GÜNDEM - 20 Ocak 2017 Cuma 11:58

Kahraman şehidin çocuklarına onur belgesi

A
A
A
Kahraman şehidin çocuklarına onur belgesi

İzmir Adliyesindeki hain terör saldırısında kahramanca şehit düşen Fethi Sekin'in çocukları Tolunay, Dilay ve Nisa, karnelerini ve onur belgelerini, babalarının adının verildiği Şehit Fethi Sekin İlkokulunda aldı.

İzmir Adliyesine yönelik 5 Ocak tarihinde gerçekleşen hain terör saldırısını canı pahasına önleyerek şehit düşen polis Fethi Sekin'in adı, Bayraklı ilçesindeki okula verildi. Sekin'in çocukları Mustafa Taşdemir İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Nisa Nur Sekin, Osman Çınar Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Burak Tolunay Sekin ile Gülsefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrenci Zeynep Dila Sekin; anneleri Rabia Sekin ile Şehit Fethi Sekin İlkokuluna gelerek karnelerini aldı. Şehidin çocuklarına karneleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın tarafından verildi.
Şehit çocukları, karnelerinin yanı sıra teşekkür belgesi, takdir belgesi ve onur belgesi de aldı. Vali Ayyıldız, "Babaları Türkiye'yi onurlandırdı, çocukları da onu onurlandırdı" dedi.

688 bin 690 öğrenci karne aldı

Tören için okula gelen Vali Erol Ayyıldız, ilk olarak ziyaret ettiği birinci sınıf öğrencilerine karneleri ile hediyelerini verdi. Erol Ayyıldız, çocukların sıralarında oturup onlarla sohbet etti. Tören sonrasında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de, İzmir genelinde 688 bin 690 öğrencinin karne aldığını bunlardan 56 bin 506’sına ilk kez karne verildiğini ifade etti. Fethi Sekin’in çocuklarının kendilerine emanet olduğunu, eğitimleriyle yakından ilgileneceklerini söyleyen Yahşi, il genelinde karne dağıtımı sırasında bir olumsuzluk olmadığını anlattı. 

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: “Şimdiden zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmaya hakkı yok” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden kimsenin zihinsel olarak tatile çıkmaya hakkı yok” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, evinde karşılaştığı Adana Demirspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligden düşmenin matematiksel olarak kesinleşmesine kadar bir oyun kimliğine sahip olduklarına değinerek Korkmaz, “Geçtiğimiz hafta bunun uzağındaydık. Bir hafta boyunca bunun üzerine çalıştık. Bu zamana kadar oluşturduğumuz futbol kimliği devam ettirmemiz gerekiyordu. Bugün 90 dakikanın sonundaki davranıştan memnunuz ancak skor alamadık. Maça yine dalgın ve tatil düşüncesiyle başladık. Yediğimiz golde sadece doğru savunma pozisyonunu alsaydık ofsayt nedeniyle iptal edilecekti. Savunma duruşu hatasından golü yedik. İkinci yarıda reaksiyon verdik. Top daha çok rakip yarı sahadaydı. Daha fazla şut, gol girişimi, korner, etkili hücum sonlandırma girişimi yapmamız gerekiyordu. Pozisyonlarımız var ama daha etkili olmamız gerekiyordu. Son 3 haftada zihinlerimizi toparlamamız gerekiyor. Bu zamana kadar var ettiğimiz bir futbol kimliği ve kültürü var. Bunu sert bir şekilde devam ettirmemiz, ortaya koymamız gerekiyor. Zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmasına izin veremeyiz. Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden zihinsel olarak tatile çıkmaya kimsenin hakkı yok. İlk 15 dakika bunun faturasını ödedik. Bu da sonucu belirledi” diye konuştu.