GÜNDEM - 12 Ocak 2022 Çarşamba 16:31

Kar yağışı Çatalca’yı beyaza bürüdü

A
A
A
Kar yağışı Çatalca’yı beyaza bürüdü

Çatalca Hallaçlı köyü civarında etkili olan kar yağışı, köyü beyaz örtü ile kapladı. Köyde bulunan evlerin üstü beyaza büründü. Kış şartlarına rağmen geçimin sağlamaya çalışan bazı köylülerin ise, odun kömürü yapımına devam ettiği görüldü.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, akşama doğru etkisini kaybetmeye başladı. Mega kentin yüksek kesimlerinden olan Çatalca’nın Hallaçlı köyü civarında ise yer yer devam ediyor. Kış şartlarına rağmen geçimin sağlamaya çalışan bazı köylüler ise, odun kömürü yapımına devam etti. Havadan çekilen görüntüler odun kömürü yapmak için oluşturulan tepede odunların tütsülendiği görüldü.
 

Ahmet Faruk Sarıkoç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin gösterimine yoğun ilgi İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, filmi Gazze’de İsrail’in saldırısı sonucu bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertleriyle birlikte seyretti. İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliği ile Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi gerçekleştirildi. İstanbul Zeytinburnu ilçesi Fişekhane’de düzenlenen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Gazzeli Hind Rajab’ın aile fertleri, iş insanları ve birçok davetli katıldı. Filmin gösterimi öncesi Vali Davut Gül, Rajab’ın aile fertleriyle bir araya gelerek çiçek takdim etti. Ardından Vali Davut Gül ve davetliler salona girerek filmi seyretti. Gösterim öncesi konuşan Vali Gül, "Gazze’deki yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak bir insanlık dramını beyaz perdede seyredeceğiz. İstanbul’umuzda bunun daha çok izlenmesi, daha çok duyulması, herkesin bu zulümden haberdar olabilmesi için, bir kez daha o acıları görebilmemiz için arkadaşlarımızla bu filmi birlikte izleyeceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah zalim, katil İsrail’in hak ettiği gibi cezalandırıldığını bu dünyada ölmeden görmemizi nasip etsin. İnşallah aile fertleri ile birlikte izleyeceğiz. Filmin kısaca hikayesine baktık. Gerçekten ne desek az kalacak. Binlerce, on binlerce örnekten sadece bir tanesi" dedi. Hind Rajab’ın yakını Alameerhamoda Hamada, "Türkiye’ye bu filmin gösterimi için teşekkür ediyoruz. Allah’tan Filistinli ve Gazzeli şehitlere rahmet etmesini diliyoruz" dedi.