ASAYİŞ - 27 Kasım 2015 Cuma 10:00

Kardeşine uyuşturucu satan torbacıyı öldürdü

A
A
A
Kardeşine uyuşturucu satan torbacıyı öldürdü

Konya’da, uyuşturucu batağında bulunan 17 yaşındaki kardeşini kurtarmak isteyen ağabeyi, kardeşine uyuşturucu satan torbacıyı av tüfeğiyle öldürdü.

Olay, 14 Şubat 2014 tarihinde saat 19.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Selahattin Eyyubi mahallesindeki boş bir arazide meydana geldi. İddiaya göre, polis, boş arazide bir kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine gittiğinde 20’li yaşlarda bir erkek cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede üzerinden kimlik çıkmayan kişinin av tüfeğiyle başından ve sırtından vurularak öldürüldüğü belirlendi. Hastane morguna kaldırılan kişiye ait cesedin yapılan kimlik araştırmasında “Hırsızlık, yağma, uyuşturucu imal etmek ve uyuşturucu ticareti” gibi suçlardan poliste çok sayıda kaydı bulunan Özgür Düşünme (19) olduğu tespit edildi.

CİNAYET İKİ YIL SONRA AYDINLATILDI
Olaydan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, cinayetin failini bulmak için yaklaşık iki yıl süren titiz bir çalışma yürüttü. İlk olarak maktulle bağlantılı olan ve kendisinden uyuşturucu alışverişinde bulunan kişileri tespit eden polis, son olarak maktulle en son görüşen kişiler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yaklaşık 300 kişinin ifadesine başvuran polis, Özgür Düşünme’nin son olarak beyaz Şahin marka bir otomobilde görüldüğünü belirledi. Çalışmalarını beyaz Şahin otomobiller üzerinde derinleştiren ekipler, cinayet gününden önce uyuşturucu almak için merkez Karatay ilçesi Yeni mahalleye gelen beyaz Şahin otomobilleri tek tek tespit ederek maktulün pastacılık işi yapan Hüseyin K.’ye (21) ait otomobile bindiğini belirledi. Polis bir süre izlediği Hüseyin K.’nin şüpheli tavırlar sergilemesi üzerine şahsı gözaltına aldı. Ayrıca olayla ilgili olduğu belirlenen Hüseyin K.'nin arkadaşı H.B. (20) de gözaltına alındı. Polis, H.B.'nin daha önce askerde olduğunu öğrenmesinin ardından şüphelinin askerlik görevini tamamlaması beklendi. Geçen günlerde vatani görevini tamamlayan H.B., kışladan çıkar çıkmaz gözaltına alınarak Konya'ya getirildi.

Çalıştığı pastanede gözaltına alınan Hüseyin K.’nin sorgusunda suçunu itiraf ettiği ve ilk ifadesinde, “Kardeşim İlyas uyuşturucu bağımlısıydı. Bırakması için baskı yapıyordum. Onu uyuşturucu batağına saplandığını görünce uyuşturucu satanlara kinim arttı. Uyuşturucuyu kimden aldığını öğrenip Yeni mahallede kendisini buldum. Uyuşturucu alacağımı sanarak arabaya bindirdim. Sonra boş araziye götürdüm. Amacım korkutmaktı. Bağajda bulunan av tüfeğini çıkardım. Tüfeği görünce bana saldırdı. O sırada birkaç el ateş ettim” dediği öne sürüldü.

MAHALLEDEKİ ÇOCUĞUN MUHABİRLİK ÖZENTİSİ
Suçunu itiraf ettikten sonra önceki gün akşam saatlerinde savcıya olay yerinde cinayeti nasıl işlediğini anlatan Hüseyin K., daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Cinayeti işledikten sonra askere giden ve 12 ay boyunca askerliğini sorunsuz bir şekilde yapan Hüseyin K., daha sonra il merkezinde bir pastanede çalışmaya başladı. İşlemlerin ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürülen cinayet zanlısı Hüseyin K., Asayiş Şubesinden çıkarıldığı sırada mahallede oturan küçük bir çocuk muhabirliğe özenerek zanlıya çeşitli sorular sordu. Elinde mikrofon varmış gibi zanlıya kolunu uzatan çocuk, "Sayın seyirciler geliyor. Konuşabilir misiniz? Kimi vurdunuz?" şeklinde sorular sorması ilginç görüntüler oluşturdu. Polis aracına bindirilen zanlı daha sonra sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hüseyin K. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi, arkadaşı H.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, il genelinde son 12 yıla ait faili meçhul cinayetlerin hepsini aydınlatarak zanlıları adalete teslim etti. 

SELMAN AYAS - BURKAY ÇELEBİOĞLU 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Bir yıldır aranan hükümlü, araç içinde güneşlikle yüzünü kameralardan gizlemeye çalışırken yakalandı Kırıkkale’de çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 firari hükümlü, polis ekiplerince yürütülen operasyonlarla yakalandı. 2024 yılından bu yana aranan bir hükümlünün ise, Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarında yüzünü gizlemek amacıyla araç içi güneşliği indirdiğinin tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Kayseri’de olduğu belirlenen hükümlü, yapılan teknik takip sonucu yakalandı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince, çeşitli suçlardan aranan firari hükümlülerin yakalanmasına yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda, "hırsızlık" suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.G., "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.G., "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.E. ile "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.K. yakalandı. Kameralardan yüzünü gizlemek için araç güneşliğini kullandı Ayrıca, "kasten öldürme" ve "karşılıksız yararlanma" suçlarından toplam 11 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla yaklaşık bir yıldır aranan N.Z.’nin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, şahsın kardeşi adına kayıtlı araçla Kayseri’de hareket halinde olduğu belirlendi. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarında, şahsın yüzünü gizlemek amacıyla aracın güneşliğini indirdiğinin tespit edilmesi üzerine elde edilen bilgiler Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ile paylaşıldı. Düzenlenen ortak operasyonla N.Z., belirlenen güzergah üzerinde yakayı ele verdi. Operasyonların devamında, "dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.Ç., Karşıyaka Mahallesi’ndeki ikametinde yakalanırken, "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 14 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.K. ile "alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma" suçundan 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.S. de yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alındı. Hükümlüler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ceza infaz kurumlarına teslim edildi. Kent genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.