MAGAZİN - 28 Mart 2008 Cuma 13:58

Kalyon Komedi Dükkanı'ndan neden ayrıldı?

A
A
A
Kalyon Komedi Dükkanı'ndan neden ayrıldı?

Programı neden bıraktığını açıklayan Kalyon, Çevik'le aralarında kırgınlık olmadığını da vurguladı.

Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle Bursa H Tipi Cezaevi'ndeki mahkumlarla bir araya gelen ünlü tiyatro sanatçısı Salih Kalyon gündemdeki program tartışmasına açıklık getirdi.

TRT'ye geçmesiyle tartışma konusu olan Komedi Dükkanı programındaki rol arkadaşı Tolga Çevik'e kırgın olmadığını söyledi. Ne zaman dara düşse Bursa'ya geldiğini söyleyen Kalyon, "Biz değil ben tartışması olunca Çevik ile yollarımızı ayırdık. Ama o benim hala kardeşimdir" dedi. 

Sahibi benim deyince yollarımızı ayırdık

Bursa H Tipi Cezaevi'nde mahkumlar için oyun sergileyen Salih Kalyoncu, yollarını ayırdıkları Tolga Çevik'e kırgın olmadığını söyledi. Program için yapılan sözleşmenin tek taraflı imzalandığını ileri süren Kalyon, "Eser sahibi bizim olmamız gerekirdi. Yapımcı organizatör olmalıydı. Tolga Çevik bu sözleşmeyi tek taraflı imzaladığı için 'Komedi Dükkanı'nın sahibi benim' dedi. Fakat birlikteydik. Biz bene dönüşünce, 'Sana başarılar dilerim' dedim ve bıraktım. Ona karşı hiç bir kırgınlığım olamaz. O benim kardeşim. Sadece ben kolektiflikten yanayım. Monolog yapmayı sevmiyorum. Diyalog benim işim" diye konuştu. 

Muhsin Ertuğrul'a yapılan haksızlık

Bu arada İstanbul'daki Harbiye Şehir Tiyatrosu'nun yıkılıyor olmasının böyle bir günde verilecek en kötü haber olduğunu belirten Kalyon sözlerine şöyle devam etti:
"Dünyanın hiç bir yerinde eski, var olan tiyatro yıkılmaz. Onlar muhafaza edilir. Yeterli değilse yanına başkaları dikilir. Muhsin Ertuğrul orayı çocuk ve gençler için yaptı. Orası cep gibiydi. Öğrenciler rahatlıkla inip, oyunlarını izleyip, yollarına devam edilsin diye yapılmıştı. Şimdi yerine iş merkezi, plaza yapılacakmış. Sanki Türkiye'de çok iş varmış gibi. Bunlar yeni moda oldu".
Ahmet Vefik Paşa'nın zamanında tiyatroculara sahip çıktığını belirten Kalyon, "Ne zaman başım dara düşse soluğu Bursa'da alıyorum. Bursa tiyatrocuların kalesidir. Burayı çok seviyorum. Ahmet Vefik Paşa, zamanında tiyatroculara sahip çıkmış. Çok önemli bir şahsiyet" dedi.
Kalyon, yaptığı gösteriyle mahkumları kahkahaya boğdu. Kalyon'un gösterisini, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, savcılar ve cezaevi müdürü de izledi. 

OSMAN AKIN - UĞUR USLUBAŞ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir