GÜNDEM - 12 Şubat 2017 Pazar 17:37

Kardak nöbetine fırtına engeli

A
A
A
Kardak nöbetine fırtına engeli

Kardak kayalıklarında nöbet tutan Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri, saate 80 km hızla esen fırtına nedeniyle bölgeye uğramadı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın 29 Ocak Pazar günü Kardak kayalıklarını ziyaretinin ardından 14 gündür Kardak kayalıklarında nöbet tutan Türk Sahil Güvenlik ekipleri, fırtına nedeniyle nöbete ara verdi. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin ise 3 gündür bölgeye uğramaması dikkatlerden kaçmadı.

En son 9 Şubat Perşembe günü Türk karasularını ihlal eden Yunan askerlerini Türk sahil güvenlik ekipleri kovalamıştı.
Öte yandan, uluslararası suda ilerleyen kuru yük gemileri fırtına nedeniyle Türk karasularına girerek adaların arkasından yoluna devam etti. Kardak kayalıklarının Yunanistan'a bakan tarafından geçen gemiler, bu sefer Türkiye’ye bakan kısmından ilerledi. Gemiler fırtına ve dalgalar nedeniyle güçlükle ilerledi. 

14 gündür Çatal adada Kardak kayalıklarını gözetleyen Türk savaş gemisinin de bölgeden ayrıldığı görüldü. Bölgede bulunan balıkçılar ise Çavuş adası ile Kardak kayalıkları arasında avlanmaya devam etti.  

Eren Ayhan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Polisten hırsızlara özel harekat destekli operasyon Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Bakırköy ilçelerinde yaşanan toplam 10 ayrı hırsızlık olayına karışmış, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişinin de olduğu 9 ayrı suç makinesi, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerin yakalandığı özel harekat polisi destekli operasyon anı da saniye saniye kaydedildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, bir süredir Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Bakırköy ilçelerinde, iş yerlerinden, kuyumcudan, evden hırsızlık, araç hırsızlığı ve plaka çalma olaylarına karışan 2 şüpheliyi yakalamaya yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda kimliği belirlenen Sipan K.’nin 36 ayrı suç kaydı ve hakkında 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. İkinci şüpheli Sabri S.’nin ise 2 ayrı aranmasının olduğu, 4 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Özel harekat destekli operasyon Tespit edilen şahısların evlerine özel harekat polisi destekli operasyon yapıldı. Operasyonlarda tüm ikamet aramalarında toplam 9 kişi yakalandı, 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet Utaş marka uzun namlulu silah, 77 adet fişek, 8 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet takip cihazı, 624 bin 150 TL, 7 bin 200 dolar, 1 adet kolye, 1 adet yüzük, 1 yarım altın, 1 adet bileklik ele geçirildi. 9 şüpheli şahıs hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince adli makamlara teslim edildi.
Bursa Yıldırım’da atıkların dönüşümü için mobil çözüm Yıldırım’da çevre kirliliğinin önlenmesi ve atıkların ekonomiye kazandırılması için 55 noktaya mobil atık getirme merkezi kuruldu. Yıldırım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünce 2019 yılından bu yana ilçenin 55 noktasına mobil atık getirme merkezi kuruldu. Kâğıt, metal, cam, plastik, elektrik, elektronik atıkların yanı sıra bitkisel yağ ve atık pillerin dönüşümüne katkı sağlayan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki mobil atık getirme merkezlerinin sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyor. Yapılan bu uygulama ile bir yandan doğal kaynaklar korunurken, diğer yandan çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yıldırım Belediyesi’nin başlattığı bu çalışma sürdürülebilir bir çevre yönetimi oluşturma hedefini de destekliyor. Geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla ilçenin dört bir yanına 7 farklı türde atık toplayan mobil atık getirme merkezleri kurduklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Ekiplerimizin sitelere, okullara ve meydanlara yerleştirdikleri mobil atık getirme merkezleri ile atıklar kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırılıyor. Gerçekleştirdiğimiz geri dönüşüm çalışmaları sayesinde hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize artı değer katıyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak, Yıldırım’ı çevre dostu bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Bursa Başkan Şadi Özdemir’den huzurevindeki annelere sürpriz ziyaret Anneler Günü öncesi Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’ni ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, huzurevinin fedakâr annelerini yalnız bırakmadı. Onlarla samimi bir şekilde sohbet eden Başkan Özdemir, bu özel günlerini kutladı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Anneler Günü öncesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, huzurevindeki annelerle bir araya geldi. Eşi Nuray Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin ve Tezcan Öztürk ile birlikte huzurevine giden Başkan Şadi Özdemir, fedakâr annelerin en özel günlerinde onları yalnız bırakmadı. Huzurevinde kalan tüm annelerin elini öpen Başkan Özdemir, onlara çiçek vererek Anneler Günü’nü kutladı. Onlarla samimi bir şekilde sohbet eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, annelere olan sevgi ve minnetini dile getirdi. Annelerin değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini söyleyen Başkan Şadi Özdemir, “Hayatımızdaki en değerli hazine olan annelerimiz, birçok zorluğa göğüs gererek, fedakârlıklarıyla yaşamımıza anlam katıyor. Biz de Anneler Günü öncesi huzurevimizde kalan değerli büyüklerimizi ziyaret ederek, onlara sevgi ve minnetimizi ifade etmek istedik. Yüzlerindeki samimi gülümseme bizleri çok mutlu etti. Onların varlığı, bize güç veriyor. Sabrın, fedakârlığın, merhametin, özverinin timsali annelerimize sadece bir gün değil, her zaman sevgi ve saygımızı göstermeliyiz. Tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun” diye konuştu.