ASAYİŞ - 20 Kasım 2019 Çarşamba 14:14

Karaköy saldırganı ev sahibi kadına da dehşeti yaşatmış

A
A
A
Karaköy saldırganı ev sahibi kadına da dehşeti yaşatmış

Karaköy’de başörtülü üniversite öğrencisine tokat attıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Semahat Yolcu’nun skandalları bitmek bilmiyor. Beyoğlu’nda oturduğu evin sahibine ve annesine de saldırdığı ortaya çıkan Semahat Yolcu, aslında bir başkasına kiralanan evi işgal ettiği ve boşaltması için gelen ev sahibine ve annesine de saldırdığı ortaya çıktı. İHA’ya konuşan ev sahibi kadın, gözü dönüş kadının sürekli başörtüsünü hedef aldığını anlattı.

Karaköy'de başörtülü üniversite öğrencisine yumruklu saldırı gerçekleştirdikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Semahat Yolcu’nun ikamet ettiği Beyoğlu'ndaki komşularına da terör estirerek saldırdığı ortaya çıkmıştı. Gözü dönmüş kadının kendisini kaldığı yerden çıkartmak isteyen ev sahibi Nuran Yüksel’e ve annesine de saldırdığı ortaya çıktı. Öte yandan Semahat Yolcu’nun, başkasına kiralanan evi işgal ettiği ve 9 aydır kirasını vermediği öğrenildi. Yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlatan ev sahibi kadın, “Aynı şekilde bana da saldırıyordu. Önce 80 yaşındaki anneme saldırdı. Daha sonra ‘Sana ne kadın, çık git’ dedi" diye konuştu.

Karaköy saldırganı ev sahibi kadına da dehşeti yaşatmış

“Bana başörtülü olduğum için saldırıyordu"

Gözü dönmüş kadının kendisine başörtülü olduğu için saldırdığını belirten Yüksel, “Bana başörtülü olduğum için saldırıyordu. Annem ve kız kardeşim de kapalıdır. Bizim önce kafamıza saldırmaya çalışıyordu. Biz de geri çekiliyorduk. Başörtümüzü kopartmak istiyordu. Başımızı açmak istiyordu. Bizde neden yapıyorsun, yapma dedik. Biz ona dükkanımızı boşalt diyoruz o ise bizim başörtümüze saldırıyordu. Bize çok kötü hakaretler etti. Bize FETÖ'cüsünüz dedi. İslam düşkünüsünüz diyordu. Değişik değişik konuşmalar yapıyordu. Bana 4-5 defa saldırdı, anneme bir defa saldırdı. Kız kardeşime saldırdı. Bizim başörtümüze kafayı takmıştı. Ben olayı televizyonda gördüm. Ben dükkanı başka birisine kiraladım. Kadın da sürekli onun parasını yiyordu. Kadını onun da yönlendirdiğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

"Allah korudu beni"

Karaköy’de yaşanan olay hakkında da konuşan ev sahibi Yükse, “Karaköy’de yaşanan olayı gördüm. İnternette detaylarını okudum. Kadının ismini de orada okudum. İsmini yeni öğrendim. Ben yerimi 3 yıl önce kiraya verdim. 9 aydır bunlardan kiramı alamıyorum. Ben ne zaman kira istemeye gelsem bana bağırıp çağırdı. Bana ‘Osmanlı torunu’ dedi. Bir ton hakaretler etti. Kıyafetime saldırıyordu. Allah korudu beni. Karaköy’de saldırıya uğrayan kıza çok üzüldüm. Yazık günah değil mi? Benim de kızım var. Evimi kiraya verdiğim adamın yakalanmasını istiyorum. Evimin boşaltılmasını istiyorum. Kapıya kilit vurmuşlar. Asma kilit takmışlar. Kilidi değiştirmişler. Kapının önünde, sokakta bana saldırdı. Burada bütün başörtülü kişilere saldırıyordu. Biz kapalı olduğumuz için bize kafayı takmıştı” ifadelerini kullandı.

Murat Horoz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tenis tarihinde ilk kez Quad Milli Takımı Dünya finallerinde Antalya Megasaray Tenis Akademi’de gerçekleşen 21 ülkeden toplamda 44 takımın katıldığı BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası’na wild card ile katılan Quad Milli Takımı Brezilya’yı 2-1 mağlup ederek adını tarihte ilk kez finale yazdırdı. Kaptanlığını Sinem Oğuz’un yaptığı Uğur Altınel, Ahmet Kaplan, Ali Ataman ve Fatih Karataş’tan oluşan Quad Milli Takımı Şampiyona boyunca Amerika’yı 2-1, Avustralya’yı 2-1 ve Büyük Britanya’yı 2-1 yenerek grubunu lider olarak tamamladı. Grubundan lider bitirip diğer grubun ikincisi Brezilya ile yarı final mücadelesine çıkan milliler ilk maçında Uğur Altınel sahne aldı. Uğur’un dünya 13 numarası Leandro Pena’ya 6-1, 6-3 mağlup olmasıyla Türkiye 1-0 geriye düştü. İkinci maçta dünya 11 numarası milli sporcu Ahmet Kaplan, Ymanitu Silva’yı 6-4, 6-0 yenerek seride durumu 1-1’e getirdi. Serinin kazananını belirleyecek çiftler maçında Ali Ataman/Ahmet Kaplan ikilisi Leandro Pena/ Ymanitu Silva çiftini 7-6, 6-0 mağlup ederek Türkiye’yi 2-1 Brezilya karşısında öne geçirdi ve final biteni cebine koydu. Milliler dünya şampiyonluğu için yarın 11.00’de başlayacak karşılaşmalarda Şili ile karşılaşacak. "Şampiyonluk için korta çıkıyoruz" Milli takımın final başarısını değerlendiren Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Çocuklarımızın korttaki mücadelesi heyecanımızı gittikçe artırıyor. İlkleri yaşamaya alışmış bir federasyon olarak teniste dünyanın iyi takımları arasına girdiğimizi, bir tenis ülkesi olduğumuzu hep söylüyorduk. Bugün çocuklarımız dünya kupasında dünyanın en iyilerini yenerek finale geldi. Şampiyonluk için korta çıkıyoruz. Çocuklarımız yürekleriyle milli formayı canı gönülden taşımayı ve kortlarda mücadele vermeyi başardılar” dedi. Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmanın oluşturduğu etkiye dikkat çeken Durmuş, “Çocuklarımız bu turnuvada wild cardla yani puanı yetersiz olduğu halde turnuva ülkesinde olduğu için özel davetle oynayabilme fırsatı buldu. Çocuklarımız dünyanın en iyilerini yenerek namağlup olarak finale geldi. Bu bizim ülkemizde tenise verilen değerin, ilginin arttığının ve hatta çığ gibi büyüdüğünün bir göstergesi” diye konuştu. "İnanılmaz bir duyguydu" Karşılaşmaları değerlendiren milli sporcu Ahmet Kaplan ise, “İnanılmaz bir duyguydu. Teklerde durum 1-1’di karar double’ını oynuyorduk çiftler maçında. Elimizden gelen her şeyi yaptık. İnanılmaz bir savaş vardı. Her şeyimizi verdik. Çok mutluyuz, evimizdeyiz. Yarın final maçımız var kupayı alacağız” dedi. Milli sporcu Ali Ataman ise final karşılaşmasına hazır olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Şili favori takımdı. Ama bu dakikadan sonra bizim için fark etmez. Herkesi yenecek güçteyiz. Yarın çok büyük bir başarıyla bu işi sonlandıracağız.”