GÜNDEM - 29 Mayıs 2015 Cuma 18:48

Kasaptan çıkrığa asarak fıtık tedavisi

A
A
A
Kasaptan çıkrığa asarak fıtık tedavisi

Antalya’da yaşayan 54 yaşındaki Mustafa Civcir, bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı bulunan hastaları, bir çıkrığa asarak ya da kolundan çekerek sağlıklarına kavuşturuyor.

Serik ilçesinde yaşayan, yıllarca çobanlık ve kasaplık yapan Mustafa Civcir, dedesinden öğrendiği yöntemlerle bel ve boyun fıtığı bulunan hastaları tedavi ediyor. Civcir, evine gelen hastaları ön bir muayeneden geçirdikten sonra ya kolundan çekerek, ya ilaç, ya spor, ya da 3 ayak şeklinde kurulu bir çıkrığa ayaklarından asarak tedavi ediyor. Civcir’e Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinden çok sayıda hasta tedavi olmak için başvuruyor. Civcir, test amacıyla hastalarını elleri arkada koşturuyor ve çöküp kalkmalarını istiyor.

Asıl mesleği çobanlık ve kasaplık olan 54 yaşındaki Mustafa Civcir, bel, boyun fıtığı,göbek kayması tedavisini uyguladığını söyledi.

Bilgilerini dedesinden öğrendiğini aktaran Civcir, 11 yaşından bu yana hastalarını tedavi ettiğini belirtti.
Civcir tedavisini ise şöyle anlattı: “Disklerin arasına sıkışan sinir ve etleri asınca disklerin açılmasından dolayı çıkartarak rahatlatıyoruz. Ama kireçleme biraz beni zorluyor. Belinde kireç yoksa tek seferde hastanın tedavisi başarılı oluyor. Tüm hastaları asmıyorum. Koldan da tedavi ediyorum.”
Günde 10 yada 30 kişin tedavi için başvurduğunu söyleyen Civcir, “Kimseden bir para talebimiz yok. Hastalara da sorulabilir. Hasta ne vermek isterse onu alıyorum. Türkiye’nin her ilinden hastam olduğu gibi Rusya’da ve Arabistan’da hastam geldi. Hacda 150 kişiyi tedavi ettim. Bel fıtığı olan herkes başvuruyor. Tedavi ettiğim sağlık personeli de var” diye konuştu.

Ası mekanizmasında daha önce tek başına olması nedeniyle zorlandığını ifade eden Civcir, “Belinde ağrı olan ve demircilik yapan bir hastam sağlığına kavuşunca hediye olarak bana bu sistemi kurarak hediye etti. Hastalarımı başarılı şekilde tedavi etmeden göndermiyorum. Ama öncelikle benim önerdiğim tedavi yöntemlerine uyacak. Ağrılı gelen hastayı koşturmadan göndermiyorum” dedi.

Tansiyon, kalp ve şeker rahatsızlığı bulunan kişilere tedavi uygulamadığını aktaran Civcir, “Tedavi sadece asmakla bitmiyor. Bunun ardından en az 11 gün cinsel ilişkiye girmemesi, motosiklete binmemesi, dizlerini kırmadan çökmesi gerekiyor. 12. gün tedavi durumunu bana söyler” dedi.

Civcir, yaşlı, çocuk, maddi durumu iyi olmayan kişilerden para almadığını sözlerine ekledi.
Asılarak sağlığına kavuşan Recep Aslan, “Kardeşimin belinde ve bende fıtık vardı. Yakınımızın tavsiyesi ile geldik. Ben de çekindim asma falan olunca. Biraz korktum. İster istemez insan asılınca tedirgin oluyor ama. Şuan iyiyim. Tedavinin ardından kendimi iyi hissediyorum” dedi.

İSA AKAR 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da Büyükşehrin tarım makineleri çalışıyor Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten şehir’ sloganıyla atıl tarım arazilerini tarıma kazandırmak, kırsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi hedefiyle başlattığı tarım yatırımları kapsamında oluşturulan Tarım Makineleri Parkı’ndan üreticiler faydalanmaya devam ediyor. Çamaş ilçesinde fındık dışında yem üretimi yapan çiftçiler, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine parkından yararlandı. Sonbahar mevsimi döneminde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makineli tohum dikimi imkanından yararlanarak yem bitkisi ekimi yapan çiftçiler, bu ürünleri hasat etmeye başladı. Ekim sürecinde tarım makineleri ve tohum desteğinin kendilerini çok rahatlattığını belirten Çamaş ilçesi Edirli Mahallesi’nden Mehmet Çamaş ile Emre Çamaş ve Söken Mahallesi’nden Vedat Çamaş, hasat sezonunu da Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine ekipmanları ile kolaylıkla yaptıklarını söylediler. Tarım makineleri sayesinde insan gücünü en aza indirerek hem ekonomik, hem de zamandan çok önemli oranda tasarruf sağladıklarını dile getiren çiftçiler, tarım makineleri ve tohum desteği dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.
Ardahan Ardahan’da 210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı Ardahan Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Mera Islah ve Amenajmanı Projesi" dolayısıyla 210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı. Ardahan DSİ Müdürlüğünde "Mera Islah ve Amenajmanı Projesi" düzenlendi. Proje ile meraların aşırı otlatmadan oluşan baskının ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, program sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cineviz, "Burada Mera Islah ve Amenajmanı Projemiz çerçevesinde meralarımızda aşırı otlatma baskısından kurtarmak amacıyla ekim alanlarında üreticilerimize tohum dağıtımı gerçekleştirdik. Bu vesile ile tarımsal üretim alanlarında hayata geçireceğimiz bu tohum ekilişlerinden sonra yem bitkisi üretimi arttırmak neticesinde meralarımızda oluşan baskıyı azaltmayı amaçlıyoruz. Bugün çiftçilerimize 45 ton korunga tohumu gerçekleştirdik. Korunga bitkisi sadece bir yem bitkisi olma özelliğinin yanı sıra aynı zamanda arıcılarımız için de çok kıymetli ve vazgeçilmez bir bitki türüdür. Nektar noktasında arıcılarımız destekleyen bir özelliğe sahip. Bu anlamda hem büyükbaş-küçükbaş hayvanlarımızın yem bitkisi karşılanmak, hem de arıcılarımızın daha verimli bir sezon geçirmesini temin etmek amacıyla da korunga bitkilerimizi Ardahan’ın verimli topraklarıyla buluşturma amacına hizmet eden bu programda yer almak çok önemliydi. Üreticilerimizin memnun olduğunu da görüyoruz. İnşallah hasat döneminde de verimli bir dönem geçirmiş oluruz. İklimsel şartlarda bir anormallik yaşamazsak çiftçimizin yüzü gülecek" dedi. Cineviz, proje kapsamında 210 çiftçiye toplam 45 ton korunga tohumunun dağıtımını gerçekleştirdiklerini de söyledi. Korunga tohumu alan çiftçiler ise desteklerden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.