GÜNDEM - 13 Haziran 2019 Perşembe 11:26

Kediyi suni teneffüsle hayata döndüren belediye işçisi o anları anlattı

A
A
A
Kediyi suni teneffüsle hayata döndüren belediye işçisi o anları anlattı

Pendik’te etkili olan yoğun yağış nedeniyle oluşan selde boğulma tehlikesi geçiren yavru kedi, belediye işçisinin suni teneffüsü ile hayata dönmüştü. Kediyi hayata döndüren belediye işçisi Metin Keskin, bugün yavru kediyi hayvan bakımevinde ziyaret ederek duygusal anlar yaşadı. Kahraman belediye çalışanı Metin Keskin, yavru kediyi kurtarması ile ilgili konuştu.

Pendik’te dün etkili olan yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağış nedeniyle yolda oluşan su birikintileri ve sele itfaiye ve belediye ekiplerince müdahale edildi. İBB Yol Bakım Onarım Müdürlüğü çalışanı Metin Keskin, yolda meydana gelen su birikintisine müdahale ettikleri sırada mahsur kalan yavru kediyi fark ederek hemen harekete geçti. Kediyi mahsur kaldığı yerden alan Keskin, hızlıca suni teneffüs yaparak kediyi hayata döndürdü. Kendine gelen kedinin miyavlaması ile hayatta olduğunu anlayan Keskin, havluya sardığı kediyi aracına koyarak veterinere götürdü. Yavru kedi, veterinerde tedavisi yapıldıktan sonra Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Yaşam Alanına götürüldü.

Belediye işçisi Metin Keskin, hayatını kurtardığı yavru kedinin durumunu görmek için bakımevine gitti. Kurtardığı yavru kedinin sağlık durumunun iyi olduğunu gören Keskin, duygusal anlar yaşadı. Kediyi kurtarma anlarını anlatan Metin Keskin, “Pendik D-100 karayolu üzerinde yağıştan dolayı biriken suya müdahale etmek için İBB Yol Bakım Onarım Müdürlüğü 7. Bölge birimi olarak gittik. Yol açma çalışması sırasında yolumuzu açtık araçlar seyrine devam ettikten sonra TEM’de tellerin üzerine tırmanmış bu yavrumuzu gördük.

Tabii ilk elimize aldığımızda baygın vaziyette, miyavlama sesi yoktu, cansızdı. Kenara alarak ağzındaki suyu aşağı sarkıtmak vasıtasıyla masaj yaparak aldık suyu. Sonra yine miyavlama sesi yoktu, direkt İBB’den aldığımız ilk yardım aklımıza gelerek onu üzerine suni teneffüs yaptık. Sonra kedine miyav sesi geldi bu yavrumuzdan. Miyav sesini duyduktan sonra hızlı bir şekilde İBB Veteriner Müdürlüğü hayvan barınağımıza, Ballıca’da bulunan barınağımıza getirdik. Şu an gördüğünüz gibi çok sağlıklı, ben de çok sevindim. Bu bizim yavrumuz oldu artık, çok mutluyum. Duygulu bir şey bu şekilde olması. Her merhametli ve vicdan sahibinin yapması gereken görevlerden biriydi biz de üstümüze düşen görevi yaptık” dedi. 

Kedinin sğalık durumu hakkında konuşan Veteriner Hekim Mevlüt Maytalman, “Bize geldiğinde ıslanmıştı, hipotermi dediğimiz vücut ısısı düşmüştü. Biz direkt tedavisini başladık, muayenelerini yaptık, kan tahlillerini yaptık, daha sonrasında ısınması için kuvöze aldık. Şu an durumu gayet iyi 24 saatlik müşahede süresi var bu süre dolduktan sonra sahiplendirme işlemi yapacağız. Öncelikle karayollarımıza, İBB yol bakıma ayıracağız, onlar eğer sahiplenmezse sahiplenmek isteyen vatandaşlar için başvurularını talep ediyoruz” şekliden konuştu.  

Halit Arslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.