GÜNDEM - 02 Şubat 2017 Perşembe 16:26

Kar yağdı, balık azaldı

A
A
A
Kar yağdı, balık azaldı

Samsunlu balıkçılar, yağan yoğun kar nedeniyle balığın yok denecek kadar az çıktığını söylediler.

Samsun’da son yılların en yoğun kış şartlarının yaşanması balık piyasasını da olumsuz etkiledi. Geçen günlerde kilosu 20 liradan satılan yerli hamsi 3 gündür tezgahlardaki yerini alamıyor. Buzhane hamsisinin kilosu ise 10 liradan satışa sunuluyor.

Yağan yoğun karın ardından balık türlerinde yok denecek kadar bir azalma olduğunu burgulayan balıkçı Batuhan Çağlayan, “Kar balık piyasasını oldukça olumsuz etkiledi. Hamsi yok gibi bir şey. Diğer balıklarda yok denecek kadar az çıkıyor. Geçen sene bu zamana oranla balıklar bir hayli zayıf. Mesela geçen sene bu zamanda olan balıklardan istavrit bu sene yok. Şu anda sadece iri mezgit, iri barbun ve kefal satıyoruz. Geçen sene bu zamanda sarıkanat, çinekop, istavrit, sargan gibi balıklar vardı. Kalkan da hiç bulunmuyor. Fiyatlar ise mezgit 10 lira, barbun 20, tirsi 10, çupra 20, levrek 20, somon 15, ince çinekop 10 lira şeklinde sıralanıyor” dedi.
Kefal satışlarının diğer balıklara oranla daha fazla olduğunu ifade eden balıkçı Onurcan Köse ise, “Kar yağsa da balık alacak olanlar balıklarını alıyor. Talep var. Bugün en fazla çıkan balık türü kefal oldu. Kefalin kilosu 7 liradan satılıyor. Bu günlerde sadece kefal çıkıyor. Vatandaşları bugünlerde kefal yemeye davet ediyorum” diye konuştu.
Çeşitliliği ile göz dolduran balık tezgahları da yağan karın ardından eski günlerini arar oldu.
 

Erdi Demür
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.