ligi iyi yerlerde bitirebiliriz. Önemli olan bu oyunumuzu ve formumuzu koruyabilmek. Geçen sezon büyük oranda bunu koruduk. Şimdi üzerine koyarak çalışacağız. Bu lig çok zor. Onun için de her takımın inişleri ve çıkışları olacaktır. Biz ligi ilk 10 içerisinde bitirmek istiyoruz. En büyük hedeflerimizden bir tanesi de Türkiye kupasını kazanmak."

KADROMDAN MEMNUNUM

Bir gazetecinin, 'İstediğiniz kadroyu oluşturabildiniz mi' sorusuna ise Kafkas, “İmkanlarımız doğrultusunda yapılabileceklerin en iyisini yapmaya çalıştık. Çok pahalı değil, doğru ve bize uyacak Karabük’ü sevecek oyunculardan yanayım. Kadromdan memnunum’’ diyerek yanıtladı.

Kafkas, en büyük hayalinin ise Kardemir Karabükspor’u bu ligde yaşatmak olduğunu ve daha sonra kuracakları akademiden antrenör ve oyuncular yetiştirmek olduğunu kaydetti. 

YASİN ERDEM 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı. Cebeci, "2021 yılında Sadettin Saran ile erkek arkadaşım olarak ilişki yaşadım, ilişkimiz duygusaldı. Sonrasında arkadaş kaldık. Özellikle belirtmek isterim ki ben uyuşturucu satıcısı değilim, uyuşturucu kullanıcısıyım. Kesinlikle kokain kullanmadım" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı. "Yurtdışında uyuşturucunun serbest olduğunu bildiğim için hataya düştüm" Ela Rümeysa Cebeci 20 Aralık tarihinden alınan ek ifadesinde, "Kendi rızam ile kimsenin baskısı altında kalmadan, hür bir şekilde devletime güvenerek ifade vermek istiyorum, daha önce uyuşturucu kullanmadığımı ifade etmiştim. Bugün kendim talepte bulunarak ifade vermek için, gerçekleri ortaya çıkarmak için ifade veriyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki ben hiçbir zaman kimseye uyuşturucu satmadım. Telefonumun şifresini de kendime güvendiğim için rızam ile teslim ettim, hatta 2. telefonumun da şifresini kendi rızam ile verdim. Telefonumun Whatsapp yazışmaları ortaya çıkmış, ben kendimden emin olduğum için, gerçekleri ortaya çıkarmak için, devletime güvenerek şifremi verdim. Kimseye uyuşturucu vermedim. Ancak kanımda ve WhatsApp yazışmalarında uyuşturucu ile ilgili deliller ortaya çıkmış, ben uyuşturucuyu geçmiş zamanda kullandım. Ama asla kokain ve kimyasal kullanmadım. THC esrarın da suç olduğunu bilmiyordum, yurtdışında uyuşturucunun serbest olduğunu bildiğim için böyle bir hataya düştüm" ifadelerini kullandı. Cebeci ifadesinin devamında, "2021 yılında Sadettin Saran ile erkek arkadaşım olarak ilişki yaşadım, ilişkimiz duygusaldı. Sonrasında arkadaş kaldık. Özellikle belirtmek isterim ki ben uyuşturucu satıcısı değilim, uyuşturucu kullanıcısıyım. Kesinlikle kokain kullanmadım. Tekrardan kan testimin ve saçımdan örnek alınmasını istiyorum. Daha sonradan tekrardan avukatım ile gelip bildiklerimi yaşadığım itibar zedelenmesini anlatacağım" dedi.
Kayseri Kayseri’de 21 milyon TL değerinde "change araç" ele geçirildi Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda toplam değeri 21 milyon 200 bin TL olan change edilmiş 16 araç yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, 2025 yılı içerisinde Kayseri ve çevre illerden doğal afet veya trafik kazası nedeni ile ağır hasar aldıktan sonra tamir edilmek yerine şase numaraları haciz ve yakalamalı, çalıntı, güveni kötüye kullanma veya yurtta kalma süresi dolan yabancı plakalı araçlara nakil edilmek suretiyle change yapılarak yeniden trafiğe çıkartılan araçlar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde, toplam piyasa değeri yaklaşık 21 milyon 200 bin TL olan 16 adet çeşitli marka ve model araçlar değişik tarihlerde ele geçirildi. Araçlar üzerinde Kayseri Kriminal Bölge Polis Laboratuvarı’nda inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler sonucu araçlar hakkında çenç raporu düzenlenerek 37 şüpheli hakkında Resmi Belgede Sahtecilik suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı. Ele geçirilen araçlar sahipleri tespit edilenler yasal sahiplerine iade edilerek haciz ve yakalama kaydı olanlar otoparklara, gümrük kaçağı olanlar ise Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yine 2025 yılı içerisinde Kayseri ve çevre illerden çalınan motosikletlerin bulunması ve otoparklarda bulunan kimliği belirsiz motosikletlerin tespiti amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde toplam piyasa değeri yaklaşık 7 milyon 150 bin TL olan 30 adet çeşitli marka ve model motosikletin, Mersin, Yozgat, Nevşehir, Adana, Şanlıurfa ve Kayseri’den çalıntı olduğu tespit edildi. Motosikletlerin yasal sahiplerine ulaşılarak teslim işlemleri başlatılırken, olaylarla bağlantılı şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.
Kocaeli Gökhan Değirmenci: "Kupa kulübün genlerinde var" Kocaelisporlu kaleci Gökhan Değirmenci, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3-1 kazandıkları Erzurumspor FK maçının ardından, "İyi mücadele ettik, net skorla galip geldik. Camianın beklentisine karşılık vermek, önce gruptan çıkmak istiyoruz. Sonra inşallah final görürüz. Kupa kulübün genlerinde var" dedi. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nda Kocaelispor, kendi sahasında ağırladığı 1 Lig ekibi Erzurumspor FK’yı 3-1 mağlup etti. Maçta kaleyi koruyan deneyimli eldiven Gökhan Değirmenci, "Bu kulübün genlerinde olan Türkiye Kupası’nı müzemize katmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Bu maçın onlar için önemli olduğunu vurgulayan Gökhan Değirmenci, "İçeride iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. İyi mücadele ettik. 3-1 gibi net skorla galip geldik. Camianın beklentisine bu yıl Türkiye Kupası’nda karşılık vermek; öncelikle gruptan çıkmak istiyoruz, sonra da çeyrek final, yarı final ve inşallah finali görürüz. Bu kulübün genlerinde olan Türkiye Kupası’nı müzemize katmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu. Son olarak 2025 yılıyla alakalı konuşan Değirmenci, "2025 yılına biz galibiyetle başlamıştık burada, geçen senenin ikinci yarısının ilk maçıydı. Bugün de galibiyetle 2025 yılını bitirdik. Bir tane de şampiyonluk kazandık. Kocaelispor camiası için 2025 yılı çok güzel geçti diye düşünüyorum. Kulübün tarihinde unutulmaz senelerden bir tanesi olacaktır diye düşünüyorum" sözlerini kaydetti.