ASAYİŞ - 30 Kasım 2017 Perşembe 14:53

Kastamonu’da yangın: Kayıp 5 kişinin aranması sürüyor

A
A
A
Kastamonu’da yangın: Kayıp 5 kişinin aranması sürüyor

Kastamonu’da henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 1 günden fazladır kayıp olan 5 kişilik ailenin aranması devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Bürme Köyüne bağlı Kuzören Mahallesinde henüz belirlenemeyen nedenle 29 Kasım Çarşamba sabahına doğru çıktığı tahmin edilen yangından sonra kaybolan 5 kişilik ailenin aranmasına devam ediliyor.

Yangının başlamasından yaklaşık 13 saat sonra itfaiye ekiplerine gelen ihbar sonrası ortaya çıkan olayda Fazıl Çataloğlu ile Ahmet Çataloğlu’na ait iki katlı iki ahşap bina tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın sonrasında Fazıl Çataloğlu’na ait iki katlı ahşap binada ikamet eden eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar’dan yaklaşık 1 gündür haber alınamıyor. Yangın sonrasında Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Olay Yeri İnceleme ekipleri, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri, yangın mahallinde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Yangının çıkışının üzerinden yaklaşık 1 gün geçmesine rağmen henüz 5 kişilik aileden haber alınamadı.

Ayrıca yangında Fazıl Çataloğlu’na ait evde bulunan 10 büyükbaş hayvan ile 50 küçükbaş hayvanda telef oldu.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, yangının çıkış sebebinin kundaklama sonucu çıktığı üzerinde duruluyor.

Kastamonu’da yangında 5 kişilik aile halen kayıp

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede ailenin yakınlarıının endişeli bekleyişleri de sürüyor.

Fazıl Çataloğlu’nun akrabası Hamdi Çolakoğlu, "Akşamdan beri arama çalışmalarımız devam ediyor. Her yeri aradık bulamadık. Birde traktörü bulamadık. Traktörle başka bir yere gitti öldürüldü mü atıldı mı ne yapıldı bilemiyoruz. Biz özellikle bu işin peşindeyiz. Yanan traktörden hariç bir tane daha traktör var. Sabah hayvan pazarına gideceğini söylemiş. Hayvan pazarına gitmemiş. En son aldığımız bilgi 5 tane koyununun Elmayakası mevkisinde görüldüğü tespit edildi gece. Komando birlikleri gece arama yaptılar sabaha kadar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Bayram tatili ihracatı sekteye uğrattı Gaziantep ihracatı, 9 günlük bayram tatili nedeniyle nisan ayında yüzde 7,1 düşerek 714 milyon 251 bin dolar olarak gerçekleşti. Nisan ayındaki bu düşüşe rağmen Gaziantep, 2024 yılı Ocak-Nisan döneminde ihracatını yüzde 8,9 artışla 3 milyar 238 milyon 454 bin dolara ulaştırdı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Nisan ayında ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 düşüşle 714 milyon 251 bin dolar olarak gerçekleşti. Şüphesiz ki bu düşüşte 9 günlük Bayram tatili nedeniyle yaşadığımız iş günü kaybı da önemli etkenlerden biri. 2024 Ocak-Nisan dönemine baktığımızda ise bir önceki yıla göre yüzde 8,9 artışla 3 milyar 238 milyon 454 bin dolarlık ihracata ulaştığımızı görüyoruz. Tüm dünyada yaşanan ve ülkemizde daha sert hissettiğimiz zorlu ekonomik şartlara rağmen üreten, değer ve istihdam oluşturan tüm ihracatçı üyelerimizi, iş insanlarını ve çalışanlarını gönülden tebrik ediyorum.” dedi. “Eksik değerlenen döviz rekabet gücümüzü zayıflatıyor” Yaptığı değerlendirmede kurdaki artışların genel olarak enflasyonun altında kaldığını ve bu durumun ülke olarak en çok ihtiyaç duydukları ihracat gelirlerini zora soktuğuna dikkat çeken Yıldırım, “Enflasyonun altında eksik değerlenen döviz hem enflasyonu olumsuz etkiliyor hem de küresel rekabet gücümüzü zayıflatıyor. Ekonomimizin döviz ihtiyacını karşılayabilmek eksik değerlenen değil, gerçekçi değerlenen bir döviz kuruna ihtiyacımız var” diye konuştu.
Ankara Hafta sonu tüm yurtta gök gürültülü sağanak bekleniyor Meteoroloji Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, “Hafta sonu cumartesi günü tüm yurtta, pazar günü ise güney ege kıyıları haricinde ülke genelinde gök gürültülü sağanak yağışların görülmesini beklemekteyiz” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde hava tahmin uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Hafta sonu yağışların ülke genelinde görüleceğini belirten hava tahmin uzmanı Yavuz, “Hafta sonu cumartesi günü tüm yurtta, pazar günü ise güney ege kıyıları haricinde ülke genelinde gök gürültülü sağanak yağışların görülmesini beklemekteyiz” ifadesini kullandı. Cumartesi günü Marmara’nın batısında Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini anlatan Yavuz, Doğu Akdeniz’in genelinde de gök gürültülü sağanak yağışların olacağını aktardı. Doğu Anadolu ve Karadeniz İç Anadolu Bölgesi’nde ise Niğde, Kayseri ve Sivas çevreleri ile Konya’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların görüleceğini ifade eden Yavuz, “Orta ve Doğu Karadeniz’de de özellikle iç kesimlerinde lokal kuvvetli yağışlar görülecek. Doğu Anadolu’nun hemen hemen genelinde, Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda da Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağışların görülmesini bekliyoruz” diye konuştu. “Ülke genelinde sıcaklıklar oldukça düşecek" Sıcaklıkların cumartesi günü ülke genelinde düşeceğini vurgulayan Yavuz, “Pazar günü ise kuvvetli poyrazla birlikte batı bölgelerimiz sıcaklıklarının bir miktar daha düşmesini bekliyoruz. Önümüzdeki hafta ülke genelinde sıcaklıklar oldukça düşecek. Bunun yanında pazar günü yağışlar da yine Doğu bölgelerimizde kuvvetli” ifadelerini kullandı. İstanbul İstanbul’un hava durumuna ilişkin ise yağışların görüleceğini açıklayan Hava Tahmin Uzmanı Yavuz, “Sıcaklıklar 17-18 dereceler civarında. Çarşamba gününe kadar 17-18 dereceler civarında seyredecek. Gece sıcaklıkları 12-13 dereceler civarında. Dikkat ederseniz geceyle gündüz arasında fazla bir fark yok” kaydetti. Ankara Ankara’da da sıcaklıkların düşeceğini söyleyen Yavuz, “Sıcaklıklar 17-18 derecelere düşüyor. Gece sıcaklıklarındaki düşüş biraz daha hızla Başkent Ankara’da. Pazar’ı pazartesiye bağlayan gece 2 dereceye kadar düşmesini beklemekteyiz" dedi.