SAĞLIK - 10 Şubat 2018 Cumartesi 10:21

Kelle paça lezzeti ile birlikte şifa dağıtıyor

A
A
A
Kelle paça lezzeti ile birlikte şifa dağıtıyor

Kayseri’de vatandaşların vazgeçilmez tatlarından olan kelle paça, soğuk kış aylarında lezzeti ile birlikte insan sağlığına olan faydalarıyla yoğun ilgi görüyor.

20 yıldır kelle paça yapan Serkan Karadaş, nesli tükenmekte olan bir mesleği icra ettiğini ve bu mesleği yeni nesillere aktarmak istediğini vurguladı. Kelle paçanın doğan antibiyotik olduğunu, protein ve vitamin açısından zenginliğiyle bilinen yemeğin insan sağlığına birçok katkısı olduğunu kaydeden Karadaş, “Bunlar doğal antibiyotik, doğal ürünler. Vücut direncinizi artırıyor, kemikleri güçlendiriyor, hastalıkları bir nebze olsun azaltıyor. O yüzden kelle olsun, kelle paça olsun özellikle soğuk havalarda daha çok rağbet görüyor. Sadece burası için değil diğer illerde de vatandaşlara tavsiye ederim, bunlar faydalı ürünler. Göz ayrı, dil ayrı, beyin ayrı protein içeriyor” diye konuştu.
Kışın, yaz aylarına göre işlerin daha da arttığın altını çizen Serkan Karadaş; fiyatlar hakkında da bilgiler vererek; “Yarım ve tüm olarak veriyoruz. Yarım 11, tam 22 TL, kelle paça çorbası ise porsiyonu 8 TL” ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana İsrailli organ şebekesini Adana polisi çökertti Adana’da polisin sahte pasaport üzerine yaptığı incelemede Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ şebekesi deşifre oldu. Suriyeli şüphelilerin böbreklerini para karşılığı sattığı, nakil işleminin gerçekleşebilmesi için alıcı İsrailli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabası gibi gösterilerek sahte pasaport düzenlendiği tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir ay önce sağlık turizmi için İsrail’den ülkeye gelen 7 kişinin pasaportunda yaptığı incelemede, 2’sinin sahte olduğunu tespit etti. Adana Havalimanı’ndan alınan güvenlik kameralarından detaylı görüntü ve fotoğraf incelemesi yapan ekipler, İsrailli gibi gösterilen 2 kişinin aslında Suriye uyruklu Z.M.Z. (21) ve A.S. (20) olduğunu tespit etti. Soruşturma derinleştirildi Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, Suriye uyruklu şüphelilerin böbreklerini para karşılığı sattığını, nakil işleminin gerçekleşebilmesi için de alıcı İsrailli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabası gibi gösterilerek sahte pasaport düzenlendiğini tespit etti. Organ ticareti deşifre oldu Bu bilgiler doğrultusunda ekiplerin başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ şebekesi deşifre oldu. Organizatör turizm acentesi patronu çıktı Ayrıca polisin yaptığı incelemede 7 şüphelinin yanı sıra Türkiye’deki organizatörlerin de turizm acentesi patronu M.A.U. (58), A.K. (31) ile E.D. (51) ve F.Ö. (49) isimli kadınlar olduğu belirlendi. Şebekenin İsrail ayağını ise M.A.S.’nin (32) yönettiği tespit edildi. Bu bilgiler üzerine harekete geçen polis, belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda ise 65 bin dolar, 10 bin 400 TL, 994 İsrail Şekeli, çok sayıda sahte pasaport ile dijital materyal ele geçirildi. Şahısların, böbrekleri 1 milyon lira karşılığında aldıkları öne sürüldü. Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.