GÜNDEM - 28 Ocak 2021 Perşembe 12:13

Karlı dağları yuva yapan hudut kahramanları görev başında

A
A
A
Karlı dağları yuva yapan hudut kahramanları görev başında

Irak sınırının sıfır noktasındaki Hakkari'nin Derecik ilçesinde görev alan hudut kartalları, yerli ve milli imkanlarla zorlu kış mevsimine rağmen teröristlere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Derecik ilçesinin Irak sınırındaki Balkaya Dağları’nın zirvesinde kurulan Arguş-2 Üs Bölgesi'nde görev yapan hudut kartalları, zorlu kış mevsimine rağmen hain terör örgütüyle mücadelesine 7 gün 24 saat devam ediyor. PKK/KCK terör örgütü üyelerinin Irak’ın kuzeyinden ülke topraklarına geçişlerinin engellenmesi için görev yapan Mehmetçik, huzur ve güven ortamının sağlanması için kış faaliyetlerini de kararlılıkla sürdürüyor.

Irak sınırında yerli ve milli imkanlar

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu ve hava sıcaklığının zaman zaman eksi 20 dereceyi bulduğu 2 bin 400 rakımlı üs bölgesinde teröristlere geçit vermeyen askerler, yerli silahlarla donatılan bölgede adeta kuş uçurtmuyor. 2018 yılında Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı bünyesinde kurulan üs bölgesinde görev alan hudut kartalları, ASELSAN tarafından üretilen yerli ve milli silah ile teknolojiden faydalanarak sınır güvenliğini sağlıyor. Atak helikopterlerinin de destek verdiği başarılı operasyonlarla teröristlerin ülkeye geçişini engelleyen kahramanlar, bölge halkının da artık huzurla köylerinde yaşamlarını idame etmelerine büyük katkı sağlıyor.

“Türk milletimizin gözü arkada kalmasın”

Derecik ilçesinin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Balkaya Dağlarındaki Arguş-2 Üs Bölgesi Komutanı, 2 bin 400 rakımda görev yaptıklarını belirterek, “2018 yılından bu yana terör örgütü mensuplarından arındırılmış bölge olarak Balkaya Dağlarında görev yapmaktayız. Yerli ve milli teknolojilerimizle silahlarımızla her türlü hava koşulunda 7/24 hudut güvenliğini sağlamaktayız. Türk milletimizin gözü arkada kalmasın, bizler buradayız” dedi.
Teröristlerin sözde karargah, depo, barınak ve sığınak olarak kullandığı alanları tespit ederek yok eden Mehmetçik, zorlu kış şartlarına rağmen terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Atilla İdiz - Mehmet Salih Akkuş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.