GÜNDEM - 25 Eylül 2018 Salı 09:49

Kayığı denize indirmek için bin 500 metre karadan yürüttü

A
A
A
Kayığı denize indirmek için bin 500 metre karadan yürüttü

Rize’de dedesinden kalma kayıkçılık mesleğine heves eden Togay Uzun evinin altında yaptığı kayığı denize indirmek için bin 500 metre karadan yürüttü.

Mesleği diş teknisyenliği olan Togay Uzun, deden kalma bir meslek olan kayık yapımına heves edince, Rize merkezde oturduğu evin alt katını atölyeye dönüştürdü. Evinin altında kurduğu atölyesinde 2 yıl önce kendisi için bir kayık yapmaya başlayan Uzun, işten vakit kaldığı zamanları atölyesinde geçirdi. 2 yılda kayığını tamamlayan Uzun için evin alt kısmından kayığı çıkartmak kolay olmadı. Atölyesi olarak kullandığı evinin bodrumunun kapısını kırmak zorunda kalan Uzun, mahallelinin de yardımıyla kayığı evin dışına çıkarttı. Kayığın boyasını burada tamamlayan Uzun daha sonra kayığı evine bin 500 metre uzaklıkta olan limana indirmek için vinç çağırdı. Mahallelinin de yardımı ile vince konulan kayığın bin 500 metrelik kara yolu serüveni başladı. Vincin üzerinde seyir eden kayık görenlerinde yüzünde tebessüm oluşturdu. Limana bin 500 metre boyunca vinç ile gelen kayık burada denize bırakıldı. 

Hobi olarak yaptığı için kayığın yapımının 2 yıl sürdüğünü, normal şartlarda 6 ayda tamamlanabileceğini dile getiren Togay Uzun “Tamimiyle kendi ellerimle yaptım. Kayıkçılık bizde dede mesleği olduğu için bende heves ettim ve kendime bir kayık yaptım. Şu anda denize indiriyoruz, inşallah yarın balık tutacağız. Yapması süreci hobi olarak yaptığım için 2 yıl sürdü. Herkes nasıl indireceksin falan diye soruyordu zaten, bende düşündüm. Evin altında olduğu için evin kapısını kırarak çıkarttık dışarıya. Kayığımızı evimizde yaptık, buradan denize indirmemiz de 1,5 kilometrelik bir mesafe. Normalde evimiz deniz kenarında değil” ifadelerini kullandı.
Kendi elleriyle 2 yılda tamamladığı kayığa binen Togay Uzun ve babası İmdat Uzun mutluluk pozları verdi.  

Hasan Fehmi Demir
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.