POLİTİKA - 30 Eylül 2016 Cuma 22:04

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan açıklaması!

A
A
A
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan açıklaması!

TBMM'nin açılış töreninde daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı saygıyla karşılama kararı alan CHP'de karar değişmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Taha Akyol’un sunduğu ‘Eğrisi Doğrusu’ adlı programa katıldı. Programda soruları yanıtlayan CHP lideri, Olağanüstü Hal’i doğru bulmadıklarını yineledi. Meclis’teki dört siyasi partinin ve tabanlarının darbeye karşı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu durumda OHAL’in sürmesine gerek olmadığını savundu. CHP lideri, OHAL’de kapsamın dışında düzenleme yapıldığını iddia etti ve bu sebeple Anayasa Mahkemesi’ne gittiklerini söyledi.

O İSİMLERE SAHİP ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Nazlı Ilıcak, Ali Bulaç, Ahmet ve Mehmet Altan gibi isimlerin tutuklanmaları eleştiren Kılıçdaroğlu, “Gazetecilere ve yazarlara kelepçe vurmak gibi uygulamalar, bizim mevcut durumu anlatmamızı zorlaştırıyor. Ali Bulaç, Nazlı Ilıcak, Lale Kemal, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay gibi isimlerin içeri atılmasını anlayamıyoruz. Yazarların, gazetecilerin hangisi darbeci? Yargılayabilirsin, niye tutukluyorsun? Altan kardeşler de hapiste. Hapisteki gazeteci sayısı 110’un üzerinde” dedi.

LOZAN ANLAŞMASI

Lozan Antlaşması tartışmalarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki göstererek, “Sayın Cumhurbaşkanının muhtarlarla yaptığı toplantıda Lozan Antlaşmasını, bizim tarihimize uygun olmayan bir dille eleştirmesini ben içime sindiremiyorum. Çünkü Lozan Anlaşması büyük imkansızlıkların yaşandığı bir süreç içinde Batı’nın dize getirildiği anlaşmadır aslında. Türkiye’nin varlık nedenidir Lozan Anlaşması” diye konuştu.

YARINKİ AÇILIŞ TÖRENİ

TBMM’nin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı saygıyla karşılama kararında değişiklik olup olmadığı sorulan CHP lideri, "Makam ayrıdır. Biz o makama saygı gösteririz. Bu tartışma kararımızı değiştirmeyecek" yanıtını verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.