ASAYİŞ - 29 Eylül 2016 Perşembe 17:02

Kendisine borcu olan şahısların üzerine kurşun yağdırdı

A
A
A
Kendisine borcu olan şahısların üzerine kurşun yağdırdı

Kocaeli’de bir şahıs, kendisine yaklaşık 600 bin TL borcu olan iki şahsın üzerine kurşun yağdırdı. Olayda 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralı olarak kurtuldu.

Olay, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgi ve iddialara göre, Enver Ş. isimli şahıs, kendisine yaklaşık 600 bin TL borcu olduğu olduğu iddia edilen Sezgin Maçka (48) ve yanındaki Adnan A. ile Hürriyet Caddesi ve Cumhuriyet Caddesinin arasında bulunan Yürüyüş Yolu üzerinde karşılaştı. Burada tarafların tartışması üzerine emekli polis olduğu öğrenilen Enver Ş., üzerinde bulunan iki tabancayı çıkararak Sezgin Maçka ve Adnan A.’ın üzerine kurşun yağdırmaya başladı. Olay esnasında Adnan A. Hürriyet Caddesine doğru kaçarken, Sezgin Maçka da Cumhuriyet Caddesi yönüne doğru kaçtı. Sezgin Maçka ve Adnan A.’ın üzerine kurşun yağdıran zanlı Enver Ş., daha sonra elindeki silahlarla birlikte olay yerinden uzaklaştı.

Zanlı börekçide yakalandı
Olayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine hemen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine hızla gelen 112 ekipleri, yaralanan Sezgin Maçka ve Adnan A.’ya ilk müdahalelerini olay yerinde yaptıktan sonra Sezgin Maçka’yı Kocaeli Devlet Hastanesine, Adnan A.’yı da İzmit SEKA Devlet Hastanesine kaldırdı. Vücuduna 4 mermi isabet eden Sezgin Maçka, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İzmit SEKA Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Adnan A. isimli yaralının da vücuduna 2 mermi isabet ettiği ve ameliyata alındığı öğrenildi. Şahısların üzerine kurşun yağdırdıktan sonra olay yerinden uzaklaşan Enver Ş.'yi ise İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yunus Timleri yakında bulunan bir börekçide yakaladı. Yakalanan zanlı Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. 

Dinçer Akbir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.