ASAYİŞ - 25 Mayıs 2015 Pazartesi 17:39

Kargı'da motosiklet kazası: 2 yaralı

A
A
A
Kargı'da motosiklet kazası: 2 yaralı

Çorum’un Kargı ilçesinde sepetli motosikletin bir evin bahçesine uçması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kargı ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Bekir Bek (50) yönetimindeki 19 EL 039 plakalı odun yüklü sepetli motosiklet, yokuş aşağı indiği sırada frenlerinin boşalması sonucu Metin Üstünel’e ait evin demir bahçe kapısına çarptı. Çarpmanın etkisiyle durabilen motosiklette sürücü Bekir Bek ile birlikte bulunan Fatma Nur Bek (47) yaralandı. Yaralılar, yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulansla Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumlarının ciddiyetini koruması nedeniyle yararlılar daha sonra ileri tetkik ve tedavi için Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. 

TURAN OZAN ACAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Burak Kızılhan: “Fenerbahçe derbide galip gelip hedefleri yolunda derbi yaşatsın" Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda, bugün oynanacak Beşiktaş maçıyla ilgili, "Bu akşam hakem müdahalesi olmadan adaletsiz kararlar yaşanmadan bir derbi mücadelesi izleyelim. Fenerbahçe galip gelip hedefleri yolunda derbi yaşatsın inşallah" dedi. Fenerbahçe Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılıyor. Toplantıda konuşma yapan Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, faaliyet raporunu okudu. Olimpiyat kotası alan sporcuları açıklayan Kızılhan, sporcuları tebrik ederken, branşlarda alınan başarılar ve şampiyonlukları katılımcılara aktardı. Kızılhan, "Bu şampiyonluklar sadece sonuçlarıyla değil, yıllardır süre gelen spor kulübü kimliğimizi de en güçlü şekilde yansıtıyor. Fenerbahçe’miz ’Dünyanın en büyük spor kulübü’ tanımının her bir kelimesinin altını rekorlar ve şampiyonluklarla tamamlıyor. Bu kimliği güçlü kılan sizlerin desteği ve ilgisi, camiamızın sahiplenmesi ve bir o kadar da büyük bir mali gücü taşıdığımız bu süreçte yanımızda olan sponsorluklarımızın desteğidir" diye konuştu. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar’a teşekkür eden Kızılhan, bugün oynanacak Beşiktaş maçıyla ilgili de futbol takımına başarılar dileyerek şunları söyledi: "Uğur beye ve ekibinde görev yapan arkadaşlarımıza gösterdikleri özverili hizmetler için ayrıca teşekkür ediyoruz. Gelecekte de bu büyük camia için hep bir arada olmayı diliyorum. Bu akşam hakem müdahalesi olmadan adaletsiz kararlar yaşanmadan bir derbi mücadelesi izleyelim. Fenerbahçe galip gelip hedefleri yolunda derbi yaşatsın inşallah. Futbolda yaşanan her şeye rağmen Fenerbahçe’miz zirve yarışını sürdürürken, spor kulübü kimliği ile de bizleri gururlandırmaya, Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor."
Kayseri Melikgazi’de yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor Melikgazi Belediyesi ilçeye konforlu ve güvenli yollar sağlamak amacıyla Danişmentgazi Mahallesi ile Becen Mahallesi’ni birbirine bağlayan Şehit Osman Yılmaz Caddesi’nde yol genişletme ve yenileme çalışmalarına başladı. Vatandaşların daha güvenli, daha konforlu yollarda seyahat etmelerini sağlamak için yoğun çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Palancıoğlu, “ İlçemizde ulaşımın kolaylaşması, konforlu ve güvenli hale gelmesini sağlayacak çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Melikgazi’mizin birçok mahallesinde ihtiyaç doğrultusunda yol yapım, yenileme ve genişletme çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği ve ulaşımda konfor sağlamak için mesai arkadaşlarımız büyük bir gayretle çalışıyor” dedi. “Nüfus artışıyla birlikte yeni yollara duyulan ihtiyaç arttı” Değişen ve gelişen Melikgazi’mizde alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözmek için hızlı bir şekilde aksiyon aldıklarını belirten Başkan Palancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yeni