POLİTİKA - 30 Kasım 2016 Çarşamba 14:04

Kırcı: 'AB teröristlere kol kanat geriyor'

A
A
A
Kırcı: 'AB teröristlere kol kanat geriyor'

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı, AB'nin teröristlere arka çıktığını söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nun müzakereleri geçici bir süre dondurma yönündeki tavsiye kararıyla ilgili bir açıklamalarda bulunan Kırcı, “AP oylamasından müzakerelerin geçici olarak dondurulması kararı çıktı. AP Başkanı Martin Schulz, onay süreci sonrasında belgeyi AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’ye, AB Konseyi ve üye ülkelerin yanı sıra Türk hükümetine ve TBMM’ye de gönderecek. Ankara bu kararı yok sayarak işleme sokmadan Türkiye’nin Brüksel’deki AB Daimi Temsilciliği aracılığıyla AP’ye iade edebilir. AP'nin onayladığı karar tasarısı, hukuki bağlayıcılığı olmasa da aralık ayındaki AB liderleri zirvesine etkisi önemli. Buradan çıkacak karar doğrultusunda Türkiye ile AB ilişkileri şekillenecek. Yani AP'nin üyelik müzakerelerini sonlandırma veya dondurma yetkisi yok; ancak alınan karar, AB Konseyi ve üye ülke yönetimlerine siyasi mesaj niteliği de taşıyor. Aslında bu da en başından beri samimiyet göremediğimiz Avrupa Birliği’nin tavrını açıkça ortaya koyuyor” dedi.

Kırcı, üyelik müzakerelerinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan durum ve OHAL uygulamasının getirdiği şartlar sebebiyle geçici olarak dondurulduğunu ve üyelik müzakerelerinin ancak OHAL uygulaması bittikten sonra başlayabileceğini belirtti.

“Bu karar ikiyüzlü bir karardır”
Kırcı, “Bu karar maalesef ikiyüzlü bir karardır. PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmelerine, kendilerinin de terörle mücadele vermelerine rağmen bizim mücadelemizi eleştiriyor ve böyle bir karar alıyorlar. Biz 14 yılda yaptığımız hiçbir yatırımı onlar sayesinde yapmadık, bundan sonra da 2023 hedeflerimize hiç durmadan AB ile ya da AB'siz devam edeceğiz. Elbette ilişkilerimizi sürdürmekten yanayız ama AB’nin kararlarında hakkaniyetli olmasını bekliyoruz. Kaybeden kesinlikle AB olur biz olmayız” dedi.

Kırcı, “Avrupa demokrasiyi bu kadar savunuyorsa o zaman Türkiye’nin demokratik mücadelesine de saygı duymak zorundadır. 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü için yaptıkları gecikmiş ve zayıf kınamalarını unutmadık. Açıkça ve en güçlü şekilde arkamızda durmalı ve terör örgütlerine arka çıkmamalıydılar. Terörle mücadelemize destek vermedikleri, 15 Temmuz’a kayıtsız kaldıkları yetmezmiş gibi teröristlere kol kanat geriyorlar. Tüm bunlardan sonra demokrasiden, medya özgürlüğünden ya da terör eylemleri dolayısıyla tutuklanan gazetecileri bahane etmeleri büyük bir yanılgıdır” ifadesini kullandı. 

İbrahim Aldemir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe 5 yıl sonra Final Four’da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fransız ekibi Monaco’yu 80-79 yenerek seride durumu 3-2’ye getirdi. Sarı-lacivertliler, 5 yıl sonra Final Four’a katılma başarısı gösterdi. THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, deplasmanda Fransız temsilcisi Monaco ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısını Monaco 40-35 önde tamamlarken, normal süre 70-70’lik skorla tamamlanarak uzamalara gidildi. Sarı-lacivertliler parkeden 80-79 galip ayrılarak adını Final Four’a yazdırdı. Avrupa basketbolunun son yıllarda en önemli takımlarından olan Fenerbahçe, 2015-2019 yılları arasında üst üste 5 kez kaldığı Final Four’da 2017 yılında şampiyonluk yaşadı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 3 kez de final oynadı. Fenerbahçe bugün aldığı Dörtlü Final biletiyle 5 yıl sonra bu başarıyı tekrarladı. Euroleague Dörtlü Finali, Almanya’nın başkenti Berlin’de 24-26 Mayıs’ta Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek. Jasikevicius üst üste 4. kez Aralık 2023’te takımın başına geçen Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertlilerin bu başarısında önemli pay sahibi oldu. Sporculuk kariyerinde birçok başarıya sahip olan Litvanyalı koç, antrenörlük kariyerinde de üst üste 4. kez Dörtlü Final’de mücadele edecek. Son 3 sezonda Barcelona ile birer kez, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük yaşayan Jasikevicius, bir kez de Zalgiris Kaunas takımıyla turnuvayı üçüncü tamamladı.
Kocaeli Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 1 yaralı Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde önce yol kenarında yürüyen yayaya, ardından beton elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü. Feci kazada metrelerce savrulup yere çakılan yaya hayatını kaybederken, sürücü de yaralandı. Kaza, Sepetlipınar Mahallesi D-130 karayolu geçişi Yalova istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.T. idaresindeki 41 ST 138 plakalı Honda marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak önce yol kenarında yürüyen yayaya, sonra beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil ortadan ikiye bölündü. Yaya metrelerce savrulup yere çakılırken, otomobilin bölünen arka kısmı da iş yerine çarptı. Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan S.T., ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde yayanın ise hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından yayanın cansız bedeni otopsi için morga götürüldü. Feci kaza kamerada Öte yandan, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaza anı saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yayanın otomobilin çarpmasıyla metrelerce savrulup yere çakıldığı, otomobilin ise beton direğe çarpıp ikiye bölündüğü görülüyor.