ASAYİŞ - 09 Mayıs 2017 Salı 14:02

Kağıthane’de hafriyat terörü devam ediyor

A
A
A
Kağıthane’de hafriyat terörü devam ediyor

Kağıthane Arıcılar mevkiinde belediyenin ilgisizliği sonucu bölgeye ve yol kenarlarına dökülen kaçak hafriyatların oluşturduğu çevre kirliliği havadan görüntülendi. Kamyonların ve iş makinelerinin serbest bir şekilde girdiği bölgede yapılan kaçak döküm anı ise kameralara yansıdı.

Kağıthane Cendere Caddesi’nde geçtiğimiz ay yaşanan kaçak hafriyat terörü, ilçenin farklı bölgelerinde devam ediyor. İlçenin ücra köşesi olan Arıcılar mevkiinde yaşanan kaçak hafriyat dökümleri bir kez daha havadan görüntülendi. Bölgedeki vatandaşların rahatsız olduğu ve çevreye ciddi derecede zarar veren hafriyatların, ormanlık alanı nasıl tahrip ettiği ise bir kez daha gözler önüne serildi. Kağıthane Belediyesinin ilgisizliği sonucu kamyonların döktüğü kaçak hafriyatlar ve atılan çöplerle birlikte oluşan kirlilik, çevreye ciddi derece zarar veriyor.

Kaçak döküm anı havadan görüntülendi

Dökümüne halen devam edilen molozlar, ormanlık alanı tahrip etmesinin yanı sıra insanların yaşamını da etkiliyor. Girip çıkanın belli olmadığı bölgeye kamyoncular rahat bir şekilde girerek hafriyatlarını döküyor. Kaçak hafriyat dökümleri nedeniyle bölgede çöp tepeleri meydana geldi. Hem görüntü olarak hem de çevre kirliliğine sebebiyet veren kaçak hafriyat döküm anı ise havadan görüntülendi.

“Belediye bölgeyi denetlemeli”

Bölgeye sık sık gelen Okan Ulusoy, “Gece buraya girildiği zaman kimse sormuyor. Kimin girip çıktığı belli değil. Kamyonlarla buraya hafriyat dökmüşler. Görüntü kirliliği var, bu iyi değil. Belediyenin gelip buraları denetlemesi lazım. Belediye girişe taş bariyer koymalı ki kimse buraya giremesin. Buraya insan da öldürüp atıyorlar. Burası temizlenirse güzel olur. Burası aslında İstanbul’da saklı kalmış ve doğallığı olan bir yer. Burada molozlar var, insanlar orada hayvan besliyor. Bunların buraya dökülmemesi lazım. Muhtemelen bunları gece buraya döküyorlar. Buradan belediye sorumlu, burayı kontrol etmeli. Sonuçta burası büyükşehir, durum iyi değil. Hafta sonu buraya insanlar geliyor. Yerlerde camlar var, çocuklar oyun oynuyor” dedi. 

Doğan Can Cesur
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu hızla artarken bu soruna çözüm olan ürün kiralama oranları da aynı hızla artıyor. Kiralanan ürünlerin çoğunun teknoloji alanında yapıldığını belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ve kullanılan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor” dedi. Türkiye’de son yıllarda en çok telefon ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri kiralanıyor. Dünyada en hızlı büyüyen atık grubu arasında yer alan elektronik atıkların azaltılmasının yolu ise yine ürünlerin kullanım sürelerinin uzatılmasından geçiyor. Elektronik cihazları paylaşım ekonomisi modeliyle kullanıcılara sunarak atık çöplüğünün önüne geçmeyi hedefleyen YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından Kiralabunu şirketinin Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor. Mevsimsel olarak da yaz döneminde koşu bandı, scooter, oyun konsolu gibi ürünler öne çıkıyor” diyerek konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların büyük çoğunluğu teknoloji meraklıları Kısa süreli ihtiyaçların kullanıcıların ürün kiralamalarında önemli bir etken olduğunu belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, kullanıcıların önemli bir kısmının son teknolojiyi takip etmek isteyen bireylerden oluştuğunu ifade etti. Bazı tüketicilerin ürünü satın almadan önce deneyimlemek için kiralama yaptığını belirten Kapıcı şöyle devam etti; “Kiralama süreleri genellikle 1 aydan başlayarak 18 aya kadar değişebiliyor. Kısa süreli ihtiyaçlar da kiralamak için önemli bir motivasyon kaynağı. Örneğin, yaz döneminde koşu bandı ya da bir seyahate çıkarken aksiyon kamerası gibi özel eşyaları kiralamak satın almaya kıyasla çok daha mantıklı. Kiralabunu ile geniş ürün seçeneği ve hizmet içeriği ile çok kısa sürede binlerce aboneye ulaşarak bu alanda bir pazar oluşturduk ve liderliğimizi sürdürmekteyiz.” 5 bin adet ürün e-atık olmaktan kurtarıldı Elektronik atıkları azaltmanın tek yolu ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak olduğunu söyleyen Kapıcı son olarak “Operasyonlarımızın başladığı 2020 yılından bu yana yaklaşık 40 bin kullanıcı elektronik cihazlarını kiraladı. Bu sayede 5 bin adete yakın ürün e-atık olmaktan kurtarıldı. 15 tona yakın da atığın önüne geçmiş olduk. Dünyamız artık sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarına ihtiyaç duyuyor. Tüketici topluluğunun önemli bir kısmını oluşturan Z jenerasyonu bu konuya büyük önem veriyor. Elektronik atık dünyada en hızlı büyüyen atık grubu. Bu anlamda ihtiyaç duyduğumuz ürünleri kullanırken sürdürülebilir yöntemleri önceliklemek durumundayız” şeklinde konuştu.