yerleşim yerlerine, nüfusun yoğunlaştığı bölgelere alternatif çözümler üretiyoruz. Becen Mahallemizde özellikle depremden sonra vatandaşlarımızın müstakil evlere yönelmesi ile birlikte nüfus artışı gerçekleşti. Nüfusa bağlı olarak araç sayısının artmasıyla birlikte yeni yol ihtiyacı oluştu. Melikgazi Belediyesi olarak Danişmentgazi Mahallesi ile Becen Mahallesi’ni birbirine bağlayan Şehit Osman Yılmaz Caddesi’nde uzunluğu 1 kilometreden, genişliği ise 15 metreden oluşan yol genişletme ve yenileme çalışmasını başlattık. İnşallah ekiplerimiz kısa sürede çalışmayı tamamlayacaklar ve yeni yolumuzu hizmete açacağız. Ulaşım alt yapısını daha güçlü hale getirdiğimiz ilçemizde, vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek nitelikli ve kapsamlı çalışmalarımız devam edecek. Yol yenileme ve genişletme çalışmamız hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun.”
Antalya Muratpaşa Belediyesi, çocukları doğayla tanıştırdı Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, çocuklar için Zeytinpark’ta ‘Doğa Temelli Gelişim Atölyesi’ düzenledi. Çocuklar, ağaçların gölgesinde eğitici oyunlar oynadı, ellerinde sepetleriyle doğayı keşfe çıktı. Muratpaşa Belediyesi, Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelişim Enstitüsü ile çocukları, tabletleri, cep telefonlarını bir kenara bıraktırıp doğayla tanıştıran Doğa Temelli Gelişim Atölyesi düzenledi. Klinik Psikolog ve aynı zamanda Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelişim Enstitüsü kurucusu Selin Aktürk ve ekibi öncülüğünde düzenlenen atölyede küçükler Zeytinpark’ta yemyeşil ağaçların gölgesinde eğitici oyunlar oynadı ve ellerinde sepetleriyle doğayı keşfe çıktı. Yeni neslin genel olarak dört duvar arasında gelişimlerini tamamladıklarını ifade eden Selin Aktürk düzenlenen atölye çalışması hakkında şunları söyledi: “Çocukların doğadan aslında olmaları gereken yerden uzaklarda olduklarını düşündük. Bu sebeple Muratpaşa Belediyesi’yle bir iş birliğine girdik. Çocuklarla yaptığımız etkinlikler incemotor ve kabamotor becerilerini geliştirmek, risk alma, risk analizi yapma, duyguları hissetme, doğayı tanıma, yoga, meditasyon içeriyor. Ve bunları gelişim psikoloğu, psikolojik danışmanlar, klinik psikologlar ve okul öncesi öğretmenleriyle birlikte yürütüyoruz. Umuyorum ki bu bir adım olur ve daha da yayılarak daha çok çocuğa ulaşabiliriz.”
Elazığ Elazığ’da örtü altı çilekte ilk hasat Elazığ’da örtü altında yetiştirilip 10 ay hasadı yapılan çilek bahçesinde yılın ilk hasadı başladı. Elazığ’da Uluova bölgesine özgü, tadı ve aromasıyla yöre halkının vazgeçilmezi olan çilekte hasat başladı. Geçen yıllara oranla yağışların fazla olması nedeniyle rekoltenin yüksek olduğu Elazığ’da yılın ilk örtü altı çileği toplandı. Sabah erken saatlerde mesaiye başlayan işçiler, hem günlük olarak topladıkları çilekleri aracılarla alıcılara ulaştırarak pazarda yerini almasını sağlıyor hem de ekonomik kazanç elde ediyor. Yılın 10 ayında üretiliyor Yaklaşık 16 yıldır merkeze bağlı Kuyulu köyünde hem tarlada hem de örtü altında çilek yetiştiren Necati Karataş, çileğin bu sene kilogramının 60 liradan satıldığını kaydetti. Yetiştirdikleri çileğin rağbet gördüğünü belirten üretici Necati Karataş “Örtü altında yaklaşık 16 yıldır çilek üretimi yapıyoruz. Bu sezonda örtü altı çileğimizi üretmeye ve toplamaya başladık. Mahsulleri alıyoruz. Bu bittiğinde bu sefer tarlada işler başlıyor. Dönüşümlü olarak yılın 10 ayında çilek üretiyoruz. Kuyulu çileğimiz çok güzel. Buna ek olarak çeşit gelişimini sağladık. Daha kaliteli, verimi çok, raf ömrü uzun ve aroması daha güzel olan çilek cinsi olan kabalacını getirdik. Bunu yılın 10 ayında üretiyoruz. Genelde mahsulümüzü yakın çevreye ulaştırıyoruz. Fiyatlarımız şuanda 60 lira civarında toptan gidiyor ve çileğimiz rağbet görüyor. Üretim olduğu sürece tüketim, pazarda problemimiz yok” dedi.