GÜNDEM - 30 Nisan 2017 Pazar 11:06

KHK ile Antalya’da 3 dernek kapatıldı, 58 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi

A
A
A
KHK ile Antalya’da 3 dernek kapatıldı, 58 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Antalya’da 3 dernek kapatılırken, aralarında hakim adayı ve profesörlerinde bulunduğu 58 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi. KHK ile 4 kişi de görevine iade edildi.

KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan Antalya ve ilçelerinde 3 dernek ile özel bir Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğini kapatıldı. Aralarında profesör, doçent, hakim adayı, psikolog, icra müdürü, teğmen ve müezzin ve vaizlerinde bulunduğu 58 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi.

Görevden ihraçlar
Akdeniz Üniversitesinde 2’si Profesör, 3’ü doçent 17 kişi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden 1 memur, Sahil Güvenlik Komutanlığı Antalya Grup Komutanlığından 1 Teğmen, 1 Astsubay Başçavuş, 1 Astsubay Üst Çavuş 3 kişi, Antalya Adliyesi’nden 2, Alanya Adliyesi’nden 1 Hakim adayı, Antalya Adliyesi’nden 1’i icra müdürü, 1’i psikolog, 7’si zabıt katibi 10 kişi, Antalya L ve E tipi cezaevlerinden 3 infaz koruma memuru, Alanya Adliyesi’nden 7 zabıt katibi, Alanya L tipi cezaevinden 1 infaz koruma memuru, Antalya Müftülüğünden müezzin ve vaizlerin bulunduğu 5 kişi, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünde 1 mimar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğünden 1 işçi, Gümrük ve Ticaret il müdürlüğünden 1’i veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 1’i güvenlik görevlisi 2 kişi, Alanya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden 1 öğretmen, İl Sağlık Müdürlüğünden 1 doktor, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme İl Müdürlüğünde 1 mühendis

Kapatılan Dernek ve Sağlık kuruluşu
Antalya merkezde bulunan Katre Kadınlar Derneği ile Alanya ilçesinde bulunan Gönüller Kavşağı Derneği ve Kaş ilçesinde bulunan Kalkan İşadamları Derneği kapatıldı. Alanya ilçesinde bulunan Özel Sinanoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’de kapatılan sağlık kuruluşları arasında yer Baldı.

Göreve iade
Antalya İl Müftülüğünde 2 imam hatip, Antalya Orman Bölge Müdürlüğünde 1 mühendis, İl Sağlık Müdürlüğünde 1 ebe göreve iade edildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.