ASAYİŞ - 02 Haziran 2023 Cuma 09:28

Kendisini dolandıran müşteriye seslendi: 'Bu işlerle uğraşma birine toslarsın'

A
A
A
Kendisini dolandıran müşteriye seslendi: 'Bu işlerle uğraşma birine toslarsın'

Bursa’da telefon almak için girdiği dükkanda beğendiği telefonu almak için nakit parasının olmadığını söyleyen şahıs, satıcının hesabına para aktarmış gibi yapıp aldığı telefonla kayıplara karıştı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, hem telefonundan hem de parasından olan dükkan sahibi, “Bak insanların iyi niyetini sömürüyorsun, bir gün fena toslarsın. Bu işleri bırak, adam gibi çalış” dedi.

Merkez, Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi üzerinde telefon dükkanı olan Mehmet Asya ve yeğeni Emircan Asya geçtiğimiz günlerde müşteri olarak gelen bir kişiyle telefon pazarlığına oturdu. Müşteri kılıklı dolandırıcı bir müddet telefonları incelerken, kendisine gösterilen 4 bin 500 liralık telefonu beğendi. İkili fiyatta anlaşınca telefonu alacak kişi, üzerinde nakit para olmadığını iddia ederek Metin Asya’nın banka hesabına para atmak istedi. Bunun üzerine Metin Asya’nın müşteriden telefon numarası alıp çağrı bıraktı. Güven sağlayan şüpheli, telefonu aldıktan sonra mobil bankacılık hesabını gösterip para atıyormuş gibi yapıp dükkandan ayrıldı. Dükkan sahibi ise paranın bir süre sonra yatmadığı görünce telefonu sattığı kişiyi aradı. Fakat ne telefon açıldı, ne de para geldi. Dolandırıldığını anlayan Metin Asya ve yeğeni Emircan Asya kendilerini kandıran kişiye seslenerek ; “ İnsanların güvenini kırma, adam gibi çalış bu dolandırıcılık işleriyle de uğraşma. Bir gün fena toslarsın.” dedi. Dolandırıcının pazarlık anları ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kendisini dolandıran müşteriye seslendi: 'Bu işlerle uğraşma birine toslarsın'

Kendisi dolandıran şahsın profesyonel olduğunu belirten Metin Asya, “Yeğenim müşteriyle ilgileniyordu. Pazarlık yapıp anlaştılar. Parayı hesabına göndereceğini söyleyip gitmiş. Daha sonra dolandırdığını anladık. Adam tam bir profesyonel. Böyle insanlar yeğenim gibi genç esnafları ticarete küstürüyor. Güvenlik kameralarını inceledik kendisinden şikayetçi olduk” diye konuştu.

Kendisini dolandıran müşteriye seslendi: 'Bu işlerle uğraşma birine toslarsın'

Esnaflığa talihsiz başlayan Emircan Asya, “Müşteri gelip cihaz alacağını söyledi. Bende kendisine cihazları gösterdim. Daha sonra fiyatta anlaştık. Bana para çekip geleceğini söyledi. Ardından birkaç bahane saydı. Daha sonra parayı banka hesabıma havale edeceğini söyleyip bana sistemi gösterdi. Bende numarası olduğu için kendisine inandım. Sonra buradan ayrılıp gitti. Bende paranın geleceğini sandım. Ne para ne telefon geldi. Bizi mağdur etti. Buradan ona sesleniyorum; “İnsanları mağdur etme” dedi.

Ahmet Burak Öztürk

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz, bayram coşkusunu yaşamaya davet etti 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, “Sizleri, düzenleyeceğimiz ücretsiz etkinliklere davet etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi. Şehitkamil Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlemeye hazırlanıyor. Spor, kültür ve sanat alanında ücretsiz gerçekleştirilecek etkinlikler, her yaş grubundan yurttaşa hitap edecek şekilde planlandı. Bayram coşkusunu zirveye taşıyacak etkinliklerin programı şu şekilde: 18 Mayıs 2024 Cumartesi: Saat 14.00’te Alleben 1 Yüzme Havuzunda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel Yüzme Şenlikleri gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 14.00-17.00 arasında Gazikent Stadyumu’nda, M. Hayri Özkeçeci Spor Kompleksi ve Şehitkamil Vadi Park’ta ‘Gençlik Spor Şöleni’ düzenlenecek. Akşam saatlerinde ise Pancarlı Festival Alanı’nda saat 20.00’de Warm Up-DJ Zen, saat 21.30’da Gülşen ve saat 23.00’te İlkay Sencan sahne alacak. 19 Mayıs 2024 Pazar: Saat 18.00’de Celal Doğan Parkı ile Şehitkamil Meydanı arasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel 100 Metre Bayraklı Kortej Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 19.00’da Şehitkamil Sanat Merkezi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konservatuar Hazırlık Öğrencileri Konseri düzenlenecek. Başkan Umut Yılmaz, “Sizleri, sevdiklerinizle birlikte bu muhteşem organizasyonlarda ağırlamaktan büyük onur duyacağımızı belirtmek isterim. Unutulmaz anlar ve bayram coşkusunu birlikte yaşamak için sizleri etkinlik alanlarımızda görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun! Sevgi ve saygılarımla” diye konuştu.
Ankara Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek Türkiye’nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran’da ABD’nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden uzaya gönderilecek. Türkiye’nin insanlı uzay misyonu çalışmaları devam ediyor. İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ikinci Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever’in 8 Haziran’da ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden uzaya gönderilmesi planlanıyor. Virgin Galactic firmasına ait VSS Unity uzay aracıyla yörünge altı araştırma uçuşu yapacak Atasever, taşıyıcı uçakla birlikte yaklaşık 14 kilometrelik irtifaya, kıtalararası yolcu uçaklarının irtifalarının yüzde 50 yukarısına çıkacak. Uzay misyonu çerçevesinde astro parçacık fiziğinden beyin fizyolojisine, moleküler biyolojiden genetik bilimlerine kadar 7 farklı deney yapacak olan Atasever, uzayda çeşitli biyometrik ve biyolojik ölçümler alacak, bazı miyomedikal donanımlarını test edecek. Dönüş nasıl gerçekleştirilecek Roket motorunun yakıtı bitince üzerinde herhangi bir aktif bileşen olmadan 90 kilometreden süzülerek iniş gerçekleştirilecek. Yeniden atmosfere girişte hissedilen yer çekiminin 4,5 katı bir ivme hissedilecek. Kazanılan o potansiyel enerji ile kalkış yapılan piste inilecek. Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuna Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992’de Ankara’da dünyaya geldi. Atasever, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden lisans eğitimini Ankara Bilkent Üniversitesi’nde gördükten sonra Kaliforniya Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra Türkiye’ye dönen Atasever, beş sene Roketsan’da aviyonik mühendisi olarak çalıştı. Öte yandan, 19 Ocak 2024 tarihinde bilim misyonu kapsamında uzay yolculuğuna başlayan ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) 13 deney gerçekleştirdi. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği 18 günün ardından Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu tamamlayarak 9 Şubat’ta dünyaya iniş yaptı.