GÜNDEM - 14 Eylül 2012 Cuma 15:15

"Kaza olduğuna inanmak istiyorum"

A
A
A
"Kaza olduğuna inanmak istiyorum"

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda 5 Eylül'de meydana gelen ve 25 askerin şehit düştüğü patlamada şehit olan Ordulu Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş’un babası Hasan Akkuş, olayın kaza olduğuna inanmak istediğini söyledi.

METİN AKYÜREK-RECEP ALTUN

5 Eylül’de meydana gelen olayın ardından Ordulu şehit uzman çavuş Cüneyt Akkuş’un evinde bekleyiş sürüyor. 10 günden bu yana çocuklarının cenazesini bekleyen Akkuş ailesi her gün taziye akınına uğruyor. Ordu Emniyet Müdürlüğü, şehit Cüneyt Akkuş’un baba evinin bulunduğu sokağı trafiğe kapatırken, Kızılay taziye çadırları kurdu. Ordu Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bir ambulans aile fertlerinin ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarına karşı 24 saat nöbet tutuyor. Şehidin eşi Songül Akkuş ve anne Türkan Akkuş evden dışarı çıkmazken, baba Hasan Akkuş taziyeleri kabul ediyor.

İHA’nın sorularını cevaplandıran baba Hasan Akkuş, beklemenin kendilerini harap ettiğini söyledi. Acılı baba Hasan Akkuş, “Çocuğumun bir an önce cenazesinin verilmesini istiyorum. Beklemek bizi harap etti. Ailece harap olduk. Cenazeler için hiçbir belirti olmaması bizi ailece mahvetti. 10 gündür cenaze bekliyoruz. Bu süre zarfında perişan olduk” dedi.

Siyasilerin taziye ziyaretlerine geldiğini ve herkesin üzerine düşen görevi yaptığını söyleyen baba Akkuş, patlamanın kaza olduğuna inanmak istediğini söyledi. Baba Akkuş, “Gözümün görmediği bir şeye bir şey diyemem. Afaki olan şeylere inanmıyorum. Hiçbir şeye inanmıyorum. Gözüm görürse inanırım başka bir şeye inanmam. Sabotajmış falanmış Allah ile onların arasında. Afaki söylenen şeyler ama inanmıyorum” diye konuşurken, “Kaza olduğunu mu düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya, “Ben öyle olduğuna inanmak istiyorum. Aksini düşünmek istemiyorum” şeklinde cevap verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir