SPOR - 09 Kasım 2012 Cuma 14:31

"Kalmak istiyorum ama..."

A
A
A
"Kalmak istiyorum ama..."

Sarı kırmızılı kulübün Toulouse'dan kiraladığı milli futbolcu Umut Bulut, "Ben Galatasaray'da devam etmek istiyorum ama bunu hocamız ve yönetimimiz bilir. Onlar nasıl uygun görürse o şekilde devam ederiz" dedi.

REFİK FİDAN

Galatasaraylı futbolcular Albert Riera ve Umut Bulut basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bugün yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Galatasaray'ın milli futbolcusu Umut Bulut, deplasmanda oynayacakları Mersin İdman Yurdu maçını kazanarak liderliklerini sürdürmek istediklerini belirtti. UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda CFR Cluj maçını kazanarak ilk galibiyetini elde ettiklerini ifade eden Umut. “Hem de gruptan çıkma yolunda çok büyük bir aşama kaydettik. Bu anlamda çok önemli bir galibiyetti. Şimdi lige döneceğiz.

Önümüzde Mersin İdmanyurdu maçı var. Zor bir deplasman. Ama biz her maça tek tek bakıyoruz. Tüm rakiplerimizi ciddiye alıyoruz. Zor bir maç olacak ama Mersin'den 3 puan alarak liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz. son haftalarda iyi bir ivme yakaladık. Gelen galibiyetler de oynadığımız futbolun sonucudur. İyi futbol oynuyoruz. Kaybettiğimiz puanlar vardı ve artık kaybetme lüksümüzün olmadığını biliyoruz. Maçlara tek tek bakarak galibiyet serisine devam etmek istiyoruz” dedi.

“BEN GALATASARAY’DA DEVAM ETMEK İSTİYORUM”

Galatasaray’da çok iyi bir arkadaşlık ortamının bulunduğunu ifade eden Umut Bulut, “Başarımızın en büyük sırrı, takım arkadaşlarımızın birbirini sevmesi ve yardımlaşması. Burak, Selçuk ve diğer arkadaşlarımız olsun birbirimizi sadece futbolcu olarak değil, arkadaş ve kardeş olarak seviyoruz. Bu da zaten başarımızın bir parçası. Aynı şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımda kiralık olarak oynadığının hatırlatılması ve geleceğinin sorulması üzerine tecrübeli futbolcu, “Galatasaray çok büyük bir camia ve kulüp. Ben Galatasaray'da devam etmek istiyorum ama bunu hocamız ve yönetimimiz bilir. Onlar nasıl uygun görürse o şekilde devam ederiz” açıklamasında bulundu.

ALBERT RİERA: “CLUJ GALİBİYETİ ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Galatasaray'ın İspanyol futbolcusu Albert Riera ise, Şampiyonlar Ligi'nde Cluj takımına karşı deplasmanda aldıkları galibiyetin önemli olduğunu belirterek, “Cluj maçı gruptaki durumumuz için çok önemliydi. Büyük takımların zor durumlarda önemli reaksiyonlar göstermesi gerekiyor. Bunu yaptığımız için çok mutluyuz. Cluj maçında kendi mantalitemizi sahaya yansıttık, top bizde daha fazla kaldı, pas oyunu yapma fırsatı bulduk ve sonunda güzel bir galibiyet aldık. Şu anda grupta her şey bizim elimizde” ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig’de Pazar günü Mersin İdman Yurdu ile deplasmanda oynayacakları maça değinen Riera, “Ligde bir şeyler yapmak istiyorsak sadece kendi sahamızda değil, deplasmanda da kazanmamız gerekiyor. Şampiyonluğa giden yolda deplasmanlar çok önemli. Pazar günü de bizi zor bir maç bekliyor. Maç sayımız da her geçen gün artıyor. O yüzden bu tip maçları mutlaka kayıpsız atlatmalıyız” diye kaydetti.

“BU SENE DE KENDİMİ ÇOK ÇOK İYİ BULMUYORUM”

Takımdaki performansının giderek arttığının hatırlatılması üzerine Riera, “Geçen sene kendi özeleştirimi yapıyordum ve kendimi iyi bulmuyordum. Bu sene de çok çok iyi bulmuyorum. Mutlaka bunun çok çok iyisi var ama her geçen gün daha iyiye gittiğimi düşünüyorum. Hem maç oynadıkça, hem de iyi performans gösterdikçe daha fazla güven kazanıyorum. Kesinlikle en iyi durumda değilim ama daha iyi olacağım” dedi.

Galatasaray Kulübü'nden aldığı paranın sezon başında tartışıldığını sorulması üzerine başarılı futbolcu, “Geçen sene bir adaptasyon dönemi vardı ve onu atlatmam gerekiyordu. Geçen sene en kötü oyuncu değildim, bu sene de en iyisi değilim. Bunun daha da iyisi var ve yapabileceğimi düşünüyorum. Futbol sonuçta bir takım oyunu ve takım iyi oynadıkça siz de iyi oynuyorsunuz. Bu sene de iyi oynayan bir Galatasaray var. Son 3-4 maçımızda iyi oynadık. Bu da otomatik olarak benim performansıma yansıyor” cevabını verdi. şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir