POLİTİKA - 23 Nisan 2017 Pazar 15:18

Kahraman: Hangi siyasi partiden olursa olsun...

A
A
A
Kahraman: Hangi siyasi partiden olursa olsun...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, “15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesi, Türkiye’de darbeler döneminin sona erdirilmesini sağlamıştır. Hangi siyasi partiden olursa olsun milletimiz bütünüyle demokrasi dışı bir rejimi kabul etmeyeceğini açıkça ifade etmiştir” dedi.

TBMM Genel Kurulu 23 Nisan özel oturumu İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Oturumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek yargı organlarının üyeleri, askeri erkan ve yabancı misyon şefleri de izledi. Genel Kurulda İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Kahraman, TBMM’nin 97. yıldönümüne ulaşmanın mutluluğu ile Genel Kurulu selamladığını belirtti. Kahraman, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Milletimizin birliğinin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışından bugüne kadar emek vermiş değerli zevatı minnet ve şükranla anıyorum. Meclisimiz, milli iradenin tecellatgahıdır. Kurtuluş Savaşı’nı bizzat idare eden gazi Meclistir” ifadelerini kullandı.

Kahraman, 26. dönemin siyasi tarihte müstesna bir yer işgal edecek dönemlerden olduğunu belirterek, “Bu dönemde Meclisimiz ikinci defa gazilik ünvanını hak etmiştir. Devletimizin birlik ve bütünlüğüne ve bekasına kast eden melun terör odakları ve onları yönlendiren müstevi devletlerin iş birlikçilerinden olan FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C, MLKP ve benzerlerinin hain planları milletimiz tarafından boşa çıkarılmıştır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanına, kurumlara, siyasi partilere, millete şükranlarını sunan Kahraman, “15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesi, Türkiye’de darbeler döneminin sona erdirilmesini sağlamıştır. Hangi siyasi partiden olursa olsun milletimiz bütünüyle demokrasi dışı bir rejimi kabul etmeyeceğini açıkça ifade etmiştir. 26. dönem bir diğer başarımız da, sistem değişikliğinin kabul edilmesidir. Meclisimizden geçen değişikliğin 16 Nisan halk oylamasıyla milletimizce kabul edilmesi siyasi hayatımız için bir dönüm noktasıdır. Yüksek Seçim Kurulunca açıklanan geçici verilere göre halk oylaması büyük bir katılımla sonuçlanmış, Mecliste kabul edilen metin halkımız tarafından kabul görmüş, tasdik edilmiş. Milletimiz olgunluk içinde demokrasi imtihanını hep birlikte başarıyla vermiştir. Sonucun ve yeni dönemin ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için bereketli ve uğurlu olmasını niyaz ediyorum” dedi.

Ahmet Umur Öztürk 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.